+32 9 388 71 95 info@sibomat.be Bezoek onze showroom Sibonet NL / FR
Mijn Sibomat
illustration

Tina en Michaël

"Deze keer hebben we het rustig aangepakt! De eerste keer waren we jonger en hadden we minder ervaring en meer haast. Eerst hebben we een bouwgrond gezocht. "

Tien jaar geleden bouwden Michaël en Tina een eigen woning. Ze kozen toen voor een traditionele bouwmethode, maar toen ze kinderen kregen, werd het huis te klein. Eens de beslissing genomen om te verhuizen, vonden Tina en Michaël het logisch om weer te bouwen.

"Een constructie ‘à la carte’ is perfect mogelijk."

 Ontdek hier hun volledige bouwverhaal


Michaël: “We hebben eerst overwogen om ons huis te vergroten door er een veranda aan te bouwen. We informeerden naar de prijs en bekeken ook de mogelijkheid om ons huis te verkopen en aan een nieuw avontuur te beginnen. Al snel bleek dat nieuwbouw meer voordelen had. Financieel gezien was verkopen en bouwen interessanter.”

Eens de beslissing genomen om te verhuizen, vonden Tina en Michaël het logisch om weer te bouwen, met hun eigen ervaringen als uitgangspunt, in plaats van op zoek te gaan naar een bestaande woning.

Michaël: ”Deze keer hebben we het rustig aangepakt! De eerste keer waren we jonger en hadden we minder ervaring en meer haast. Eerst hebben we een bouwgrond gezocht. We wilden een grond waarbij we vrij waren de aannemer zelf te kiezen. Nadat we de grond hadden gekocht, zijn we op zoek gegaan naar een architect om het project uit te tekenen volgens onze wensen. En ten slotte heeft de architect een aanbesteding uitgeschreven.”

“We hadden nog niet beslist over de bouwmethode. Baksteen of houtskeletbouw, beide waren mogelijk voor ons.”

Michaël: “In mijn ogen moest een gebouw in principe in steen opgetrokken zijn. Het was Tina die eerst met het idee van houtskeletbouw kwam.” Tina: “Vooral de snelheid van het proces sprak me aan, maar ik had ook zin om te experimenteren met een methode die we nog niet kenden.”

Wat later kregen Tina en Michaël de kans om een Sibomat-woning te bezoeken.

Michaël: “De eigenaars prezen de professionaliteit van de bouwmaatschappij, maar ook de levenskwaliteit en de sfeer in de woning, die heel anders is dan in een bakstenen huis.

De architect stond open voor alle systemen

De architect van Tina en Michaël kende beide bouwsystemen – baksteen en houtskeletbouw – maar had nog niet samengewerkt met Sibomat.

Michaël: “Onze architect heeft ons niet aangespoord om een aannemer te kiezen met wie hij al had samengewerkt. Hij stond open voor een nieuwe samenwerking en was bereid nieuwe partners te zoeken. Hij wist ook goed dat het niet eenvoudig is om professionele, betrouwbare firma’s te vinden.”

Sibomat, professionalisme en goed gevoel!

“We hebben vrij snel ingezien dat we voor hout wilden gaan, voor de snelheid, de levenskwaliteit en de technische eigenschappen van het systeem.”

Tina en Michaël kozen ook voor Sibomat omdat ze een heel goed contact hadden met Noël Doyen, bouwadviseur in hun streek.

Michaël: “Hij luistert, beantwoordt alle vragen nauwgezet en kan de technische zaken indien nodig goed uitleggen. Je voelt dat hij vertrouwen heeft in zijn product en dat is deels ook omdat hij weet wat er volgt: ze werken samen met ploegen die professioneel en betrouwbaar zijn.”

Tina: “Voor de rest was er ook gewoon een klik, een goed gevoel, dat is ook belangrijk.”

Transparante offerte

Het architectenbureau van Tina en Michaël contacteerde vijf of zes aannemers om offertes op te vragen.

Michaël: “Net zoals de architect heb ik de verschillende offertes vergeleken, maar het is echt niet makkelijk om appels met appels te vergelijken! Het voordeel bij Sibomat is dat je precies weet waar je voor tekent. De offerte is duidelijk, volledig en gedetailleerd.”

“Als ik iets koop, en zeker met zo’n groot budget, wil ik graag weten wat ik koop!”

“Uiteindelijk hebben we gekozen voor wat ons de beste prijs-kwaliteitverhouding leek, rekening houdend met de levenskwaliteit.”
 

Aanpasbaar en flexibel

Het bouwsysteem dat Sibomat zelf bedacht heeft, is technisch heel flexibel. Een constructie ‘à la carte’ is perfect mogelijk. Dit was voor Tina en Michaël zonder twijfel een grote troef!

Michaël: “Dankzij het houtskelet op maat kon Sibomat zich technisch aanpassen aan ons project: we konden het bouwsysteem personaliseren en de structuur van de muren aanpassen. Ook de flexibiliteit van de aangeboden diensten vonden wij een voordeel. Bij Sibomat kun je immers kiezen voor een bouwproject ‘à la carte’ en bepaalde werken zelf uitvoeren als je dat wilt. Zo heb ik zelf de elektriciteit en de ventilatie gedaan, wat trouwens veel eenvoudiger is bij houtskeletbouw dan in een traditionele woning, het is minder werk.”

Tina: “We hebben ook zelf de sanitaire toestellen geplaatst en de vloerbedekking boven gelegd.”
 

Goede coördinatie en flexibiliteit

Michaël: “Onze werfleider ging heel efficiënt en nauwkeurig te werk en de ploegen hadden oor voor onze specifieke vragen. Zo was het metselwerk wat complexer dan voorzien, want we wilden een ‘ruw’ uitzicht zonder voeg. De metselaars hebben dat doeltreffend en zonder morren uitgevoerd. We zijn ook tevreden over het naleven van de timing en de goede coördinatie van de werken, wat belangrijk was aangezien we bepaalde werken zelf uitvoerden. We hebben tot het einde het volste vertrouwen gehad.”
 

Wanneer doen we het nog eens?!

Michaël en Tina: “We zijn echt heel tevreden, en onze architect ook. Hij was aangenaam verrast en wil in de toekomst nog samenwerken met Sibomat. Onlangs stuurde hij kandidaat-bouwers naar ons toe, zodat we hun onze ervaringen konden vertellen. We vonden het fijn ons verhaal te doen.”
 

Het advies van Tina en Michaël

“Voor een succesvol bouwproject is het essentieel om een goed trio te samen te stellen: de architect, de aannemer en de kandidaat-bouwer!”
 

a a a a a a a a

Sluiten