Wat is een moderne woning?

Een moderne woning benadrukt strakke lijnen, open leefruimtes en veel lichtinval. Een moderne woning voelt groter aan door grote glaspartijen die binnenruimte met terras en tuin verbinden. In een Sibomat moderne woning worden energieproductie en energieverbruik met Home Control geoptimaliseerd. Budget haalbaar energie-neutraal, klaar voor de toekomst.

moderne woning sibomat realisatie Herne
moderne woning sibomat realisatie House ML
moderne woning - Sibomat realisdatie Tessenderlo
moderne woning realisatie Sibomat te Vossem

Download uw inspiratiebrochure met moderne woningen

Stel uw vraag

Waarom een moderne woning bouwen?

Strakke lijnen en open leefruimtes laten toe om meer ruimte-gevoel uit de beschikbare vierkante meters te beleven. Dankzij haar efficiënte constructie is een kubuswoning energievriendelijker dan een traditionele woning, met minder warmteverlies.

  • Modern bouwen is energiezuinig bouwen
  • Veel lichtinval
  • Binnen/Buiten ruimtegevoel
  • Efficiënt ruimtegebruik
  • Eenvoudig onderhoud
  • Tijdloos toekomstgericht

In het straatbeeld herkent u meteen de moderne huizen: een strakke, rechtlijnige woning, vaak met plat dak en grote ramen. Binnenin ontdekt u vaak grote en heldere open ruimtes, waarbij bijvoorbeeld de keuken en woonkamer in elkaar vloeien. Een woonconcept gericht op samen beleven.

De kostprijs van een moderne woning

Modern bouwen hoeft niet duurder te zijn dan een tijdloze of klassieke stijl. Integendeel, open leefruimtes waar eet en lounge zones in elkaar vloeien vragen minder vierkante meters én geven een groot ruimtegevoel. Een echte win-win. De Sibomat bouwadviseur geeft advies hoe u met strakke lijnen kostprijsefficiënt kan bouwen, met maximaal wooncomfort.

Het Sibomat technieken pakket maakt uw moderne woning uitermate energie-efficiënt, én met een lage onderhoudskost.

Veelgestelde vragen rond moderne woningbouw

Hoe bouwt u een moderne woning?

Een goede start voor ieder project is de leefgewoontes van uw gezin in kaart te brengen: dat is bepalend hoe leeffuncties optimaal ruimtelijk georganiseerd worden.  Doorloop uw dag en avondroutines zowel voor weekdagen als weekend. Wil u een open of gesloten keuken? Moet uw partner vaak veel vroeger uit de veren en u wil ongestoord verder slapen terwijl uw partner zich aankleedt en doucht?

De Sibomat bouwadviseur begeleidt u in dit proces.

De oriëntatie van uw perceel zal mede het ontwerp bepalen, zeker inzake glaspartijen. Waardevolle omgevingsfactoren kunnen een inspiratiebron zijn voor materiaal en kleurkeuzes zodat uw moderne woning naadloos geïntegreerd wordt in het landschap.

Hoe energiezuinig is een moderne woning?

Een moderne woning staat synoniem voor een efficiënter ruimtegebruik mét hoger ruimtegevoel. Alle woonwensen van uw gezin kunnen compacter georganiseerd worden, met een zeer laag energieverbruik als bonus. Vier-seizoenen-glas of externe zonneschermen op grote glaspartijen, eventueel in combinatie met actieve koeling via warmtepomp, garanderen dat het tijdens hete zomerdagen binnen lekker fris blijft, terwijl de lagere zonnestand in de winter uw leefruimtes gratis opwarmt.

De Sibomat bouwadviseur gids u door het brede landschap van energietechnieken, zodat u die investeringen maakt met een korte terugverdientijd.

Welke verschillende bouwstijlen zijn mogelijk voor een moderne woning?

Er zijn een aantal architecturale strekkingen binnen Modern Bouwen. Inzake gevelbekleding kan u alle richtingen uit: sierpleister, baksteen, hout bekleding …

Indien een plat dak geen optie is, kan u ook met een hellend dak een origineel modern woning ontwerp realiseren.

Nieuwe tendens: Modern-Landelijk Fusion: een landelijk geïnspireerde gevelbekleding en binnen afwerking in combinatie met grote glaspartijen én grote open leefruimtes. 

Een moderne woning bouwen, iets voor mij?

U heeft nog nooit in een moderne woning gewoond en u heeft wat koudwatervrees. Tip: boek een weekend of midweek vakantie met uw gezin in een moderne woning op de huurvakantiemarkt (Airbnb). In zomer en winter seizoen.

De grote lichtinval en de onmiskenbaar positieve impact op uw humeur en ruimtebeleving is veruit dé doorslaggevende reden om voor een modern woonconcept te kiezen. Open leefruimtes met strakke belijningen lenen zich zowel voor een modern interieur als een combinatie van oud-en-nieuw. Geef vrijheid aan uw verbeelding.

We kregen precies wat we gewild hebben, zonder zelf te moeten coördineren en zonder zorgen

∼ Carine en Jean-Paul

Ontdek onze realisaties

Réalisation d'architecture moderne

Download hier uw inspiratiebrochure

Stel uw vraag