+32 9 388 71 95 info@sibomat.be Bezoek onze showroom Sibonet NL / FR
Mijn Sibomat
illustration

De keuken van Claudine en Patrick

“Ik kon me echter goed vinden in het flexibele aanbod van Sibomat. We wilden bepaalde werken zelf uitvoeren, en bij Sibomat was dat geen enkel probleem."

Claudine en Patrick hadden een arbeiderswoning in Oudergem, maar wilden verhuizen naar een ruimer huis. Ze gingen eerst op zoek naar een bestaande woning in het aangename Bosvoorde, waar ze opgegroeid waren, maar daar vonden ze alleen kleinere huizen voor een hogere prijs!

“Al vanaf het begin lag onze voorkeur bij houtskeletbouw, voornamelijk omdat het zo snel gaat. "

 Ontdek hier hun volledige bouwverhaal


Patrick: “Stilaan begonnen we te overwegen om ons huis te verkopen, een bouwgrond te kopen en te bouwen. We wilden weg uit Brussel, maar niet té ver weg, want onze kinderen liepen er school en wij werkten er.”

Claudine: “Weggaan uit Brussel was een beetje een stresserende gedachte, maar tegelijk verlangden we echt naar een grotere tuin.”

Een moeilijke start vol hindernissen!

Claudine en Patrick lieten hun oog vallen op een bouwgrond van 29 are in Bierges. De grond werd openbaar verkocht, dus moesten ze snel beslissen.

Toen begonnen de problemen echter! De grond vertoonde enkele bijzonderheden en moest eerst ontsloten worden alvorens er een woning mocht worden gebouwd. Door een hele resem juridische problemen en een erg lange en ingewikkelde administratieve procedure moesten Claudine en Patrick uiteindelijk bijna acht jaar wachten op hun bouwvergunning!

Claudine geeft er met veel humor een positieve draai aan: “Daardoor hebben we de tijd gehad om het project uitgebreid te laten rijpen!”

Patrick: “In die acht jaar heeft het project een heel andere vorm aangenomen, want onze gezinssituatie was intussen veranderd. De kinderen waren groter en zaten niet meer op school. Onze dochter stond op eigen benen.”

Houtskeletbouw, een kwestie van snelheid

Patrick: “Al vanaf het begin lag onze voorkeur bij houtskeletbouw, voornamelijk omdat het zo snel gaat. Ik had geen enkel bezwaar, zolang het binnen- en buitenaanzicht maar hetzelfde waren als bij een traditionele woning.”

Om te beginnen gingen Claudine en Patrick langs bij een aannemer. Ze wilden een moderne woning bouwen en de aannemer verwees hen door naar een geschikte architect.

Patrick: “De architect tekende een plan uit en vroeg hiervoor een offerte op bij de aannemer die ons had doorverwezen. Het budget kwam echter helemaal niet overeen met wat wij in gedachten hadden, en dus gingen we op zoek naar andere aannemers. We selecteerden er twee, waaronder Sibomat.”

Claudine: “We hadden in eerste instantie geen contact opgenomen met Sibomat omdat we – ten onrechte – dachten dat zij gespecialiseerd waren in klassieke woningen in Brabantse stijl. Het beeld dat wij hadden van Sibomat, strookte niet met ons idee van hedendaagse architectuur.

Flexibiliteit, luisterend oor en advies

Patrick: “Ik kon me echter goed vinden in het flexibele aanbod van Sibomat. We wilden bepaalde werken zelf uitvoeren, en bij Sibomat was dat geen enkel probleem, omdat zij een bouwproject à la carte kunnen aanbieden.”

Claudine: “Ik was zelf heel aangenaam verrast door de houding en betrokkenheid van Noël Doyen, onze commercieel adviseur. Hij is aandachtig, luistert goed en geeft ook advies. Noël vindt een oplossing voor alle mogelijke problemen. Hij deed echt heel veel moeite om alternatieven te zoeken wanneer bepaalde werken te duur waren.”

Patrick: “Kortom, we mochten hem alles voorleggen, en bleek het te duur, dan konden we toch nog afzien van onze ideeën. We werden niet constant gepusht door een verkoper die zo veel mogelijk probeert te verpatsen aan zijn klanten, en dat was voor ons cruciaal.”

Professionaliteit en vertrouwen

Patrick: “Bij Sibomat heerst een Scandinavische mentaliteit. Ze werken nauwkeurig en binnen een afgelijnd kader. Dat is belangrijk, want Sibomat neemt de uitvoering voor zijn rekening, maar maakt tevens het lastenboek op. Ook onze architect kon de professionaliteit van het bedrijf erg waarderen.”

Claudine: “We mochten met onze architect de kantoren en productiewerkplaatsen bezoeken. Dat was erg fijn. Die transparantie heeft ons vertrouwen in het bedrijf nog versterkt.”

Patrick: “Toch een klein minpuntje: naar ons gevoel was de materialenkeuze in de showroom beperkt. We zijn voor sommige materialen bij andere leveranciers gaan kijken.”

Opmerking: om zijn dienstverlening continu te verbeteren heeft Sibomat in juni 2017 een gloednieuwe showroom van 1000 m2 geopend!

Uitstekende coördinatie van de werken

Patrick: “Ik ging elke dag naar de werf, want de werken gingen ongelooflijk snel vooruit. Ik kon trouwens heel snel beginnen aan de werken die ik zelf wilde uitvoeren. Ik heb de elektriciteit, de sanitaire installaties en de tegelvloer voor mijn rekening genomen. De werken werden uitstekend gecoördineerd en de werfleider was supercompetent. We kregen op elke vraag een antwoord.”

Claudine: “De ploegen gingen heel efficiënt te werk. Ons huis werd gebouwd in vijf maanden, dat verdient echt een pluim! Ik geloofde er niet echt in.”

U kunt het verhaal van Claudine en Patrick makkelijk volgen via Patricks blog ‘Urbanisme, Sibomat et mon projet’: https://blog.bricozone.be/papouwa/2012/09/.

Anekdote

Patrick: “Ik maakte me grote zorgen over de biljarttafel die ik boven wilde plaatsen. Ze is extreem zwaar omdat er leistenen op liggen. Aangezien het volledige gewicht verdeeld wordt over slechts vier poten, vreesde ik dat de vloer niet sterk genoeg zou zijn. Noël had me nochtans verzekerd dat de chape tot 350 kg per m2 kon dragen. En effectief: alles gaat goed en ik wil de tafel niet meer verhuizen!”

We doen het meteen opnieuw!

Claudine: “We wisten helemaal niets af van bouwen, maar het was een hele fijne ervaring. Ik zou het iedereen aanraden!”

Patrick: “Mocht ik nog eens bouwen, dan zou ik opnieuw voor Sibomat kiezen: ze zijn professioneel en betrouwbaar!”

a a a a a a a a

Sluiten