Quadro woning en moderne bouwstijl
© Moderne woningbouw door Sibomat

Sibomat maakte naam met hout. Het is een bij uitstek duurzaam bouwmateriaal en dat karakter vertalen we maximaal in onze woningen.

Hout is CO2-neutraal

Bomen nemen tijdens hun levensduur CO2 op uit de omgevingslucht en zetten die om in zuurstof. De CO2 blijft gestockeerd in het hout. Alleen bij verbranding of ontbinding van het hout komt de CO2 opnieuw vrij. Vandaar dat het materiaal CO2-neutraal is. In het geval van de verwerking tot een woning komt het CO2 niet vrij in de atmosfeer.

Naaldhout

Wij kiezen voor naaldhout voor ons unieke houtskeletbouwconcept. Naaldhout beschikt over de juiste kwaliteiten om te voldoen aan de eisen voor houtbouw. Het is licht in verhouding tot zijn mechanische sterkte.

Duurzaam bosbeheer

Sibomat gebruikt enkel hout uit duurzaam beheerder bossen. Dat tonen we aan met het PEFC-label (PEFC/07-31-335).

Milieuvriendelijke productie

Naaldhout is ruim voorradig in onze contreien. Wallonië is een aaneenschakeling van naaldbossen. Dankzij de korte afstanden is het transport weinig milieubelastend. Bovendien verbruikt het verwerkingsproces van het hout minder energie dan dat van andere bouwmaterialen.

Weinig afval

De verwerking van het hout tot een houtskelet brengt amper afval met zich mee. Het weinige houtafval krijgt een bestemming in de papier- of houtverwerkende industrie.

Onderhoudsvriendelijk

Sibomat is een specialist in het verwerken van hout. U mag dus rekenen op een bouwtechnisch correct gebouwde woning. Daardoor vraagt de houtskeletstructuur geen extra bescherming of onderhoud tegen vocht of insecten.

Slim bouwen met Sibomat

Bouw slim én toekomstgericht met Sibomat, in minder dan een jaar in uw droomwoning.