één bedrijf neemt de bouw van uw volledige woning voor zijn rekening

Ontdek alle info over sleutel-op-de-deur

Sleutel-op-de-deur woningbouw

Wat is sleutel-op-de-deur bouwen ?

Een woning bouwen sleutel-op-de-deur betekent dat één bouwpartner (Sibomat) instaat voor de volledige realisatie van jouw woning, en dat u tijdens het hele bouwproces slechts één aanspreekpersoon hebt.  Sibomat regelt alles voor u: van de administratieve voorbereiding tot en met de afwerking. Bij oplevering is uw woning klaar om in te trekken.

Het voornaamste voordeel van bouwen sleutel-op-de-deur met Sibomat is dat u alle keuze vrijheid behoudt hoe uw droomwoning eruit ziet.  Van een 2-gevel woning tot een villa, schuin of plat dak, … alles kan.  Het Sibomat expert team zorgt ervoor dat in de voorbereidende fase geen enkele keuze vergeten wordt: van technieken tot het kleinste afwerking-detail. Sibomat regelt de volledige praktische organisatie van uw bouwproject, zodat u zich kan focussen op leuke dingen zoals de inrichting van uw nieuwe woning.

Vanaf 2023 moet iedere nieuwbouw woning in Vlaanderen voldoen aan de BEN norm (Bijna Energie Neutraal): in eenvoudige taal legt Sibomat u uit wat dit inhoudt en wordt u door ons begeleid in de keuzes die u hiervoor moet maken. Meer zelfs: wij geven u advies hoe uw woning maximaal in aanmerking kan komen voor fiscale premies. We zorgen ervoor dat uw woning een optimale duurzaamheid score (link pagina: duurzaam wonen) behaalt, zodat uw investering helemaal future proof is.

Bouwen sleutel-op-de-deur en slim bouwen gaan hand in hand. Met uw architect of met één van onze architecten partners, aan u de keuze. Uiteraard kan u zich ook laten inspireren door de Sibomat type woningen. Tijdens een eerste kennismakingsgesprek vertelt u over uw woonwensen, wij luisteren. Samen geven we uw project vorm en kleur.

Sleutel Op De Deur Woning Sibomat
© Koen Van Damme
Sleutel Op De Deur Moderne Woning
© Koen Van Damme

Download hier uw inspiratiebrochure

Stel uw vraag

Hoeveel kost een Sibomat sleutel-op-de-deur woning ?

De prijs van een woning wordt bepaald door heel wat factoren:

  • Woning type: een 2-gevel woning is goedkoper dan een vrijstaande woning
  • Grond type: een sterk hellend terrein vraagt meer grondwerken en duurdere fundering
  • De woning oppervlakte: hoe groter de woning, hoe hoger de prijs. Anderzijds, iedere woning heeft een aantal vaste kosten zoals een verwarmingsinstallatie, regenwaterput, … : deze kost wordt verdeeld over de woning-oppervlakte, waardoor de gemiddelde prijs per gebouwde m2 kan dalen naarmate de woning groter wordt
  • De gekozen materialen en de gewenste afwerkings-graad
  • De architecturale complexiteit: de Sibomat bouwadviseur geeft advies hoe uw ontwerpplan of woonbehoefte budgetvriendelijk kan ingevuld worden
  • Een toekomstgerichte woning bouwen die de Bijna-Energie-Neutraal norm haalt betekent kiezen voor technieken zoals warmtepomp en zonnepanelen. Sibomat staat u bij zodat uw investering maximaal in aanmerking komt voor premies en fiscale optimalisatie. Bovendien verdient u snel terug door een veel lagere energiefactuur in vergelijking met de meeste bestaande woningen

Voor de bouw van een nieuwe woning betaalt u 21% BTW.  Betreft uw project de afbraak van een bestaande woning en de opbouw van een nieuwe woning, dan kan uw project aanspraak maken op het verlaagd BTW tarief van 6% voor afbraak & heropbouw. Contacteer de Sibomat bouwadviseur voor meer informatie.

