bouwen met sleutel-op-de-deur

Met sleutel-op-de-deur uw droomwoning bouwen? Dat is snel en vooral zonder zorgen. Sibomat legt uit wat een sleutel-op-de-deurbedrijf voor u kan betekenen.

Sleutel-op-de-deur is een concept dat al een hele tijd bestaat en nog aan populariteit blijft winnen. Hoe kan het ook anders? Tachtig procent van de Belgen kiest er namelijk voor om samen te werken met een aannemer. Sommigen kiezen ervoor om de werken tussen verschillende aannemers te verdelen, anderen gaan voor een sleutel-op-de-deurfirma. Zo zijn ze immers zeker van een snelle bouwtermijn, een vaste prijs en geen heen-en-weergeloop. Wie kiest voor sleutel-op-de-deur, kiest voor comfort.
 
Een sleutel-op-de-deurbedrijf zoals Sibomat regelt de bouwwerken van A tot Z en staat in voor het hele project. De bouwheer blijft daarbij vrij in zijn beslissingen. Sleutel-op-de-deurwoningen zijn namelijk perfect te personaliseren. De bouwheer kan zich laten leiden door een ruim aanbod van inspiratiewoningen en kan naar wens zaken aanpassen maar ook een volledig gepersonaliseerd ontwerp kan perfect volgens de Sleutel-op-de-deur formule. Gezien men ook moet rekening houden met de bouwvoorschriften, oriëntatie van de zon en de beschikbare ruimte, is sleutel-op-de-deur steeds maatwerk.

Het grote voordeel

Het grote voordeel van sleutel-op-de-deur bouwen, is dat het hele proces wordt toevertrouwd aan een deskundige. De sleutel-op-de-deurfirma is het enige aanspreekpunt, van begin tot eind. Dat gaat van bouwvergunningen aanvragen en administratie tot werfcoördinatie. Daardoor wordt de bouwheer verlost van het geregel tussen verschillende aannemers. Hij moet zich geen zorgen maken over het vinden van geschikte vaklui en het vergelijken van verschillende offertes. Hoewel wie dat wenst, daar vrij in is, ook bij sleutel-op-de-deur.
 
Doordat één firma alles in goede banen leidt, wordt de bouwtermijn merkbaar ingekort. Alle aannemers waar de firma mee samenwerkt, zijn op elkaar ingespeeld en volgen elkaar vlot op.

Wettelijke bescherming

Daarbovenop biedt sleutel-op-de-deur een wettelijke bescherming, die geldig is wanneer een contract wordt afgesloten met één partij. De Wet Breyne houdt in dat de bouwfirma tien jaar lang aansprakelijk is voor grote gebreken in de woning. De bouwheer is bovendien beschermd tegen misbruiken, want de wet verplicht dat zowel de bouwtermijn als de totale kostprijs op voorhand bekend moet zijn.

Haalbaarheidsstudie

De kostprijs bij een sleutel-op-de-deurwoning is een onderwerp waarover heel wat verschillende meningen heersen. Sommige bouwheren zijn ervan overtuigd dat hun woning goedkoper uit de grond kan worden gestampt wanneer ze met verschillende aannemers in zee gaan. Op dat moment bespaart de bouwheer mogelijk wel geld, maar hij investeert heel wat meer tijd en moeite. Het uitpluizen van verschillende offertes en de coördinatie van afspraken, is iets wat sleutel-op-de-deurfirma’s al voor u hebben gedaan. Zo worden onvoorziene kosten en onaangename verrassingen vermeden.
 
De kostprijs is op voorhand meteen duidelijk, maar wie zekerheid wil, kan bij een sleutel-op-de-deurfirma zoals Sibomat een haalbaarheidsstudie laten doen.

Sleutel-op-de-deur? Project op maat!

Argwanend over sleutel-op-de-deur omdat u denkt dat persoonlijke inbreng beperkt is? Weet dat dit zeer relatief is. De hoeveelheid persoonlijke beslissingsvrijheid is namelijk sterk afhankelijk van firma tot firma. Het is zo dat sleutel-op-de-deurfirma’s zoals Sibomat de basisplannen steeds vaker als een vertrekpunt zien. Zo wordt iedere sleutel-op-de-deurwoning een uniek project op maat.

Slim bouwen met Sibomat

Bouw slim én toekomstgericht met Sibomat, in minder dan een jaar in uw droomwoning.