Voor en na het bouwverlof

Weer iets bijgeleerd! Elke regio heeft zijn eigen bouwverlofperiode! Ofwel volgt de werkgever de aanbeveling van de sector en sluit zijn bedrijf zodat alle werknemers vakantie hebben, ofwel kiest hij ervoor om de aanbeveling niet te volgen, en dan beslissen zijn werknemers zelf wanneer ze vakantie nemen!

Hoe dan ook, ik kan me voorstellen dat zo'n vakantieperiode ook in de bouwsector absoluut welkom moet zijn. Tot en met de laatste werkdag is er hard gewerkt op onze werf!

Meer en meer krijgt ons Sibomat-project 'Een Kleiner Huis, Een Grotere Thuis' vorm. Zelfs in die mate dat de vorderingen die ik zie, mij soms emotioneel maken! Tot één week voor het bouwverlof klommen we, als twee acrobaten, een zeer steile ladder op om te gaan kijken op het verdiep. Met een bang hart dacht ik vaak: wat zal ik blij zijn als hier een trap zal staan.

Et voilà, op die laatste werkdag voor de vakantie waren de twee trappen vakkundig geplaatst! Heerlijk, die geur van het hout! Ik zag ook al een aantal kant-en-klare binnendeuren geplaatst; de andere deuren en bijpassende klinken waren voorzien voor na het verlof! De houten trap was bedekt met karton om beschadiging te voorkomen. Na het bouwverlof zal bovenop het vinylparket geplaatst worden! De technische installaties worden aangesloten, het sanitair... Die spiksplinternieuwe houten treden zullen nog heel wat stevige stappen moeten verdragen, vandaar de nodige beschermingslaag.

Ondertussen is het bouwverlof voorbij, en ik hoop dat iedereen heeft genoten van een welverdiende vakantie! Het is een hele geruststelling voor ons: we liggen nog steeds op schema! Ook waar we nu nog wonen, verloopt alles volgens plan. We zijn bezig met het verwijderen van de overbodige spullen in huis, en inpakken wat al kan; overal staan verhuisdozen! Op deze manier nemen we alvast stapje voor stapje afscheid van een warm en mooi huis dat voor ons beiden veel te groot was geworden!

Sibomat Klantenverhaal Greet Rouffaer Deur
Sibomat Klantenverhaal Greet Rouffaer Spiegel

Warmtepomp en zonnepanelen

Ecologisch bouwen, een energiezuinige woning met een degelijk ventilatiesysteem! In deze tijd is energie besparen van groot belang! Voor Bart en mij is het enorm belangrijk om de klimaatdoelstellingen te ondersteunen door middel van duurzamer en efficiënter energiebeheer. Een van de slogans van Sibomat is niet voor niets: 'Bouw nu slim, om morgen beter te wonen'. Ze streven naar een e-peil van 0 bij elk project!

In eerste instantie had ik twijfels over een dak vol zonnepanelen, vooral het esthetische aspect baarde me zorgen. Tijdens onze keuzedag voor de bouwmaterialen in Zulte hebben we weloverwogen gekozen voor zwarte dakpannen. Zijn we blij met die keuze? Nu de zonnepanelen zijn geplaatst en in de zon liggen te schitteren, zien we dat ze helemaal niet storend zijn op ons dak.

Naast het huis is ook een warmtepomp geplaatst. Jaren geleden hadden we naast onze woning ook een warmtepomp waarmee de buren niet zo blij waren. Aangezien deze pomp vooral 's nachts werkte en het gebrom hinderlijk was, hebben we houten geluidsdempende schermen geplaatst, wat onze buren tevreden stelde. Maar nu is er geen probleem meer want de warmtepompen van tegenwoordig kunnen bij wijze van spreken bijna fluisteren!

O ja, dankzij de gedegen uitleg van Sibomat zullen wij optimaal gebruikmaken van onze eigen opgeslagen energie! Laat die wasmachine maar draaien wanneer het voordeligst is! Alle kleine beetjes helpen om die doelstellingen te bereiken!

Vinylparket en de laatste loodjes...

Mijn agenda staat zo vol dat ik er graag een paar extra dagen aan zou willen toevoegen! Ik wilde elke dag wel even naar de werf gaan kijken, maar helaas is dat niet gelukt. Maar op elk moment dat het mogelijk was, heb ik de kans gegrepen om de voortgang te bekijken.

