+32 9 388 71 95 info@sibomat.be Bezoek onze showroom Sibonet NL / FR
Mijn Sibomat
illustration

Paul en Miranda - Eco Royal

"Een goede service én een goede dienst na verkoop, dat is een winnende formule"

Paul D. en Miranda O. hebben passie. Dat voel je meteen bij het binnenstappen van hun B&B, Eco Royal. Er overvalt je een gevoel van luxueuze eenvoud en warme gezelligheid. Het is meteen duidelijk dat het paar veel tijd en moeite besteedde aan de inrichting van de B&B.

"Je hoeft geen geitenwollensokken te hebben om ecologisch te leven"”

 Klik hier en ontdek de 4 bouwtips van Paul & Miranda


Paul D. en Miranda O. hebben passie. Dat voel je meteen bij het binnenstappen van hun B&B, Eco Royal. Er overvalt je een gevoel van luxueuze eenvoud en warme gezelligheid. Het is meteen duidelijk dat het paar  veel  tijd en moeite besteedde aan de inrichting van de B&B, met accessoires die persoonlijkheid in de ruimte brengen en meubels die een statement maken. Het paar renoveerde én bouwde al eens, wat hen hielp te bepalen wat ze wél en zeker niet wilden.

Paul (44) en Miranda (46) – het brein en het hart achter de B&B – zijn allesbehalve bang voor verandering. Zo ziet ook het interieur van de woning er geregeld net iets anders uit. Miranda laat met haar stijlvolle toets en frisse ideeën zo een nieuwe wind waaien door de B&B. De hoes van de zetel krijgt bijvoorbeeld elke Valentijn een vuurrood kleurtje. Door die motivatie naar leuke, nieuwe dingen begint het meestal na twee, drie jaar te kriebelen bij het paar, waardoor ze nooit lang in een woning blijven hangen.

Toen Paul en Miranda net samen waren, huurden ze. Later kochten ze samen een rijwoning, die ze renoveerden. ‘Dat was een oude woning die al gerenoveerd was toen wij ze kochten, maar toch hebben we er nog onze energie in gestoken. Ik wilde met de middelen die we hadden - door zelf te schilderen, kasten te maken, noem maar op - het toch gezellig en knus maken’, zegt Miranda.

Daarna stampte het paar een halfopen bebouwing uit de grond. Ook bij die woning was een mooie inkleding essentieel. ‘Ik heb ergens een kronkel zitten, want overal waar ik kom, begin ik in mijn hoofd te renoveren. Als ik een uur ergens zit, heb ik het in gedachten helemaal verbouwd’, zegt Miranda. Het vernieuwen zit hen in de vingers, de drang om zelf iets op poten te zetten, zit hen in het bloed. Het duurde niet lang na het bouwen van hun halfopen woning voor het alweer begon te kriebelen. ‘Op dat moment hadden we al wel wat ervaring met bouwen en verbouwen. We beslisten dat als we het nog eens zouden doen, het een open bebouwing moest zijn, zodat we ook ruimte hadden voor de kinderen. We wilden vooral peace of mind’, zegt Paul.

Bij Miranda begon ondertussen stilaan een idee te borrelen. De bed and breakfast, volledig in ecologische stijl, kreeg zo stilaan vorm. ‘We kregen het idee om een bed and breakfast op te richten. We dachten aan drie kamertjes, in een eenvoudige stijl. Mijn man bedacht het ecologische aspect. De bedoeling was om zo groen mogelijk te bouwen: met ledverlichting, regenwater, een lage-energiewoning’, zegt Miranda. ‘We wilden ook zodanig bouwen dat we wel nog onze privacy hadden, maar dat de klanten ook vrij binnen en buiten kunnen gaan’, vult Paul aan.

Potentieel

Het idee voor Eco Royal ontstond in 2009. Toen ging het koppel volop op zoek naar een bouwfirma om hun droom te realiseren. ‘Eerst was er de zoektocht naar een stukje grond. We botsten uiteindelijk op een oude woning, die bijna honderd jaar was. Een oud café, tegen de straatkant. Als je de deur opendeed, zat je meteen op het voetpad. Wie daar een beetje te veel op had, moest goed uit de doppen kijken’, lacht Miranda. ‘Dat bleek al een tijdje te koop te staan. Pas toen we achter het huis keken, ontdekten we waarom.

Het stond vol oude asbeststallingen, oude beuken waarin de draad vergroeid was, in de tuin lag het vol oude caféglazen en flessen. Het was in slechte staat. Toch zagen we er potentieel in.’ Het paar ging het internet op en begon een aantal bouwfirma’s te vergelijken. Paul: ‘Ik zeg altijd: mensen kopen van mensen. Het is de persoon achter het bedrijf die het verschil kan maken. Als je daar een goede service en een goede dienst na verkoop kan aan koppelen, denk ik dat je een winnende formule hebt. Dat is zeker het geval bij Sibomat. Het is belangrijk dat je weet met wie je in zee gaat. Iedereen kan iets verkopen en iedereen kan dat huis er zetten, maar wat dan? Dienst na verkoop was daarom voor ons cruciaal. Ook de verkoper bleek voor ons een zeer belangrijk iemand bij Sibomat, omdat hij vaak de tussenpersoon was. Alles wat hij ons vertelde, kon hij ook realiseren. Het was geen blabla. Hij heeft het verschil gemaakt.’

