+32 9 388 71 95 info@sibomat.be Bezoek onze showroom Sibonet NL / FR
Mijn Sibomat
illustration

Elke, Viktor en Arthur

“Wonen en leven in een huis van Sibomat is elke dag opnieuw een verademing.”

Sinds kort wonen Elke en haar twee zonen Viktor & Arthur in hun eigen Sibomat-huis, in het Oost-Vlaamse Nazareth. Het appartement dat ze tot voor kort huurden is verleden tijd. 

“Meteen overtuigd van de stijl en afwerking.”

 Klik en ontdek hun bouwverhaal


Sinds kort wonen Elke B. en haar twee zonen Viktor en Arthur in hun eigen Sibomat-huis, in het Oost-Vlaamse Nazareth. Het appartement dat ze tot voor kort in de buurt huurden is verleden tijd. Ze hebben nu meer ruimte en licht binnenin en een grote tuin buiten. Bovendien betaalt Elke niet langer verloren huurgeld.

Viktor en Arthur voetballen in de tuin terwijl grootvader over de grasmat komt aanwandelen. Hij was nauw betrokken bij de  keuze voor een conceptwoning van Sibomat en springt even binnen om een en ander toe te lichten. Ver hoeft hij niet te stappen, want dochter Elke liet haar huis op een aanpalend terrein naast het ou- derlijke thuis bouwen.

Een advertentie had grootvader B.’s nieuwsgierigheid over sleutel-op-de-deurhuizen en houtskeletbouw gewekt. “Naarmate ik me in de materie verdiepte, nam mijn vertrouwen in Sibomat toe. Ook vrienden en kennissen van ons bevestigden dat je met Sibomat beter af bent. Het is bouwen zonder zorgen, het bedrijf houdt zich nauwkeurig aan afspraken en het bouwt huizen waarin het heerlijk wonen is.”

Modern en strak

Voor Elke B. mag een huis modern en strak zijn. En dat is haar woning ook geworden. Na de voorbereidende contacten door haar vader kwam de bouwadviseur van Sibomat, langs. Uit de vele inspiratiemodellen koos Elke een huis dat haar aansprak en binnen haar budget paste. “Ik weet wat ik wil en herkende ‘mijn’ huis meteen”, licht ze toe. “Zowel de buitenzijde als de indeling bevielen me enorm. Dankzij een efficiënte indeling en de vele grote glaspartijen zijn het ruimtegevoel en de lichtinval optimaal.”

Elke kon nadien op basis van het grondplan nadenken of ze iets aan de indeling of inrichting wilde aanpassen. Ze besloot om de schuifdeur aan het terras van de woonkamer naar de keuken te verplaatsen. En in de bergruimte beneden bij de zij-ingang wilde ze een extra douche. Zo kunnen de jongens na het ravotten in de tuin zich wassen zodra ze binnen zijn. Ook een centrale stofzuiger voegde ze toe. Alle wijzigingen en aanvul- lingen werden in een nieuw plan verwerkt.
 

Kiezen in de toonzaal

Intussen maakte Elke kennis met Anja L., projectleider bij Sibomat. Samen namen ze het plan opnieuw grondig door. Dat gebeurde bij Sibomat zelf, zodat Elke in de toonzaal alle afwerkingsmaterialen kon zien.

Denk aan bakstenen, dakpannen, buitenramen, parket of laminaat, baden, douches, lavabo’s, toiletten, vloertegels, trappen, enzovoort. Voor de keuken werkt Sibomat samen met een tweetal partners, maar klanten kunnen ook zelf andere keukenbouwers aanspreken.

“Je merkt dat Anja bijzonder veel ervaring heeft”, oordeelt Elke. “Ze beantwoordde feilloos al mijn vragen en ik voelde mij op geen enkel moment aangestuurd, wel geholpen.” Elke koos tegels die wat duurder waren dan de standaardtegels en dat werd netjes in het budget verrekend, samen met de andere aanpassingen, in min of in meer. Zo waren er geen onaangename verrassingen.

Snelle manier van bouwen

De houtskeletstructuur was in geen tijd gemonteerd en dan kon het metselen rondom beginnen. Een werfleider kwam geregeld de voortgang en de kwaliteit controleren. Helemaal aan het einde was er een nog een luchtdichtheidtest: het huis werd onder druk gezet om mogelijke kieren te ontdekken.
 
Al in april 2015 kon het gezin de nieuwe woonst betrekken. Elke: “Het is hier zalig wonen. Ook boven is elke centimeter benut en zijn alle kamers meer dan gerieflijk. En de ruime inloopdouche in de badkamer is heerlijk.

Een goed idee ook van Sibomat om boven een afzonderlijk toilet te installeren. Ik verwacht ook veel van de houtskeletbouw, op het gebied van isolatie en comfort. We hadden al enkele heel warme dagen en toch bleef het huis opmerkelijk fris, zonder airco.” Zo zie je nog maar eens waar Sibomat voor staat: het bedrijf is niet de allergoedkoopste in de markt, maar biedt wel een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 

a a a a a a a a

Sluiten