Ergens is die beperkte tijd een voordeel, je ziet de vooruitgang in het bouwproject en raakt niet gefrustreerd door wat op het eerste gezicht stilstand lijkt! Ik kreeg de laatste tijd veel vragen over ons project, oprechte interesse van mensen! Uiteraard hoorde ik ook kritische opmerkingen. Hoe vaak heb ik niet gehoord: "Pfff, bouwen, waarom zou je die stress nog op je hals halen? Er gaat altijd wel iets mis als je bouwt!" Dan dacht ik: ik begrijp het niet, want elk probleem dat zich heeft voorgedaan tijdens dit hele proces werd professioneel opgelost. Pieter, onze werfleider, was praktisch dag en nacht bereikbaar. Soms moest je even wachten op een antwoord omdat hij ook de tijd moest krijgen om informatie in te winnen, maar er kwam altijd een antwoord. De werfvergaderingen verliepen steeds soepel en accuraat. Ellen, onze projectleider, kent ons dossier van buiten, denk ik. Ongelooflijk knap, zeker gezien ze niet alleen ons onder haar hoede heeft! Het is een geruststelling om zo adequaat begeleid te worden. Ik wil hier ook even vermelden dat ik Bart enorm bewonder voor de manier waarop hij het hele bouwproject heeft opgevolgd; hij kan heel moeilijk iets loslaten! Zo secuur alles volgen, chapeau! Hij en onze werfleider vormden de perfecte combinatie! Misschien kregen Bart en Pieter af en toe hoofdpijn van elkaar, maar toch klopte de samenwerking. Ik vermoed dat ze binnenkort allebei met een gerust hart kunnen slapen.

Mijn stress zit vooral in het sorteren en inpakken van onze spullen; alle technische aspecten van ons nieuwe huis zijn in goede handen! Ik heb het volste vertrouwen in Batman en Robin! We gaan de laatste fase in! De afwerking kan beginnen! Op de eerste verdieping liepen we nog op de chape; een van de laatste klussen was het leggen van het vinylparket. Het resultaat is zonder overdrijven prachtig. Bart en ik hebben de plaatser duizend keer bedankt; wat een vakman. Ik weet het, ik ben een emotionele spons, altijd al geweest; die dag was ik heel blij met het extra pakje papieren zakdoekjes in mijn handtas.

buitengevel Sibomat realisatie
Sibomat Klantenverhaal Greet Rouffaer Trap

Schone ramen, de oplevering en... verhuisdozen

De ramen glanzen, de smurrie die het glas beschermde tegen het spatten van cement tijdens het metselwerk is verwijderd. Het hele huis is schoongemaakt, al het bouwafval is opgeruimd! Niet lang meer, en de keuken, dressing en badkamer kunnen worden geïnstalleerd. Nu is het echt aftellen naar de officiële overhandiging van de sleutel van ons huis! Dat zal gebeuren bij de oplevering.

Het huis zal grondig worden geïnspecteerd. Bart en ik hebben jarenlang hard gewerkt en zijn trots op deze prestatie! Bouwen kost geld; het is een investering voor het leven. Geen wonder dat je dan alles nauwlettend volgt, overlegt, keuzes maakt binnen het budget en met de juiste aannemer in zee gaat. Ik heb geprobeerd om ons bouwproject zo eerlijk mogelijk te beschrijven, zonder te veel franje en opsmuk, gewoon puur, hoe wij dit spannende project samen hebben beleefd. Ik kan echt geen dingen opschrijven waar ik niet achter sta. Onze huidige woning verkopen, kiezen voor houtskelet, een kleiner huis, een andere locatie... het ging gepaard met rationeel overleg en veel emotie. Een plek verlaten waar je je thuis voelt, dat kan alleen als er iets in de plaats komt dat ook je hart verovert.

Naarmate het bouwproject vorderde, de werkwijze van Sibomat, de onderaannemers, het oplossen van problemen, de vooruitgang, het halen van de uiteindelijke datum... tja, wat kan ik zeggen? Het is ze verdomd gelukt om mijn hart enorm te veroveren met het resultaat dat er nu staat. Een zeer mooie woning voor ons en inderdaad: 'Een Kleiner Huis, Een Grotere Thuis'! Vooral een warme thuis zal het worden!

Wij kijken uit naar de verhuis; onze huidige woning laten we over aan mensen die, net als wij destijds, verliefd werden op het huis. We hebben er mooie jaren beleefd waar we nog lang met warmte en dankbaarheid op zullen terugkijken! En nu, inpakken maar! Een mens verzamelt nogal wat spullen over de jaren heen. De verhuisdozen staan klaar om gevuld te worden! Nog even doorbijten. Bouwen met vertrouwen is met Sibomat meer dan gelukt! Binnenkort laten we jullie een glimp zien van ons afgewerkte bouwproject! Kunnen we nu alvast proosten op ons droomhuis?

Sibomat klantverhalen

Leer van klanten die hun droomwoningen bouwden met Sibomat

window.onload = function(){ const scrollElements = document.querySelectorAll(".vertical-divider-line-animated"); const elementInView = (el, scrollOffset = 0) => { const elementTop = el.getBoundingClientRect().top; return ( elementTop <= ((window.innerHeight || document.documentElement.clientHeight) - scrollOffset) ); }; const displayScrollElement = (element) => { element.classList.add("scrolled"); }; const handleScrollAnimation = () => { scrollElements.forEach((el) => { if (elementInView(el, 100)) { displayScrollElement(el); } }) } window.addEventListener('scroll', () => { handleScrollAnimation(); })}

Download onze gratis brochure

Sibomat brochure mockup