‘Het klikte ook heel goed met hem’, vult Miranda aan. ‘Ik herinner me nog dat we een kijkdag voor Sibomat organiseerden die om 11 uur begon, maar onze gasten zaten nog aan het ontbijt. Toen heeft de verkoper de mouwen opgestroopt en me geholpen met het schoonmaken van de kamers’, zegt Miranda. ‘Dat deed hij met zo’n flair dat ik meteen akkoord ging.’ ‘Het was enerzijds de reputatie van het bedrijf en anderszijds de verkoper zelf, dat ons over de streep trok’, zegt Paul. Het paar deed ook zelf grondig zijn research. ‘We zijn bij verschillende Sibomat-klanten langsgegaan om naar hun bouwervaringen te peilen.
 

Daarbij viel ons op dat sommige mensen focussen op kleine dingen die foutgingen. Vaak een klein probleem, dat steeds snel en grondig werd opgelost, maar dat ze onthouden als een negatieve ervaring. Ook bij ons is er wel eens iets misgegaan, maar wij hebben er eigenlijk een heel positief gevoel aan overgehouden’, zegt Paul. ‘Dat heeft veel te maken met de dienst na verkoop. Natuurlijk, dat ervaar je pas achteraf. Maar mochten we het opnieuw doen, zou het zeker weer met Sibomat zijn.’

Miranda: ‘De Sibomat-huizen zijn makkelijk spotten door de kleine roostertjes in de gevel. We merkten op dat er zo veel mooie huizen bij zaten. We gingen ook langs op een kijkdag en dat huis was met zo veel stijl ingericht, dat ik meteen overtuigd was. Ik dacht: dat kunnen wij ook’, zegt Miranda.

Elke dag verandering

Een jaartje na het ontspruiten van het B&B-idee, was Eco Royal bijna klaar om de eerste gasten te ontvangen. ‘De afspraak tussen mij en Paul was dat ik elke dag naar de bouw zou komen om de evolutie te zien. Dat ik elke dag die veranderingen kon zien, de vooruitgang van de woning, dat is voor mij een van de mooiste herinneringen aan het bouwproces. Dat vond ik uitermate spannend’, glimlacht Miranda.
‘Voor ons was het overhandigen van de sleutel ook nooit een ‘sleutelmoment’ in het hele verhaal’, lacht Paul. ‘Het hele proces is een mooie herinnering. Elke dag wachtte ik in spanning op Miranda: ‘Wat is er al gebeurd? Staan de muren er al?’

Toen het gezin de eerste keer in hun nieuwe woning, nog net geen B&B, sliep, voelde alles nog een beetje stoffig en kil aan. ‘Nochtans voelde het wel meteen als onze thuis, ook al lagen zelfs de vloeren er nog niet’, zegt Paul.

‘We trokken in rond april 2010 en we hadden augustus 2011 als deadline vastgelegd voor de opening van de B&B’, zegt Miranda. ‘We hebben toen opnieuw heel veel zelf gedaan.

  We deden onder meer de keuken, de wastafel, de deuren, het schilderwerk, we schuurden ook zelf de muren. Ik heb er wel schilderellebogen aan overgehouden.’ (lacht)

Paul: ‘Dat is ook net het leuke bij Sibomat, die flexibiliteit. We konden overeenkomen dat we een aantal dingen zelf zouden doen. Tussen ruwbouw tot volledig sleutel-op-de-deur kan je wel wat zelf doen. Zo kan je ook heel wat besparen. Je leert het natuurlijk ook wel, als je al een paar keer verbouwd hebt.’

Geitenwollensokken

Paul en Miranda hebben dan wel het vernieuwingsvirus in zich, de B&B is meer dan een esthetisch pareltje. ‘We wilden ook graag iets bewijzen. Mijn vrouw haar slogan is: je hoeft geen geitenwollensokken te hebben om ecologisch te leven. Als je ziet dat we een E42-peil hebben neergezet, en dat vijf jaar geleden al, denk ik dat we in ons opzet geslaagd zijn’, zegt Paul.

Het koppel beseft ook dat het bij elke verhuizing telkens een beetje geüpgraded heeft. ‘We wonen hier nu vijf jaar, dat is het langste dat we ergens gewoond hebben. Normaal na twee, drie jaar zijn we weg. Maar hier zitten we eigenlijk niet slecht. We hebben een vrij ruime tuin, mijn echtgenote kan zich bezighouden met de dieren, een grote uitlaatklep’, zegt Paul.

‘Zeg nooit nooit natuurlijk. Als we morgen beslissen naar Limburg te verhuizen en we vinden daar een goede grond, dan gaan we in Limburg wonen’, zegt  Miranda.  

a a a a a a a a

Sluiten