Wat is een moderne woning?

Een moderne woning herkent u aan de strakke lijnen, de open leefruimtes en veel lichtinval. Een woning met een moderne architectuur voelt ook ruimer aan door grote glaspartijen die de binnenruimte met terras en tuin verbinden. In een moderne woning van Sibomat optimaliseren we energieproductie en -verbruik via het performante Home Control Systeem van Niko. Zo bouwt u niet alleen slim, u woont ook beter, met oog op uw budget.

moderne woning sibomat realisatie Herne
moderne woning sibomat realisatie House ML
moderne woning - Sibomat realisdatie Tessenderlo
moderne woning realisatie Sibomat te Vossem

Download uw inspiratiebrochure met moderne woningen

Waarom een moderne woning bouwen?

Strakke lijnen en open leefruimtes laten toe om meer ruimtegevoel uit de beschikbare vierkante meters te halen. Dankzij haar efficiënte constructie is een kubuswoning energievriendelijker dan een traditionele woning. Hoe kleiner de muuroppervlakte die in contact komt met de buitenlucht, hoe minder warmte via die weg verloren kan gaan.

We sommen enkele slimme redenen op waarom het bouwen van een moderne woning een aanrader is:

  • Energiezuinig wonen
  • Veel lichtinval
  • Binnen/buiten ruimtegevoel
  • Efficiënt ruimtegebruik
  • Eenvoudig onderhoud
  • Tijdloos toekomstgericht

In het straatbeeld herkent u meteen de moderne huizen: een strakke, rechtlijnige woning, vaak met plat dak en grote ramen. Binnenin ontdekt u vaak grote en heldere open ruimtes, waarbij bijvoorbeeld de keuken en woonkamer in elkaar vloeien. Dit slimme woonconcept is gericht op samen beleven.

De kostprijs van een moderne woning

Modern bouwen hoeft niet duurder te zijn dan een tijdloze of klassieke stijl. Integendeel, open leefruimtes waar eet- en loungezones in elkaar vloeien vragen vaak minder vierkante meters én geven een groot ruimtegevoel. Een echte win-win. De Sibomat bouwadviseur geeft advies hoe u met strakke lijnen kostprijsefficiënt kan bouwen, dit steeds met maximaal wooncomfort. Een voorbeeld hiervan zijn onze moderne compactwoningen.

Bovendien zijn onze moderne woningen dankzij de future proof technologieën en slim geautomatiseerd energiebeheer ook uiterst energiezuinig.

Veelgestelde vragen rond moderne woningbouw

Hoe bouwt u een moderne woning?

Een goede start voor ieder project is om de leefgewoontes van uw gezin in kaart te brengen. Zo hebben we een beter zicht op wat er nodig is qua ruimtelijke ordening. Doorloop uw dag- en avondroutines zowel voor weekdagen als weekends. Wilt u een open of gesloten keuken? Moet uw partner vaak veel vroeger uit de veren en wilt u ongestoord verder slapen terwijl uw partner zich aankleedt en doucht? De Sibomat bouwadviseur begeleidt u in dit proces en helpt u slimme ontwerpkeuzes maken.

De oriëntatie van uw perceel zal ook mee het ontwerp bepalen, zeker wat betreft glaspartijen. Omgevingsfactoren kunnen een inspiratiebron zijn voor materiaal en kleurkeuzes zodat uw moderne woning naadloos geïntegreerd wordt in het landschap.

Hoe energiezuinig is een moderne woning?

Een moderne woning staat synoniem voor een efficiënter ruimtegebruik mét hoger ruimtegevoel. Alle woonwensen van uw gezin kunnen compacter georganiseerd worden, met een zeer laag energieverbruik als bonus. Vier-seizoenen-glas of externe zonneschermen op grote glaspartijen, eventueel in combinatie met actieve koeling via warmtepomp, garanderen dat het tijdens hete zomerdagen binnen lekker fris blijft, terwijl de lagere zonnestand in de winter uw leefruimtes gratis opwarmt.

De Sibomat bouwadviseur gidst u door de vele energietechnieken, zodat u deze investeringen slim en snel terugverdient.

Welke verschillende bouwstijlen zijn mogelijk voor een moderne woning?

Er zijn een aantal architecturale strekkingen binnen Modern Bouwen. Inzake gevelbekleding kan u alle richtingen uit: sierpleister, baksteen, hout bekleding …

Als een plat dak geen optie is, kan u ook met een hellend dak een origineel modern woningontwerp realiseren.

Modern-Landelijk Fusion is trouwens de nieuwste trend in moderne woningbouw. Deze stijl herkent u aan de landelijk geïnspireerde gevelbekleding en binnenafwerking in combinatie met grote glaspartijen én grote open leefruimtes.

Een moderne woning bouwen, iets voor mij?

Twijfelt u of een moderne woning uw ding zal zijn? Boek eens een weekendje weg in een moderne woning bijvoorbeeld via Airbnb.

U zult versteld staan welke impact de grote lichtval heeft op uw humeur. Bovendien lenen open leefruimtes met strakke belijningen zich zowel voor een modern interieur als een combinatie van oud-en-nieuw. Je hoeft deze moderne lijnen dus niet overal door te trekken.

We kregen precies wat we gewild hebben, zonder zelf te moeten coördineren en zonder zorgen

∼ Carine en Jean-Paul

Ontdek onze realisaties

Réalisation d'architecture moderne

Download hier uw inspiratiebrochure

Sibomat brochure mockup