Heb je bouwplannen en wil je dit graag op een milieuvriendelijke manier aanpakken, dan is houtskeletbouw veruit de meest geschikte keuze.

Bij Sibomat zijn we al jaren koploper wat betreft houtskeletbouw, en we merken de laatste tijd dat de vraag naar deze duurzame bouwmethode enorm toeneemt. Met houtskelet boet je helemaal niet in op stijl en comfort én bespaar je aanzienlijk op je energiefactuur dankzij de kwalitatieve energieprestaties.

We delen daarom graag onze jarenlange expertise en bundelen alle info die je nodig hebt om jouw woning duurzaam in hout op te trekken.

duurzaam bouwen met houtskeletbouw
window.onload = function(){ const scrollElements = document.querySelectorAll(".vertical-divider-line-animated"); const elementInView = (el, scrollOffset = 0) => { const elementTop = el.getBoundingClientRect().top; return ( elementTop <= ((window.innerHeight || document.documentElement.clientHeight) - scrollOffset) ); }; const displayScrollElement = (element) => { element.classList.add("scrolled"); }; const handleScrollAnimation = () => { scrollElements.forEach((el) => { if (elementInView(el, 100)) { displayScrollElement(el); } }) } window.addEventListener('scroll', () => { handleScrollAnimation(); })}

Wat houdt ecologisch wonen in?

Wie ecologisch bouwt, streeft naar een zuinig energie- en waterverbruik en kiest bewust voor duurzame, milieuvriendelijke materialen. Maar duurzaam bouwen gaat ook over de locatie en oriëntatie van je huis en de keuze voor hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp etc.

 

Houtskelet: duurzaam en verantwoord bouwen

Bij een woning met houtskelet zijn de draagstructuur en draagvloeren opgebouwd uit houten balken of liggers waartussen zich isolatie bevindt. Het isolatiemateriaal wordt beschermd door een wind- en waterdichte buitenafwerking naar keuze en een luchtdichte en dampafremmende afwerking binnenin.

We zetten graag even op rij waarom hout veruit de meest duurzame constructieoplossing is.

duurzaam bouwen met houtskeletbouw

Houtskeletbouw: snel en voordeliger bouwen

We hebben al een hele waslijst aan duurzame voordelen opgelijst, maar daar blijft het niet bij. Vergeleken met traditionele bouw gaat houtskeletbouw ontzettend snel, maar het is ook relatief goedkoper omdat het plaatsen van een houtskelet minder arbeidsintensief is dan bijvoorbeeld metselwerk. Ook is een houtskelet ontzettend licht waardoor je kan besparen op je fundering.

Maar met een houtskelet bouw je ook opvallend droger dan met cement, beton of stucwerk. Hierdoor verspil je amper water en kan je ook sneller je woning afwerken aangezien deze niet moet uitdrogen.

Hout is trouwens niet alleen het materiaal bij uitstek voor nieuwbouw, maar ook bij renovatie en vernieuwbouw is hout aangewezen.

Bekijk onze unieke realisaties in houtskeletbouw

OpmerkingenSibomat inspiratieboek 2022