+32 9 388 71 95 info@sibomat.be Bezoek onze showroom Sibonet NL / FR
Mijn Sibomat
illustration

Koen en Eva

"Mensen die praktisch willen bouwen, moeten zoals ons bouwen."

Koen en Eva zijn fervente wereldreizigers. Vier continenten bezoeken in tien maanden? Dat is voor het koppel een kleintje. Zo reisden ze ook twee maanden lang de westkust  van Australië af, met hun twee jonge kinderen erbij. 
 

“Wat Sibomat doet, doet het goed”

 Klik hier en ontdek de 4 bouwtips van Koen & Eva


Koen (34) en Eva (31) zijn fervente wereldreizigers. Vier continenten bezoeken in tien maanden? Dat is voor het koppel een kleintje. Zo reisden ze ook twee maanden lang de westkust van Australië af, met hun twee jonge kinderen erbij. “Reizen komt voor ons altijd eerst. Daarom dat we klein, praktisch en snel wilden bouwen. En zo kwamen we bij Sibomat terecht”, zegt Koen. 

Het gezin huurde jarenlang een woning. Omdat ze niet een leven lang wilden huren, besloot het paar te bouwen. Enkele jaren voor ze hun perceel vonden, trokken ze naar Batibouw. Ze hadden meteen hun zinnen gezet op houtskeletbouw. “We hadden er nog niets dan voordelen over gehoord. Het is betaalbaar, vooral op lange termijn qua gas en elektriciteit, maar zoveel spelers voor houtskeletwoningen blijken er niet te zijn”, zegt Koen.

Op de bouwbeurs kwamen ze eerst terecht bij een andere houtskeletbouwfirma, maar toen ze later met Sibomat spraken, zat het gevoel meteen goed. “Toen we een paar jaar later onze grond hadden gekocht, zijn we meteen teruggegaan naar Sibomat. De klik zat onmiddellijk goed”, zegt Koen.
 
Koen en Eva kennen weinig van bouw. Het paar wilde vooral snel en praktisch aan de slag. Sleutel-­op-de‐deur bouwen klonk hen dan ook als muziek in de oren. Het paar maakte op voorhand duidelijke afspraken met de verkoper en liet meteen ook weten dat ze geen verborgen kosten wilden. “We  wisten heel goed wat we wilden.

We wilden zo weinig mogelijk zelf doen, maar wel duidelijk op voorhand weten: wat zal dat kosten? We wilden  absoluut vermijden dat er achteraf problemen zouden opduiken. Als je vergelijkt met anderen die veel zelf doen of  met  verschillende  aannemers  werken, is er altijd wel iets dat niet goed is”, zegt Koen.

“Dat je op voorhand weet waar je staat en waar je aan begint, was voor ons een grote voorwaarde”, zegt Eva. “Op het gebied van opvolgen, afspraken en budget bepalen, verliep alles bij Sibomat echt top.”
 

Vijf maanden

Na vijf maanden stond het huis van het jonge gezin er. “Van niets naar alles wat er nu staat, in slechts vijf maanden. Alles erop en eraan, zelfs geverfd! We kennen zelf niets van bouwen, maar we volgden alles wel minutieus op. Als je dat doet, is het perfect mogelijk om in vijf maanden een volledig huis neer te poten”, zegt Koen.

Eva en Koen lieten zelf niets aan het toeval over, maar zijn ook lovend over de werkwijze van Sibomat. “Het is wel zo dat Sibomat niet de goedkoopste is, maar de prijs‐kwaliteitverhouding is super. Alle materialen zijn geweldig. Natuurlijk kan je ook gaan voor een goedkoper B‐merk,  maar dan heb je na vijf jaar problemen. Wat je nu misschien meer betaalt, win je binnen een aantal jaar dubbel en dik terug”, zegt Koen. “Je bouwt maar één keer en dan wil je niet besparen op details.”
 
De bouwervaring van Koen en Eva verliep dankzij hun nauwlettendheid nagenoeg perfect. Het paar kijkt dan ook vooral met een warm gevoel terug op het bouwproces. “Het zetten van het houtskelet was spectaculair. Dat stond er meteen. Dan wisten we: dit is ons huis”, zegt Eva. “Ook het overhandigen van de sleutel was een leuk moment. Dan voel je zoveel voldoening, dat gevoel van ‘ik weet waarvoor ik werk’. Huur betalen, dat doet niemand graag.”

Ondertussen woont het gezin al een jaar in de praktische woning. “We zijn nog steeds zeer tevreden. Er is nog niets kapotgegaan en er zijn geen schoonheidsfoutjes, vaak in tegenstelling tot bij mensen die alles zelf hebben gedaan”, zegt Koen.
 

Trots

Het is niet te verstoppen dat het paar razend enthousiast is over de sleutel-op‐de-deurwerkwijze. Koen en Eva  hebben al veel bouwervaringen gehoord die alleen maar bevestigen wat het paar verkondigt. Koen: “Eva en ik zijn er op hetzelfde moment aan begonnen als de zus van een collega, ook een houtskeletwoning. Zij hebben extreem veel problemen en vertraging gehad, zelfs muren opnieuw moeten afbreken. Hoe vlotter het bij ons ging, hoe slechter het bij haar verliep. Na vijf  maanden konden wij verhuizen, bij hen zaten de ramen er nog niet in. Ze zei: ‘Had ik het geweten, was ik bij Sibomat gegaan’.”

“Ik zou iedereen aanraden: laat Sibomat zo veel mogelijk zelf doen. Wat ze doen, doen ze goed”, vult Eva aan.

Koen en Eva zijn trots op hun woning. Ze zijn blij dat ze een plekje hebben om thuis te komen, maar reizen blijft in hun bloed zitten. “Deze zomer trokken we erin en diezelfde zomer nog gingen we naar Australië. De mensen zeiden: ‘Je woont er nog maar net en je bent alweer weg’”, lacht Eva. “We hadden ook kunnen beslissen om niet meer te reizen en dan hadden we waarschijnlijk wel groter of specialer kunnen bouwen, maar dat wilden we niet”, zegt Koen. “Het is klein, praktisch en volledig in orde. Dat is voor ons het belangrijkst.”

a a a a a a a

Sluiten