+32 9 388 71 95 info@sibomat.be Bezoek onze showroom Sibonet NL / FR
Mijn Sibomat
illustration

Sabine en Guy

"We zeggen elke dag opnieuw tegen elkaar dat we hier goed zitten. We genieten optimaal van de ruimte, de volumes en het licht."

Sabine en Guy hadden al zo’n twintig jaar een eigen woning in Overijse, maar toen hun kinderen het huis uit waren, keken ze uit naar een woning die beter aansloot op hun behoeften. Ze hielden van het karakter van hun woning in Overijse, maar voelden er zich een beetje opgesloten. 
 

‘Ik droomde van een huis omringd door een tuin’

 Ontdek hier hun volledige bouwverhaal

Sabine en Guy hadden al zo’n twintig jaar een eigen woning in Overijse, maar toen hun kinderen het huis uit waren, keken ze uit naar een woning die beter aansloot op hun behoeften. Ze hielden van het karakter van hun woning in Overijse, maar voelden er zich een beetje opgesloten. Er waren weinig ramen, het huis lag langs een steenweg en de tuin grensde niet aan de woning.

Droom wordt werkelijkheid

Guy: “Toen we beslisten om ons huis in Overijse te verlaten, wisten we nog niet of we een woning wilden kopen of bouwen. We zochten een huis met meer licht, in een minder lawaaierige omgeving, liefst een rustig straatje , maar dat leek bijna onvindbaar!”

Sabine: “Ik droomde van een huis omringd door een tuin.”

Tijdens een gesprek met een vriend kwamen Sabine en Guy er toevallig achter dat er in Rixensart een nieuwe verkaveling was. Het ging om een vrij kleinschalig project, in een rustige omgeving.

Guy: “We zijn ter plaatste gaan kijken. Er was nog één stuk grond over. We vonden het perfect voor ons: goed georiënteerd en geschikt voor een viergevelwoning, precies wat we wilden. Voor meer informatie maakten we een afspraak met bouwadviseur Noël Doyen, die ons het project toelichtte dat uitgewerkt was voor die bouwgrond. Tijdens dat gesprek konden we met Noël en de architect bekijken welke aanpassingen we wensten om het project helemaal af te stemmen op onze verwachtingen. Na die ontmoeting hebben we beslist ervoor te gaan!”

Gedeelde ervaring

Voordat hun oog op de bouwgrond viel, kenden Sabine en Guy Sibomat niet. En hoewel ze weinig afwisten van houtskeletbouw, hadden ze geen twijfels of vooroordelen.

Hun keuze voor het bouwsysteem en de bouwmaatschappij werd ontmoeting na ontmoeting bevestigd ...

Sabine: “Toen ik een collega vertelde over ons project, antwoordde ze dat zij in een woning met houtskelet woonde die zo’n veertig jaar geleden gebouwd werd. Ze was er heel tevreden over en had nooit problemen gehad. Later ontdekte ik dat twee van mijn patiënten met Sibomat gebouwd hadden in een kleine verkaveling in Terhulpen en ook zij waren heel tevreden. Zij benadrukten vooral hun lage energieverbruik.”

Guy: “We moeten er ook bij vertellen dat er al twee of drie Sibomat-woningen stonden toen we de verkaveling hier in Rixensart zijn komen bezoeken, en we hebben de eigenaars uiteraard kunnen spreken. Ze vertelden ons dat ze heel tevreden waren, en erg blij met de sfeer die hun huis uitstraalde. Een tijdje later zagen we in Test-Aankoop een artikel waarin Sibomat bovenaan een klantentevredenheidslijst stond. Al die elementen waren een bevestiging van onze keuze om met Sibomat samen te werken.”

Een transparant budget, waarvan niet wordt afgeweken!

Guy: “We stelden het erg op prijs dat Noël al vanaf de lancering van het project steeds zijn rekentoestel bij de hand had, om het vooropgestelde budget goed in de gaten te houden. Telkens wanneer we iets ter sprake brachten, zei hij of het haalbaar was of niet, en ook om welke reden. Als het realiseerbaar was, vertelde hij er meteen bij wat de impact zou zijn voor het budget, zodat we met kennis van zaken een keuze konden maken.