Bouwen sleutel-op-de-deur met Sibomat is synoniem voor prijsgarantie.  Een Sibomat offerte is tot in het kleinste detail uitgewerkt, zodat u exact weet hoeveel u uiteindelijk zal betalen, en kunt u met alle gemoedsrust uw financiering organiseren. Geen verdoken of onvoorziene kosten.

We begrijpen dat u een indicatieve kostprijs per vierkante meter wil hebben om de haalbaarheid van uw woonidee in kaart te brengen. Maak een afspraak met de Sibomat bouwadviseur: nadat hij geluisterd heeft naar uw bouwdroom, kan hij u een betrouwbare richtprijs geven.

Sibomat realisaties sleutel-op-de-deur

Sleutel Op De Deur Woning Sibomat
Sleutel Op De Deur Moderne Woning

Andere vragen over sleutel-op-de-deur

Wat is er inbegrepen in een Sibomat sleutel-op-de-deur ?

Een Sibomat sleutel-op-de-deur woning omvat het volledige bouwproces, van bouwrijp maken van jouw grond tot en met de afwerking van jouw woning.  Sibomat coördineert ook de opmaak en/of uitvoering van het EPB (Energie Prestatie en Binnenklimaat) certificaat, veiligheidscoördinatie en Blower Door Test (luchtdichtheid test), en keuringsattesten.

Wenst u zelf te schilderen of andere uitvoeringsposten zelf uit te voeren: dat is mogelijk. Dit bespreet u met uw Sibomat bouwadviseur tijdens fase van offerte.

Kan ik een Sibomat sleutel-op-de-deur bouwen met een eigen architect ?

Jazeker ! Bouwen met Sibomat vereist geen specifieke kennis of ervaring van jouw architect. De Sibomat bouwadviseur samen met het Sibomat studiebureau zorgt ervoor dat het ontwerp van uw architect feilloos vertaald wordt naar een uitvoeringsplan. Indien gewenst gidsen we uw architect met gratis advies hoe uw woningontwerp – vaak met kleine ingrepen –  budgetvriendelijk en/of energiezuiniger kan gemaakt worden.

Is een sleutel-op-de-deur woning goedkoper ?

Omdat Sibomat een groot aantal woningen per jaar bouwt, geniet Sibomat betere aankoopvoorwaarden voor alle materialen nodig voor uw woning. Deze kostprijsvoordelen worden doorgeschoven naar u de klant.

Voor de uitvoering van iedere woning zijn meerdere specialisten en uitvoerders nodig. Sibomat zorgt ervoor dat iedere uitvoerder mooi op de voorganger aansluit, zonder dat er tijd verloren gaat, en jouw woning dus sneller gerealiseerd wordt. Sneller bouwen dus: u bespaart geld, en u wint aan gemoedsrust.

Kan ik sneller bouwen met een Sibomat sleutel-op-de-deur woning ?

Jazeker ! En dat om twee redenen. Sibomat bouwt volgens de duurzame houtskeletbouwmethode. Naast een instant ongeëvenaard wooncomfort is een kortere bouwtijd één van de vele voordelen van bouwen met houtskeletbouw.

Sibomat bouwt met vaste bouwpartners, elk specialist in hun vak, gescreend door Sibomat omwille van hun uitstekende uitvoeringskwaliteit en betrouwbaarheid.  Het bouwteam van uw woning worden door de Sibomat planning en werfleider strikt opgevolgd.  Samen zorgen ze voor een feilloze uitvoering, volgens afgesproken planning. Geen dode wachttijden tussen individuele uitvoeringen. Zo gaat er geen tijd verloren, en krijgt uw droomwoning sneller vorm.

We kregen precies wat we gewild hebben, zonder zelf te moeten coördineren en zonder zorgen

∼ Carine en Jean-Paul

Ontdek onze realisaties

Sleutel Op De Deur Woning Sibomat

Download hier uw inspiratiebrochure

Stel uw vraag