Mijn Sibomat
illustration

Florence en Gaëtan

'Net als wij zijn onze klanten heel opgetogen over de nieuwe woning met geïntegreerd schoonheidssalon.'

Om in de buurt van haar klanten te blijven huurde schoonheidsspecialiste Florence een handelszaak in Eigenbrakel, waar ook haar echtgenoot Gaëtan werkt. Na een tijd begon het pendelen echter zwaar te wegen. Ze besloten hun rijhuis in Rebecq te verkopen en een woning met schoonheidssalon te bouwen dichter in de buurt, in Ophain.

'Bij Sibomat kwamen we niet voor onaangename verassingen te staan.'

 Klik hier en ontdek meer bouwtips van Florence en Gaëtan


Om in de buurt van haar klanten te blijven huurde schoonheidsspecialiste Florence een handelszaak in Eigenbrakel, waar ook haar echtgenoot Gaëtan werkt. Na een tijd begon het pendelen echter zwaar te wegen. Ze besloten hun rijhuis in Rebecq te verkopen en een woning met schoonheidssalon te bouwen dichter in de buurt, in Ophain.

Na zeven jaar in Rebecq, tussen ‘s-Gravenbrakel en Tubeke, heeft het koppel afkomstig uit Eigenbrakel en Doornik nu een nieuwe, vrijstaande woning gebouwd in Ophain. Zo wonen ze dichter bij de klanten van Florence en het werk van Gaëtan. Een klant van Florence had eerder een huis laten bouwen bij Sibomat en was daar heel tevreden over. “We hadden elders ook al gehoord over de voordelen van houtskeletbouw”, vertelt Gaëtan.

“Het bouwen gaat snel en de woning scoort beter op vlak van comfort en veiligheid. Op Batibouw hebben we verschillende stands bezocht van bedrijven die houtskeletbouw aanbieden, en de aanpak van Sibomat sprak ons het meeste aan.”
 

Onze levenskeuze

Bij de aankoop van onze bouwgrond stelde de verkoper ons een architect voor die wel vaker met Sibomat samenwerkte en al verschillende Sibomat-woningen had ontworpen in onze verkaveling. Florence: “Tijdens onze eerste ontmoeting hebben we de architect verteld wat onze levensstijl is en welk type woning ons aanspreekt. Hij heeft aandachtig naar ons geluisterd en hield rekening met onze wensen.”

Het koppel vroeg ook een ruimte te voorzien om later een open haard te plaatsen, en wilde twee afzonderlijke ingangen: een voor de privéwoning, en een voor het schoonheidssalon. Oorspronkelijk wensten ze ook een lift in de woning, maar omdat deze te veel plaats zou innemen in de hal, werd het idee afgevoerd.
 

Thuis werken

Een ander belangrijk element tijdens het overleg was uiteraard het integreren van het schoonheidssalon in de woning. Aanvankelijk had de architect het salon op een tussenniveau getekend, tussen het gelijkvloers en de kelder.

Gaëtan: “Dat was heel mooi, maar daardoor zouden we evenveel ruimte verliezen in de zolder. De hoogte van het dak was immers strikt bepaald door de stedenbouwkundige voorschriften. We hebben het schoonheidssalon daarom in de kelderverdieping ondergebracht.”

“Het schoonheidssalon bekleedt trouwens ongeveer dezelfde oppervlakte als het woongedeelte van het gelijkvloers”, legt Florence uit. “De hal grenst aan drie verzorgingsruimtes naast elkaar, en er is ook ruimte voor de jacuzzi en de infraroodsauna. De klanten zijn in de zevende hemel: ze kunnen altijd gratis parkeren en het schoonheidssalon is gloednieuw en aangenaam ingericht.”
 

Selectie in de showroom

Met het plan van de architect, dat al snel voldeed aan alle vereisten, gingen Florence en Gaëtan vervolgens langs bij Sibomat.

Florence: “We hebben alle constructie- en afwerkingsmaterialen gekozen in de showroom in Zulte: de bakstenen, het raamwerk, de dakpannen, de stopcontacten, het sanitair, de trap … Ook het aantal stopcontacten en schakelaars en de precieze plaats ervan konden we zelf bepalen.

We zijn ook nog enkele Sibomat-woningen gaan bekijken in de buurt. Bij een bepaalde woning vonden we de baksteen erg mooi. We hebben daar aangebeld om de referentie te vragen: Sibomat-klanten onder elkaar …

De keuken kozen we in een andere winkel en hebben we zelf geplaatst. Zo ook het parket beneden, het laminaat boven en de deuren. Sibomat maakt hier geen probleem van en past meteen ook het budget aan de eventuele wijzigingen aan.”
 

Snelle oplevering

Zodra het plan definitief was en de materialen waren geselecteerd, begon Sibomat aan de bouw. Zes maanden later volgde al de voorlopige oplevering. Gaëtan: “We hadden haast, want bij de verkoop van ons vorig huis hadden we afgesproken dat we er nog ongeveer zes maanden konden wonen.”

De afwerking het van schoonheidssalon wat liet langer op zich wachten omdat de aannemer van de kelder de deuropeningen te smal had gemaakt. Gaëtan: “We hebben de openingen zelf groter gemaakt, zodat de deuren die we al hadden gekocht, erin zouden passen. We hebben er veel tijd en energie in gestopt, gewapend met een betonschuurmachine!” Nog een schoonheidsfoutje: de tegelzetter had de verkeerde tegels in de douche geplaatst. De werfleider loste dit probleem echter snel op en liet hun de keuze: ofwel werden de tegels gratis aangeboden, ofwel werden de correcte tegels geplaatst op kosten van Sibomat. Gaëtan en Florence gingen voor de eerste optie.
 

Een trap tot aan de zolder


Op de eerste verdieping bevindt zich de ouderlijke slaapkamer, met aanpalend een badkamer, en een ruime slaapkamer voor dochter Elina en zoon Maxandre (met een tweede badkamer). Alle kamers baden in het licht.

Vanaf deze verdieping loopt een brede open trap naar de speelkamer van de kinderen en het bureau van Florence, op de zolderverdieping. Dankzij de speciale constructie op een sokkel, bedacht door de timmerman, kon de typische onhandige en gevaarlijke opvouwbare zoldertrap vermeden worden. Op zolder bevindt zich ook het ventilatiesysteem.

Nu wonen Florence en Gaëtan dus allebei dicht bij het werk. En de klanten van Florence komen veilig tot bij haar om er in alle comfort te genieten van de schoonheidsbehandelingen.

a a a a a a a a

Sluiten