Bij het bouwen van uw droomwoning moet u veel knopen doorhakken. De belangrijkste is misschien wel de keuze van de bouwfirma waarmee in zee gaat. Zeker als u kiest voor een sleutel-op-de-deurfirma die het hele bouwproces voor haar rekening neemt. Wij helpen u kiezen aan de hand van verschillende aandachtspunten.

Hoe werkt een sleutel-op-de-deurfirma?

Voor u met een sleutel-op-de-deurfirma in zee gaat, wilt u ongetwijfeld eerst weten hoe een dergelijke firma werkt en welke partijen betrokken zijn in het bouwproces.

Veel mensen associëren sleutel-op-de-deur nog altijd met grote projectontwikkelaars en leggen niet de link met maatwerk. Bij Sibomat ervaart u echter zowel het gemak van de sleutel-op-de-deurformule als de luxe om volledig op maat te bouwen.

Maar hoe ziet het bouwproces er nu concreet uit wanneer u bouwt met een sleutel-op-de-deur bouwfirma zoals Sibomat?

Nadat u contact met ons heeft opgenomen, heeft u eerst een verkennend gesprek met een van onze bouwadviseurs.

Tijdens dit vrijblijvende gesprek:

 • maakt u kennis met onze firma en onze aanpak.
 • legt u uw ideeën, wensen en verwachtingen voor aan onze bouwadviseur.
 • bespreekt u uw budget.

Na afloop zal de bouwadviseur u een voorontwerp voorstellen en een gratis offerte bezorgen. Heeft u zelf reeds een ontwerp, dan maken wij graag de offerte op, op basis van deze plannen. Van zodra er een akkoord is over plan en offerte zal de architect het voorontwerp uitwerken tot een concreet bouwplan. Dat dient als basis voor het opmaken van de bouwaanvraag.

Een volgende stap is het ondertekenen van het aannemingscontract volgens de Wet Breyne.

Zodra de voorbereidingen zijn afgerond, maakt u kennis met de projectleider. Hij zal u op een deskundige manier begeleiden bij de keuze van de materialen.

Na de eerste spadesteek, onderhoudt u contact met een werfleider. Hij volgt nauwgezet de werken op en beantwoordt uw meest prangende vragen. Ook krijgt u van ons een werfsleutel waarmee u te allen tijde toegang heeft tot de werf.

Zodra de woning is opgeleverd en zelfs jaren later, staat onze dienst na verkoop paraat. Deze dienst is steeds bereikbaar en blijft, samen met u, zorg dragen voor uw huis.

Uw contacten met een sleutel-op-de-deur bouwfirma?

Bouwen is een samenspel van verschillende partners. Denk maar aan de architect, de veiligheidscoördinator, de loodgieter enz. Het voordeel met sleutel-op-de-deur is dat praktisch alle activiteiten via één firma lopen. Alle contactmomenten zijn dan ook met één firma die uw bouwproject van A tot Z goed kent.

Als bouwheer heeft u in het bouwproces met een sleutel-op-de-deurfirma zoals Sibomat contact met de volgende personen:

 1. Bouwadviseur: is uw eerste aanspreekpunt bij Sibomat. Met hem bespreekt u uw wensen en uw budget. Na afloop zal de bouwadviseur u een voorontwerp voorstellen en een gratis offerte bezorgen. Tot slot ondertekent u samen met hem het aannemingscontract.
 2. Projectleider: hij begeleidt u op deskundige wijze bij uw materiaalkeuze. Vindt u niets naar uw gading in onze toonzaal? Dan gaan wij voor u door het vuur om de partner te vinden die aan uw wensen kan voldoen. Of misschien heeft u zelf een leverancier op het oog?
 3. Werfleider: hij volgt nauwgezet de werken op en beantwoordt uw meest prangende vragen.
 4. Dienst na verkoop: bij hen kunt u te allen tijde terecht met al uw vragen na de oplevering van de woning.

Hoe herkent u een goede sleutel-op-de-deurfirma?

