Gaat u een nieuwe woning bouwen en wilt u dat op een zo energiezuinige en duurzame manier doen? Ga dan voluit voor een kwalitatieve sleutel-op-de-deurwoning uit houtskeletbouw bij Sibomat. Wij bouwen uw droomwoning volledig op maat. Of u nu kiest voor een volledig afgewerkte woning of een winddichte woning. Alles is mogelijk bij ons.

Sleutel-op-de-deur bouwen betekent dat één bouwbedrijf de bouw van de volledige woning voor zijn rekening neemt: van de administratieve voorbereiding tot en met de afwerking.

Bij een sleutel-op-de-deurwoning moet u dus niet zelf aannemer(s) zoeken, geen offertes vergelijken en de coördinatie niet zelf voor uw rekening nemen. Bij sleutel-op-de-deur sluit u dus een contract af met één bedrijf dat zorgt voor een instapklare woning.

Bouwen kan vandaag op heel wat manieren. Hoewel nog steeds veel mensen kiezen voor de traditionele bouwmethode, wint de houtskeletbouw steeds meer aan belang. Maar wat is dat nu precies, houtskeletbouw?

Houtskeletbouw is een bouwmethode waarbij de dragende elementen bestaan uit houten stijlen en balken. De ruimte tussen de stijlen wordt opgevuld met isolatiemateriaal. In België worden houtskeletwoningen doorgaans afgewerkt met een bakstenen buitengevel. Maar ook bepleistering, gevelbeplating of houten gevelbekleding behoren tot de mogelijkheden.

Houtskeletbouw in België

Hout is één van de oudste bouwmaterialen ter wereld. Het zal u dan ook niet verbazen dat houtskeletbouw wereldwijd de meest toegepaste bouwmethode voor woningen is. Wist u dat in de Verenigde Staten en in Canada zelfs meer dan 90% van de woningen houtskeletbouwwoningen zijn? Ook in Europa, met name in Scandinavië en Schotland, is houtskeletbouw veruit de populairste bouwmethode.

In België begon houtskeletbouw aan zijn steile opmars vanaf de jaren ‘60 en ‘70. De energiecrisis en de fors gestegen energieprijzen waren voor Sibomat hét teken aan de wand om op de kar van een energiezuinige bouwmethode als houtskeletbouw te springen. Zeker vanaf 2011 zien we een sterke stijgende trend in België. Zo ging in 2018 maar liefst 10,91% van de aangevraagde bouwvergunningen om houtskeletbouw.

Vandaag de dag zijn houtskeletbouwwoningen geen vreemde eend in de bijt meer en zijn ze een volwaardig alternatief voor een traditioneel gebouwde woning.

Voor elk wat wils

En we hebben nog meer goed nieuws voor u. Zo is houtskeletbouw niet alleen zeer energiezuinig, maar is ze ook uitermate flexibel. Of u nu droomt van een pastorijwoning of een strakke moderne woning? Wij maken uw stoutste woondromen waar.

Voordelen van sleutel-op-de-deur met houtskeletbouw

Elke bouwmethode heeft zijn voor- en nadelen. Dat wist u al. Maar kende u de vele voordelen van houtskeletbouw al? Wij zetten ze hier graag op een rijtje voor u.

 • De grootste troef van deze bouwmethode is het wooncomfort. Hout heeft een vochtregulerende werking. Dit zorgt voor een aangenaam woonklimaat. Ook de temperatuurregeling verloopt sneller bij houtskeletbouw. De woning warmt sneller op, zonder energie te verspillen aan het opwarmen van de structuur.
 • Met houtskeletbouw is het bovendien een fluitje van een cent om een energiezuinige woning te bouwen. De woning is eenvoudig luchtdicht te maken, waardoor nergens warme lucht kan ontsnappen of koudebruggen kunnen ontstaan. De wanden zelf worden opgevuld met isolatie, dus u voldoet perfect aan de huidige energienormen. Met een combinatie van de juiste technieken haalt u makkelijk een E-peil van E30 en dus de BEN-norm, E20 of zelfs lager.
 • Daarnaast staat uw wind- en waterdichte houtskelet er letterlijk in dagen. De afwerking is een kwestie van maanden. Vijf tot zeven maanden na de spreekwoordelijke eerste steen mag u de verhuisdozen over de drempel van uw nieuwe huis dragen.
 • Hout is een zeer milieuvriendelijk bouwmateriaal. Het is de enige bouwgrondstof die groeit, en dus zichzelf aanvult. Ook heeft hout ook het unieke vermogen om CO2 op te slaan. Bomen ‘ademen’ als het ware CO2in en vormen dat broeikasgas om tot zuurstof. Dat heeft dus een rechtstreekse positieve invloed op de vermindering van broeikasgassen.
 • Bouwen met hout betekent droog bouwen. Tijdens het gehele bouwproces komt er amper een druppel water aan te pas. Daardoor hoeft uw huis ook niet uit te drogen, zoals bij een traditionele woning. Uw woning is dus onmiddellijk droog én bijgevolg gezond. Dat blijft ook zo, want hout beschikt over vochtregulerende eigenschappen. Daardoor ontstaat een stabiele luchtvochtigheid in huis. Zo schommelt de relatieve luchtvochtigheid in huis tussen 45 en 55 procent, de comfortzone van de mens. U leeft dus in een aangenaam en gezond klimaat vanaf de eerste dag.

