Door de recente prijsstijgingen in de bouwsector komt de betaalbaarheid van wonen en bouwen in het gedrang.  Daarom is de vraag naar compactere, energiezuinige woningen de laatste jaren enorm toegenomen. Bij Sibomat spelen we met ons nieuw Sibomat Smart Living-concept perfect in op deze trend.

Verrassend ruim

Bij Sibomat staat een compacte woning niet gelijk aan een kleine woning, maar wel aan een maximaal bewoonbaar volume binnen een zo klein mogelijke buitenschil. Hoe minder de muuroppervlakte in contact komt met de buitenlucht, hoe minder warmte er kan verloren gaan.

Om volop in te spelen op deze trend lanceren we vanaf 2023 vijf compacte woningconcepten: stuk voor stuk goed uitgekiende concepten met een royaal ruimtegevoel. Iedere Sibo-Smart woning beantwoordt aan een specifiek bouwprogramma dat vaak mee wordt bepaald door de grondoppervlakte en/of de stedenbouwkundige voorschriften.

In het Sibomat Smart Living-aanbod vindt u een woning met 2 volle verdiepingen, twee woningen met kamers onder het dak en een één-verdiepwoning (type bungalow).

Sibomat Compact Woning C01

Uiterst energiezuinige compacte houtskeletwoningen

Bijna-energieneutraal bouwen is sinds 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen.

Bij Sibomat zijn we al jaar en dag vertrouwd met energie-efficiënt bouwen in duurzame houtskelet. Al onze nieuwbouwwoningen beschikken over een E-peil van 10 of gaan zelfs negatief.

We rusten bovendien onze woningen, dus ook onze compacte concepten, uit met een warmtepomp, fotovoltaïsche zonnepanelen en een performant ventilatiesysteem type D. Dit alles om de energiefactuur te doen dalen, maar ook om een gezond en aangenaam binnenklimaat te creëren.

Compact bouwen, maakt wonen betaalbaar

Aan het Smart Livingconcept van Sibomat ging intern heel wat research vooraf. Drie onafhankelijke architecten hebben een hedendaags woonprogramma onder de loep genomen en vertaald naar nieuwe ruimtelijke concepten waarbij verloren ruimtes voor doorgangen tot een strikt minimum herleid worden. De ruimtelijke voordelen en de compactheid van een appartement worden als het ware vertaald naar vrijstaand wonen.

Het resultaat zijn 5 verschillende woonprogramma’s, elk voor een specifieke doelgroep maar steeds aangepast aan hedendaagse trends zoals het thuiswerken en een open keuken met eilandconcept.

Wie op zoek is naar een hedendaagse, energiezuinige woning vindt vast en zeker zijn gading binnen de 5 concepten, waardoor we structurele aanpassingen tot een minimum herleiden.

Dit vast ontwerp heeft een belangrijk voordeel voor ons als bouwheer: doordat er geen nieuwe ontwerpkosten zijn, kan Sibomat deze woningen aan een scherpe prijs aanbieden en kunnen we de compact woningen efficiënt produceren waardoor dit ook de kostprijs reduceert. Uiteraard heeft iedere kandidaat-bouwer wel nog inspraak in afwerking en materiaalkeuze.

Door compact, energiezuinig wonen terug te brengen tot 5 concepten, kunnen we woningen aanbieden tussen de 213 000 en 254 0000, excl. btw* en kosten voor notaris en registratie.

*deze prijzen zijn indicatief en onderhevig aan mogelijke prijsaanpassingen.

Sibomat Compact Woning C7
window.onload = function(){ const scrollElements = document.querySelectorAll(".vertical-divider-line-animated"); const elementInView = (el, scrollOffset = 0) => { const elementTop = el.getBoundingClientRect().top; return ( elementTop <= ((window.innerHeight || document.documentElement.clientHeight) - scrollOffset) ); }; const displayScrollElement = (element) => { element.classList.add("scrolled"); }; const handleScrollAnimation = () => { scrollElements.forEach((el) => { if (elementInView(el, 100)) { displayScrollElement(el); } }) } window.addEventListener('scroll', () => { handleScrollAnimation(); })}

Alle Sibomat Smart Living-concepten op een rij

Onze compact woningen zijn het toonbeeld van betaalbaar bouwen zonder een compromis te moeten maken tussen hedendaags ontwerp en energiezuinig wonen. Kortom, een slimme keuze.

Interesse in een compact en betaalbaar woonconcept? 

Contacteer ons vrijblijvend!

Sibomat Compact Woning C01