U overweegt al geruime tijd om een sleutel-op-de-deurwoning te bouwen of misschien heeft u al contact opgenomen met enkele bouwfirma’s en zelfs al offertes ontvangen? Hou dan rekening met de volgende tips:

 • U bent uniek en ook uw woning is uniek. Kies daarom een partner die naar u luistert en u een oplossing voorstelt in functie van uw persoonlijke project, budget en behoeften. Iemand die u advies op maat verstrekt, zoals Sibomat.
 • Zorg ervoor dat u in de offerte een gedetailleerd overzicht krijgt van wat er voorzien is in het budget, zodat u achteraf geen supplementen moet betalen. Gaat u in zee met Sibomat als bouwpartner, dan heeft u bovendien de garantie van een vaste prijs. Bij de start van de samenwerking geven we u immers het totale kostenplaatje mee, zodat u later niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

1. Doe onderzoek

 • Pluis grondig de website uit van de bouwfirma en bekijk de voorbije realisaties en inspiratiewoningen met een kritisch oog.
 • Lees de ervaringen van (tevreden) klanten.
 • Werkt u met een architect? Vraag advies aan hem.

2. Weet met wie u in zee gaat

Controleer of de bouwfirma financieel gezond is. Loert een faillissement om de hoek? Hoe presteerde de firma het afgelopen jaar op financieel vlak? Op de website van Companyweben de Kruispuntbank voor Ondernemingen bijvoorbeeld kunt u nagaan of uw toekomstige bouwpartner schulden heeft en over de juiste vakkennis beschikt.

3. Vraag een gedetailleerde offerte en vergelijk

Elke betrouwbare firma zal u met plezier gratis een gedetailleerde en technisch onderbouwde offerte bezorgen. Neem de tijd om ze grondig te bestuderen en vergelijk ze met die van andere firma’s. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Vraag dan raad aan uw architect of vraag extra informatie aan de bouwfirma in kwestie.

4. Vraag inzicht in het lastenboek

Een betrouwbare sleutel-op-de-deurfirma geeft te allen tijde inzicht in het lastenboek. Dat is een document met daarin de volledige beschrijving van materialen en technieken. Bovendien kunt u dat steeds in samenspraak aanpassen.

5. Ga voluit voor kwaliteit

De prijs alleen mag zeker niet de doorslag geven. Staar u ook niet blind op de termijn waarbinnen de firma de werken kan uitvoeren. Een te snelle service garandeert zelden een goede kwaliteit.

6. Een brede keuze aan materialen

U bouwt meestal maar een keer, dus wilt u graag kiezen uit een brede waaier aan mogelijkheden. Bij Sibomat vindt u in onze recent vernieuwde toonzaal een ruim aanbod van materialen. Vindt u toch niets naar uw gading? Dan kunt u terecht bij één van onze erkende leveranciers of bij een leverancier naar keuze. Ook daar staan we bij Sibomat voor open. Bovendien gaan onze studiedienst en de projectleider na hoe we uw specifieke wensen zo goed mogelijk in het bouwtraject kunnen inpassen.

7. Vermijd exuberante voorschotten

De wet van 9 juli 1971 tot regeling van de bouw en de verkoop van woningen, beter bekend als de Wet Breyne (of de Woningbouwwet), bepaalt dat de koper van een sleutelklare woning nooit meer dan 2500 euro voorschot betaalt. Ook Sibomat leeft deze wet strikt na. U komt dus nooit voor onaangename verrassingen te staan.

8. Betaal niet cash en vraag steeds een factuur

Wees beducht voor cash betalingen. Daar heeft u immers geen bewijs van. Van een overschrijving wel. Weet ook dat cash betalen om in het zwart werken te laten uitvoeren illegaal is. En het houdt een groot risico in: u heeft geen verhaal bij gebreken en geen rechten bij geschillen. Vraag tot slot ook altijd een factuur. Als u werken laat uitvoeren en geen factuur vraagt, wordt dat beschouwd als zwartwerk. Ook voor sommige premies of belastingverminderingen is een factuur een must.

9. Ga na of uw project onder de Wet Breyne valt

De wet van 9 juli 1971 tot regeling van de bouw en de verkoop van woningen, beter bekend als de Wet Breyne (of de Woningbouwwet), beschermt u als koper van een sleutelklare woning tegen bepaalde risico’s zoals bijvoorbeeld onvolledige informatie, een foute uitvoering van de bouw en de insolvabiliteit van de aannemer. De meeste bepalingen van de wet zijn dwingend. Men kan er dus niet van afwijken. Ook Sibomat leeft de regels uit de Wet Breyne strikt na. We gaan zelfs verder door een 100% voltooiingswaarborg te bieden voor iedere woning die we bouwen. Wanneer u een contract met Sibomat ondertekent, heeft u dus de absolute zekerheid dat uw woning binnen afzienbare tijd volledig afgewerkt zal zijn.

