+32 9 388 71 95 info@sibomat.be Bezoek onze showroom Sibonet NL / FR
Mijn Sibomat
illustration

Bernadette en Louis

“We kenden Sibomat helemaal niet en we hadden geen ervaring op het gebied van bouwen. Ook het bouwsysteem van Sibomat kenden we niet, maar we hadden geen bezwaren tegen houtskeletbouw."

Bouwen lag helemaal niet voor de hand voor Bernadette en Louis.

“We zouden het meteen opnieuw doen.”

 Klik hier en lees hun bouwverhaal


Bernadette: “Vroeger werkten we in de stad en gingen de kinderen er naar school, dus het was een weldoordachte en praktische keuze om er ook te wonen.”

Bouwen lag helemaal niet voor de hand voor Bernadette en Louis

Bernadette en Louis zochten bijna twee jaar naar een bestaand huis, maar vonden niets naar hun gading. Ze besloten naar Batibouw te gaan in de hoop er een project te vinden dat aan hun wensen voldeed. Heel toevallig kwamen ze bij de stand van Sibomat terecht en ontmoetten ze bouwadviseur Noël Doyen, die hun een gloednieuw verkavelingsproject in Rixensart voorstelde.

Louis: “Ondanks dat fijne gesprek waren we niet meteen overtuigd om ons in een bouwavontuur te storten. We vonden onszelf te oud om nog zo’n project aan te vatten. Dit was iets voor jongere mensen.”

Bernadette legt uit: “We wilden absoluut geen huis bouwen! De volgende dagen hebben we trouwens gewoon verder naar bestaande huizen gezocht, en toen we een appartement bezochten in Court-Saint-Etienne, besloten we om toch maar eens langs de verkaveling te rijden waarover Noël Doyen ons had verteld.”

“En als we nu toch eens zouden bouwen?”

Na dat bezoek in Rixensart nam het project van Bernadette en Louis een onverwachte wending!

Bernadette: “Alles kwam plots in een stroomversnelling terecht. We waren aangenaam verrast door de omgeving en het voorgestelde project. We zijn naar huis gegaan en zeiden tegen elkaar: ‘En als we nu toch eens zouden bouwen?’ En uiteindelijk was onze beslissing genomen in één namiddag!”

Sibomat? Een gelukkig toeval ...

Bernadette en Louis kwamen louter toevallig langs op de Sibomat-stand op Batibouw.

Louis: “We kenden Sibomat helemaal niet en we hadden geen ervaring op het gebied van bouwen. Ook het bouwsysteem van Sibomat kenden we niet, maar we hadden geen bezwaren tegen houtskeletbouw.” Bernadette: “We waren trouwens heel snel overtuigd van dat systeem, omdat het zo ecologisch is. Het houtskelet was al snel een van de pluspunten.”

Wat ook een rol speelde bij de beslissing van Bernadette en Louis, was de snelheid waarmee het project zou kunnen starten.

Bernadette: “Noël had ons gezegd dat we ongeveer dertien maanden moesten rekenen voor het project in z’n geheel, van de start tot het overhandigen van de sleutel. Dat leek ons een hele redelijke termijn. We wilden immers niet aan een project beginnen dat lang zou aanslepen. Het moest snel gaan voor ons.”

Sibomat zorgt voor alles ... een troef!

Bernadette en Louis vertellen over de mogelijkheid om het volledige proces in de handen te geven van Sibomat.

Bernadette: “Sibomat kon alles regelen van a tot z, wat voor ons heel comfortabel was en veel tijdwinst opleverde. En het was ook geruststellender, aangezien we geen ervaring hebben op dit gebied. Alles stond onder de deskundige leiding van Sibomat. We hoefden dus niet zelf met de verschillende tussenpersonen onderhandelen. We konden ons gewoon laten begeleiden.”

Louis: “Ze hebben ons bij de hand genomen, zo zie ik het.”

Bernadette voegt eraan toe: “Wat we ook erg fijn vonden, is dat er voor de grond die ons interesseerde, al een project was uitgedacht. Geen vaag idee, maar een goede basis als vertrekpunt, waardoor we sneller vooruit gingen. We hadden immers geen idee van inrichting en wisten helemaal niet wat we moesten voorzien of waar we moesten op letten.”

“We hebben veel geluk gehad!”

Bernadette: “We horen vaak dat bouwen een lastige onderneming is, maar we hebben echt veel geluk gehad dat we Sibomat leerden kennen. We kwamen niet voor onaangename verrassingen te staan en verloren geen tijd.”

Noël had Bernadette en Louis verteld dat het project dertien maanden in beslag zou nemen. Uiteindelijk werden het er veertien, omdat de administratie bij stedenbouw langer duurde dan voorzien. Ook de droogtijd van de chape duurde iets langer dat gepland, door de erg lage buitentemperaturen.

Bernadette: “Globaal gezien was dat maar een peulschil! We zijn echt heel tevreden over alles!” En Louis voegt eraan toe: “Wij waarderen de professionaliteit en de ernst van Sibomat. Ze zijn betrouwbaar en aanspreekbaar.”

Gelukkig ‘in ’t groen’

Voor Bernadette en Louis was wegtrekken uit Brussel om zich in een charmante verkaveling in Rixensart te vestigen de juiste beslissing. Gezien hun leeftijd twijfelden ze om zich in een bouwproject te storten, maar uiteindelijk werd het een groot succes.

Bernadette: “We hadden niet gedacht dat we hier zo goed zouden zitten. Wanneer we vrienden en kennissen vertellen over Sibomat, zijn we altijd enthousiast.”

Louis: “We zouden het meteen opnieuw doen.”

Het advies van Bernadette en Louis aan kandidaat-bouwers

“Houd het budget goed in de gaten. Je hebt natuurlijk de kostprijs van de bouw zelf, maar je moet ook aan andere zaken denken: de schilderwerken en ook de afwerking buiten: parking, terras, planten en afsluitingen.”

a a a a a a a a

Sluiten