En da’s echt fantastisch. We hebben ons op geen enkel moment belazerd gevoeld. We zaten niet tegenover iemand die probeert zo veel mogelijk winst te halen uit een project dat al zo goed als ondertekend is.

Evengoed werk je samen met iemand die denkt: ‘Ze hebben toegehapt, nu halen we er zo veel mogelijk profijt uit!’ Nee, bij Sibomat zeiden ze: ‘Het is doenbaar, maar dit is de kostprijs. Denk erover na of het past in je budget.’

Op basis van de verkregen informatie zijn we bijvoorbeeld afgestapt van ons idee om een bow-window te voorzien of te kiezen voor geothermische energie. We waren ook van plan om buitenluiken te plaatsen, maar toen Sibomat ons erop wees dat dit de EPB-waarde negatief zou beïnvloeden, zijn we van idee veranderd.

Die proactieve mentaliteit gaf ons veel vertrouwen en een heel positief gevoel: als Sibomat ons een bepaald advies gaf, wisten we dat het echt de moeite was om over na te denken. Vertrouwen is erg belangrijk.”

Een efficiënte en snelle uitvoering

Guy: “Onze werf ging zo snel vooruit dat we bijna elke dag moesten langsgaan om de voortgang te kunnen volgen! De ploegen zijn goed georganiseerd en efficiënt, er zijn veel werklui. Alles gaat erg dynamisch en de coördinatie tussen de verschillende werkmannen verloopt heel vlot.

Zelfs onze buurman, die in bouwsector werkt en de werf dag in dag uit kon zien, vertelde ons dat het uitstekende ploegen waren, dat ze snel en goed werkten. Aangezien wij daar allemaal niets van afweten, was dat voor ons heel geruststellend.”

Guy: “Een werf is een beetje zoals een kraamafdeling: de papa komt elke dag langs!”

Een enkele partner voor maximaal comfort

Sabine: “Wij hebben totaal geen stress ervaren, omdat alles door Sibomat werd georganiseerd. We moesten ons niet eens afvragen of alles wel zou lukken. Da’s heel ontspannen.”

Guy: “Je zou kunnen stellen dat we met Sibomat een soort van comfortverzekering hebben afgesloten, want zij regelden alles voor ons. Dat we het hele project aan hen hebben toevertrouwd, is omdat we maar met één partij wilden werken. Zo konden we vermijden dat de verschillende spelers de verantwoordelijkheid in elkaars schoenen zouden schuiven bij een eventueel probleem.”

Mocht ik opnieuw beginnen, dan zou ik helemaal niets veranderen!

Guy: “Mijn zoon vroeg me zes maanden na onze verhuis of er gebreken waren in ons huis. Toen ik antwoordde van niet, stelde hij zijn vraag anders en vroeg hij me wat ik anders zou doen en wat niet, als ik vandaag opnieuw zou bouwen. Ik keek een hele tijd rond en antwoordde dat ik precies hetzelfde huis zou bouwen!”

“We zeggen elke dag opnieuw tegen elkaar dat we hier goed zitten. We genieten optimaal van de ruimte, de volumes en het licht.”

Sabine en Guy houden ook van de leuke sfeer in de wijk. De verkaveling is gezellig en gemoedelijk, en de buren zien elkaar regelmatig om zaken te ruilen en te delen. Sibomat stond er trouwens op het eerste buurtfeest te organiseren en bracht alle buren samen voor een barbecue.

Guy: “We vonden dit een heel fijn initiatief. De topman van Sibomat was ook aanwezig, dat vonden wij erg sympathiek. Iedereen was aangenaam verrast.”

Het advies van Sabine en Guy

“Controleer goed de draairichting van de deuren en de plaats van stopcontacten, schakelaars en lichtpunten. Je moet dus eigenlijk vooraf ook al nadenken over meubels en kaders. Ik ben hiervoor regelmatig naar de werf gekomen, zodra de muren er stonden, om de sfeer in me op te nemen en me te oriënteren.

Door van ruimte naar ruimte te gaan heb ik soms beseft dat bepaalde keuzes niet de beste waren. We zijn geen specialisten. De plannen leken in orde, maar er zijn veel zaken die aan je aandacht kunnen ontsnappen. Een huis op plan is niet hetzelfde als een huis in 4D, zeker als je geen kenner bent!”

a a a a a a a a

Sluiten