+32 9 388 71 95 info@sibomat.be Bezoek onze showroom Sibonet NL / FR
Mijn Sibomat
illustration

Woning van Anne Marie en Patrick

“Wil je een bouwbedrijf dat zijn afspraken nakomt, dan kies je voor Sibomat.”

Als het om bouwen gaat, is het echtpaar niet aan zijn proefstuk toe: ze deden het al een keer of vier. En de laatste twee keer bouwden ze met Sibomat. Voor het vorige huis, waar nu hun dochter woont, hadden ze destijds voor een fermettestijl gekozen.

Betrouwbaarheid voor alles

 Klik hier en lees hun bouwverhaal


In 2014 beslisten Anne Marie M. en Patrick D. om van Eigenbrakel naar Waterloo te verhuizen. Om zeker te zijn dat hun nieuwe huis op tijd klaar zou zijn, kozen ze opnieuw voor Sibomat als bouwbedrijf. Opnieuw, want het huis dat ze verlieten hadden ze een tiental jaar eerder ook met Sibomat gebouwd. Tegelijk was houtskeletbouw een reden om dezelfde bouwpartner te kiezen.
 
Als het om bouwen gaat, is het echtpaar niet aan zijn proefstuk toe: ze deden het al een keer of vier. En de laatste twee keer bouwden ze met Sibomat. Voor het vorige huis, waar nu hun dochter woont, hadden ze destijds voor een fermettestijl gekozen. Het huidige huis, dat ze zelf bewonen, is hedendaags en strakker van stijl.

Waarom Anne Marie en Patrick die eerste keer Sibomat kozen? Wel, een vriend van de broer van Anne Marie was over Sibomat uiterst tevreden. Daarom bouwde ook die broer met Sibomat. En omdat ook hij tevreden was, kozen Anne Marie en Patrick op hun beurt voor hetzelfde bouwbedrijf.

Houtskelet was extra troef

Voor Patrick was de keuze van Sibomat voor houtskeletbouw nog een extra troef. “Van opleiding ben ik schrijnwerker”, zegt hij. “En dan heb ik natuurlijk een voorkeur voor het gebruik van hout. Vanwege de hoge isolatiewaarde, het wooncomfort… Ook al is het hout in de wanden verstopt.”

Behalve de positieve commentaren van vrienden en familie over Sibomat – en de voorkeur voor houtskeletbouw – was nog een ander element belangrijk. Anne Marie: “We wilden ons ‘oude’ huis aan onze dochter overlaten en hadden niet veel tijd om het nieuwe huis te bouwen.”

“Omdat we wisten dat Sibomat een dergelijke korte termijn aan kan, maakten we ons geen zorgen. Als Sibomat met de beschikbare tijd akkoord gaat, dan staat het huis er op tijd. En dat heeft het opnieuw bewezen.”

Uitstekende samenwerking

De architect uit Nijvel kent het echtpaar, de bouwwijze en de aanpak van Sibomat al vele jaren. Patrick: “We hadden niet veel tijd nodig om het eens te worden over het grondplan en de stijl van de woning. We nodigden via de kijkwoning een bouwadviseur van Sibomat uit en meldden dat we opnieuw wilden bouwen. Eerst schetste en tekende ik een kladje en de architect maakte er een huis van.”

De architect en Sibomat tekenen en bouwen het huis dat de bouwheer wil. “Wij weten intussen wel wat we willen”, zegt Anne Marie. “Een ruime keuken en grote woonkamer gedeeltelijk gescheiden door een wand. En boven een ruime slaapkamer met badkamer en een dressing. Tot slot nog een logeerkamer met douche voor vrienden die blijven overnachten.”

Een ruime keuze

In de toonzaal van Sibomat in Zulte koos het echtpaar de bouw- en afwerkingsmaterialen. Net zoals bij het eerste huis trouwens. Je hebt er veel keuze, maar wil je toch nog iets anders, dan ben je vrij om bij een partner of een andere leverancier aan te kloppen. Dat geldt ook voor de keuken. “Voor ons nieuwe Sibomat-huis kozen we een andere partner-keukenbouwer dan voor het vorige”, zegt Anne Marie.

Ook de indrukwekkende trap – opgetrokken in aluminium en natuursteen – komt niet van Sibomat. Patrick: “Ik heb altijd al houten trappen gehad en wilde eens iets anders. In moderne materialen die geen onderhoud vergen. Het concept komt van de architect, die ook de fabrikant zocht en vond.”

Goede afspraken

De technische meeting met de architect in Zulte is belangrijk om alles door te spreken en te beslissen. Na die vergadering ken je ook de precieze prijs van je huis, met alles wat je hebt weggelaten of toegevoegd. Die prijs verandert niet meer.

Anne Marie: “Na het kiezen van materialen en afwerking was ons werk klaar. De architect diende de bouwaanvraag in en de werfleider volgde zorgvuldig de voortgang van de bouw op. Alles werd voor ons geregeld, zelf hadden we er geen omkijken naar. En het huis was op de vooropgestelde dag klaar. Precies zoals we hadden gevraagd.”

a a a a a a a a

Sluiten