Uw sleutel-op-de-deurfirma: Sibomat

Bij het bouwen van uw droomwoning moet u heel wat knopen doorhakken. Alles begint echter bij de keuze van de juiste bouwpartner. Die moet niet alleen betrouwbaar en betaalbaar zijn. U moet beiden ook op dezelfde golflengte zitten!

We weten allebei dat dit geen evidente keuze is. Sibomat kan heel wat twijfels van tafel vegen. Want kiezen voor Sibomat is kiezen voor zekerheid. Zo leggen wij zowel de prijs als de timing ver op voorhand vast. Zo komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Nog niet overtuigd? Wij zetten graag voor u nog enkele redenen op een rijtje waarom u zou kiezen voor Sibomat als bouwpartner.

 • Sibomat, dat is de ervaring en kennis van meer dan 7.500 woningen in houtskeletbouw onder één dak verzameld. Onze experten volgen uw project van A tot Z: van ontwerp, studie en budgettering, over productie en montage tot oplevering. Bovendien kunt u ook nadien nog te allen tijde terecht bij onze dienst na verkoop.
 • Wij zijn in het bezit van erkende erkende certificaten en het Charter der Woningbouwers, een kwaliteitslabel voor eerlijk, betrouwbaar en degelijk bouwen.
 • zijn van de nieuwste technieken, regelgevingen…
 • Wij zijn in het bezit van erkende certificaten en het Charter der Woningbouwers, een kwaliteitslabel voor eerlijk, betrouwbaar en degelijk bouwen.
 • Sibomat is een financieel betrouwbare partner. We leven de regels uit de Woningbouwwet (Wet Breyne) strikt na. Sterker nog, we gaan zelfs verder door een 100% voltooiingswaarborg te bieden voor iedere woning die we bouwen. Wanneer u een contract met Sibomat ondertekent, heeft u dus de absolute zekerheid dat uw woning er binnen afzienbare tijd volledig afgewerkt zal staan.
 • Of u nu droomt van een klassieke pastorijwoning of van een moderne woning met hellend dak. U geniet de absolute vrijheid op architecturaal vlak! Sibomat bouwt jouw unieke woning, op maat, volgens uw wensen.
 • Met Sibomat kiest u voor zekerheid. Zo werken wij steeds volgens een vooraf afgesproken timing en een vast budget .
 • Sibomat biedt steeds een vlekkeloze service. Dit start bij het advies van onze Bouwadviseurs bij het ontwerpen van uw unieke woning. Verder is Sibomat vrij uniek in het begeleiden van de bouwheer in het maken van de juiste materiaalkeuzes. Tijdens de werf beschikt u als bouwheer over een online planning en kan u steeds terecht bij een werfleider. Tot slot is er de dienst naverkoop die jou begeleidt en jouw vragen beantwoord, en dit tot jaren na het bouwen van uw woning.
 • Sibomat beschikt over een Europese Technische Goedkeuring. Dat betekent dat de bouwmethode die wij toepassen, gecontroleerd en geauditeerd wordt door technische en Europees erkende goedkeuringsorganisaties.
 • Onze jarenlange ervaring en expertise vertalen zich in hoge klanttevredenheidscijfers.

Op Sibomat kunt u bouwen!

Sibomat, dat is 40 jaar ervaring en kennis van meer dan 7.500 woningen in houtskeletbouw onder één dak. Dat technisch vernuft maakt ons een betrouwbare partner voor de bouw van uw (sleutel-op-de-deur)woning. Met onze certificaten en het Charter der Woningbouwers bewijzen we dat dit geen loze woorden zijn. Graag meer info over onze sleutel-op-de-deurwoningen? Neem hier contact op met ons.

Ontdek onze brochures

Laat u inspireren en download onze gratis brochures.