+32 9 388 71 95 info@sibomat.be Bezoek onze showroom Sibonet NL / FR
Mijn Sibomat
12/03/2016 | Sibomat | Bouwen |

Onlangs verscheen er in de kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen een artikel waaruit blijkt dat steeds meer Vlamingen ervoor kiezen om een oude woning aan te schaffen, die af te breken en op dezelfde plaats een nieuwe energiezuinige woning te bouwen.

Uit cijfers van de Vlaamse Dienst Ruimtelijke Ordening blijkt dat de Vlaamse overheid het voorbije jaar circa 2.100 sloopvergunningen afleverde, of bijna zeven per werkdag. Volgens Hilde Masschelein, gedelegeerd bestuurder van de sectororganisatie Bouwunie biedt het slopen van een verouderde woning én het bouwen van een nieuwe woning voor vele gezinnen voordelen:

  • In kernsteden zoals Gent, Leuven, Kortrijk, Oostende ... geldt een verlaagd btw-tarief van 6% voor afbraak-heropbouw. Dat scheelt als snel enkele tienduizenden euro’s in vergelijking met een klassieke nieuwbouw.

  • Het is een alternatief voor de stagnerende en zelfs afnemende beschikbare bouwgronden.

  • Het is de meest betaalbare manier om snel een energievriendelijke woning te hebben. Sommige bestaande woningen zijn immers in zo’n slechte staat dat het bijna onmogelijk is om op een economisch verantwoorde manier de huidige hoge normen inzake energiezuinigheid te halen.

Sibomat heeft ondertussen heel wat ervaring met  ‘afbraak & nieuwbouw’ want 15% van onze bouwopdrachten zijn al volgens die formule. Sibomat ontwikkelde dan ook een specifiek service-concept waarmee ze antwoord geeft op 5 prangende vragen van potentiële bouwers:

Hoeveel gaat dat kosten?

Een veelgehoorde boutade bij renovatiewerken is dat je wel weet waar je aan begint maar nooit waar je eindigt. Niet bij Sibomat. Wij zullen vooraf een vaste prijs met u afspreken. Zo heeft u de zekerheid dat u op het einde van de werken uw budget niet overschrijdt.

Hoe lang gaat dat duren?

Omdat wij heel wat voorbereidende werken in onze productiehallen kunnen uitvoeren én door het nastreven van een strikte planning, zal Sibomat u de zekerheid van een vaste timing geven. In vele gevallen is het mogelijk om binnen de 6 maand al in uw nieuwe woning te wonen. 

Wie gaat dat afbreken?

Sibomat kan voor u de volledige uitvoering van het bouwproject voorzien, inclusief de afbraakwerken. Zo hoeft u zich tijdens de bouwwerken maar tot één contactpersoon te wenden. De voordelen van deze werkwijze zijn een efficiënte planning, een duidelijke communicatie en tijdswinst voor u als bouwheer.

Waar moet ik met mijn meubelen naar toe?

Ook over de stockage van uw meubelen hoeft u zich als Sibomat-klant geen zorgen te maken. Indien nodig voorzien wij in de tijdelijke opslag van uw meubelen.

Mede daarom worden we aanbevolen door maar liefst 97% van onze klanten. En alleen zo weet de klant dat hij koning is, van de eerste pennestreek tot de laatste steenlegging.

Graag advies of uw mogelijkheden eens bespreken?

Neem contact op met uw regionale bouwadviseur!

CONTACTEER UW BOUWADVISEUR
Bouwen | Huis kopen | Nieuwbouw
Plaats een reactie:
Gelieve te bevestigen dat u geen robot bent.

Wanneer u op “verzenden” klikt, zal Sibomat u op de hoogte houden van haar activiteiten zoals bepaald in het privacy- en cookiebeleid.