Bouwen met slechts één aanspreekpunt zorgt voor gemoedsrust

Ontdek alle info over sleutel-op-de-deur

Sleutel-op-de-deur woningbouw

Wat is sleutel-op-de-deur bouwen met Sibomat?

Een woning sleutel-op-de-deur bouwen betekent dat Sibomat instaat voor de volledige realisatie van uw woning. Zo hebt u tijdens het volledige bouwproces slechts 1 aanspreekpunt dat u volledig ontzorgt: van administratieve opvolging tot en met de afwerking.

Wat zijn de voordelen van sleutel-op-de-deur bouwen?

Sleutel-op-de-deur bouwen staat niet synoniem aan weinig inbreng, zeker niet bij Sibomat. Bij ons behoudt u alle keuzevrijheid en bepaalt u mee hoe uw droomwoning eruitziet.

Onze bouwadviseurs houden alles nauwlettend in het oog zodat tijdens de voorbereidende fase geen enkele keuze vergeten wordt: van verschillende, uiteenlopende technieken tot de kleinste details.

Met Sibomat als bouwpartner bent u ook zeker dat u voldoet aan de strenge energienormen die de dag van vandaag van toepassing zijn. Wij zorgen er namelijk voor dat uw woning bijna-energieneutraal is. Hierdoor bouwt u dus niet alleen slim, maar woont u ook beter met het oog op de toekomst.

Sleutel Op De Deur Woning Sibomat
© Koen Van Damme
Sleutel Op De Deur Moderne Woning
© Koen Van Damme

Download hier uw inspiratiebrochure

Hoeveel kost een Sibomat sleutel-op-de-deur woning ?

Op deze vraag kunnen we niet meteen een pasklaar antwoord geven omdat de totaalprijs van uw woonproject van heel wat factoren afhankelijk is:

  • Woning type: een 2-gevel woning is doorgaans goedkoper dan een vrijstaand huis

  • Grond type: een sterk hellend terrein vraagt meer grondwerken en duurdere fundering

  • Oppervlakte van de woning: hoe groter de woning, hoe hoger de prijs. Anderzijds, iedere woning heeft een aantal vaste kosten zoals een verwarmingsinstallatie, regenwaterput, … Deze kost wordt verdeeld over de woning-oppervlakte, waardoor de gemiddelde prijs per gebouwde m2 kan dalen naarmate de woning groter wordt.

  • Afwerking: de gekozen materialen en de gewenste afwerkingsgraad bepalen mee de totaalprijs van uw woning.

  • Unieke 360° energie-neutrale aanpak op maat. Bij Sibomat adviseren we niet enkel welke groene energiebronnen u kan kiezen, maar lichten wij u ook de slimme besturingssystemen en optimale dimensionering toe. Dit alles afhankelijk van uw gezinssituatie, grootte van de woning en andere noden.

  • Eventuele aanspraak op verlaagd btw-tarief van 6%: kiest u voor de formule afbraak en heropbouw dan kan uw bouwproject aanspraak maken op een verlaagd btw-tarief van 6%.

  • 100% vaste prijsgarantie: Sibomat is één van de weinige bouwbedrijven met een eigen studiedienst: zij staat garant dat niks over het hoofd wordt gezien bij de opmaak van uw offerte.

Een concrete richtprijs per m2 geven is dus niet mogelijk aangezien we met bovenstaande factoren moeten rekening houden.

Interesse om uw woning met Sibomat te realiseren? Maak een vrijblijvende afspraak. Wij zullen u na dit eerste verkennende gesprek een betrouwbare richtprijs kunnen geven.

Wat is er inbegrepen in een Sibomat sleutel-op-de-deur woning?

Een Sibomat sleutel-op-de-deur woning omvat het volledige bouwproces, van bouwrijp maken van uw grond tot en met de volledige afwerking van uw woning. Sibomat coördineert ook de opmaak en/of uitvoering van het EPB (Energie Prestatie en Binnenklimaat) certificaat, veiligheidscoördinatie, Blower Door Test (luchtdichtheidstest) en keuringsattesten.

Wenst u zelf te schilderen of andere uitvoeringsposten zelf uit te voeren: dat is mogelijk. Dit bespreekt u met uw Sibomat bouwadviseur tijdens de offertefase.

Betreft uw project een afbraak en heropbouw, dan voorzien we ook een uitgebreid draaiboek dat u stap-voor-stap begeleidt doorheen het project.

Sibomat realisaties sleutel-op-de-deur

Sleutel Op De Deur Woning Sibomat
Sleutel Op De Deur Moderne Woning

Kan ik een Sibomat sleutel-op-de-deur woning bouwen met een eigen architect?

Jazeker! Bouwen met Sibomat vereist geen specifieke kennis of ervaring van uw architect. De Sibomat bouwadviseur en ons eigen studiebureau zorgen ervoor dat het ontwerp van uw architect feilloos vertaald wordt naar een uitvoeringsplan.

Indien gewenst geven we uw architect gratis advies hoe uw woningontwerp – vaak met kleine ingrepen – nog budgetvriendelijker en/of energiezuiniger kan gemaakt worden.

Hebt u nog geen architect? Dan kunnen we u vrijblijvend in contact brengen met één of meerdere architecten met een uitgebreide ervaring in houtskeletbouw.

Is een sleutel-op-de-deur woning goedkoper?

Omdat Sibomat een groot aantal woningen per jaar bouwt, krijgen wij betere aankoopvoorwaarden voor alle materialen die we nodig hebben voor uw woning, waardoor u meegeniet.

Voor de uitvoering van iedere woning zijn meerdere specialisten en uitvoerders nodig. Sibomat zorgt ervoor dat iedere uitvoerder naadloos op de voorganger aansluit, zonder dat er tijd verloren gaat. Dankzij ons “slim bouwen, beter wonen”- principe realiseren we niet alleen sneller uw woning, u bespaart ook tijd en wint aan gemoedsrust.

Kan ik sneller bouwen met een Sibomat sleutel-op-de-deur woning?

Jazeker! En dat om twee redenen. Sibomat bouwt al meer dan 45 jaar volgens de duurzame houtskeletbouwmethode. Naast een ongeëvenaard wooncomfort is een kortere bouwtijd één van de vele voordelen van bouwen met houtskelet.

Sibomat bouwt ook met vaste bouwpartners die uitblinken in betrouwbaarheid. Samen zorgen we voor een feilloze uitvoering, volgens afgesproken planning. Geen overbodige wachttijden tussen individuele uitvoeringen. Zo gaat er geen tijd verloren en krijgt uw droomwoning sneller vorm.

We kregen precies wat we gewild hebben, zonder zelf te moeten coördineren en zonder zorgen

∼ Carine en Jean-Paul

Ontdek onze realisaties

Sleutel Op De Deur Woning Sibomat

Download hier uw inspiratiebrochure

Sibomat brochure mockup