Sleutel-op-de-deur met Sibomat

Het bouwen van uw droomwoning begint bij de keuze van de juiste bouwpartner. Die moet niet alleen betrouwbaar en betaalbaar zijn. U moet beiden ook op dezelfde golflengte zitten! We weten allebei dat dit geen evidente keuze is. Sibomat kan heel wat twijfels van tafel vegen. Want kiezen voor Sibomat is kiezen voor zekerheid. Zo leggen wij zowel de prijs als de timing ver op voorhand vast. Zo komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Bovendien is Sibomat een financieel gezonde bouwfirma. U weet dus perfect met wie u in zee gaat. Ook heeft u bij ons steeds inzicht in het lastenboek en bent u zeker van de kwaliteit. Daarnaast vindt u in onze toonzaal een ruime waaier aan materialen of u kunt kiezen voor een van onze leveranciers of voor de leverancier van uw keuze. Tot slot krijgt u als koper steeds een factuur, betaalt u voorschotten conform met de wetgeving en bent u beschermd volgens de wet Breyne en een 100% voltooiingswaarborg.

Nog niet overtuigd? Wij zetten graag voor u nog enkele redenen op een rijtje waarom u zou kiezen voor Sibomat als bouwpartner.

 • Sibomat, dat is de ervaring en kennis van meer dan 7.500 woningen in houtskeletbouw onder één dak verzameld. Onze experten volgen uw project van A tot Z: van ontwerp, studie en budgettering, over productie en montage tot oplevering. Bovendien kunt u ook nadien nog te allen tijde terecht bij onze dienst na verkoop.
 • Wij zijn in het bezit van erkende certificaten en het Charter der Woningbouwers, een kwaliteitslabel voor eerlijk, betrouwbaar en degelijk bouwen.
 • Sibomat is een financieel betrouwbare partner. We leven de regels uit de Woningbouwwet (Wet Breyne) strikt na. Sterker nog, we gaan zelfs verder door een 100% voltooiingswaarborg te bieden voor iedere woning die we bouwen. Wanneer u een contract met Sibomat ondertekent, heeft u dus de absolute zekerheid dat uw woning er binnen afzienbare tijd volledig afgewerkt zal staan.
 • Of u nu droomt van een klassieke pastorijwoning of van een moderne woning met hellend dak. U geniet de absolute vrijheid op architecturaal vlak! Sibomat bouwt jouw unieke woning, op maat, volgens uw wensen.
 • Sibomat biedt steeds een vlekkeloze service. Dit start bij het advies van onze bouwadviseurs en het ontwerpen van uw woning. Daarenboven is Sibomat uniek in het begeleiden van de bouwheer bij het maken van de juiste materiaalkeuzes. Tijdens de werf beschikt u als bouwheer over een online planning en kan u steeds terecht bij een werfleider. Tot slot is er de dienst naverkoop die jou begeleidt en jouw vragen beantwoord, en dit tot jaren na het bouwen van uw woning.
 • Sibomat beschikt over een Europese Technische Goedkeuring. Dat betekent dat de bouwmethode die wij toepassen, gecontroleerd en geauditeerd wordt door technische en Europees erkende goedkeuringsorganisaties.
 • Onze jarenlange ervaring en expertise vertalen zich in hoge klanttevredenheidscijfers.

U zoekt een bouwfirma op wie u kunt bouwen? Ontdek wat Sibomat u te bieden heeft.

U heeft een plan dat getekend werd door een architect of u heeft uw droomhuis zelf geschetst? Dan kan u dat plan naar Sibomat sturen.

U wilt graag gratis informatie, een vrijblijvende offerte of een persoonlijk gesprek met een bouwadviseur uit uw regio om de voordelen van sleutel-op-deurbouwen te ervaren? Wij helpen u met plezier bij het realiseren van uw droomhuis. Neem hier contact op met ons.

Ontdek onze brochures

Laat u inspireren en download onze gratis brochures.