+32 9 388 71 95 info@sibomat.be Bezoek onze showroom Sibonet NL / FR
Mijn Sibomat
illustration

Paul en Marguerite

‘Tijdens de rondleiding van Sibomat hadden een goed gevoel: deze mensen hebben niets te verbergen’

Paul (70) en zijn echtgenote Marguerite (67) rolden heel spontaan in hun bouwavontuur. Het stuk grond waarop het paar bouwde, was van Pauls moeder. Ondertussen wonen Paul en Marguerite al anderhalf jaar in hun nieuwe Sibomat-­woning, maar het hele verhaal begon met een simpele vraag van Paul: ‘Waarom bouwen we eigenlijk niet op dat stukje grond?’.

‘We hebben op geen enkel moment de afstand tussen Zulte en Bilzen gevoeld’

 Ontdek hier hun volledige bouwverhaal


Paul (70) en zijn echtgenote Marguerite (67) rolden heel spontaan in hun bouwavontuur. Het stuk grond waarop het paar bouwde, was van Pauls moeder. Ondertussen wonen Paul en Marguerite al anderhalf jaar in hun nieuwe Sibomat-­woning, maar het hele verhaal begon met een simpele vraag van Paul: ‘Waarom bouwen we eigenlijk niet op dat stukje grond?’.

Op het moment dat Paul die vraag aan zijn echtgenote stelde, woonde het echtpaar al geruime tijd in een traditionele woning die ze met z’n twee helemaal renoveerden. Pas na een maand gaf Marguerite antwoord.

'Ineens zei ze tegen mij: ‘Meen je dat echt?’. Bij mij is dat namelijk niet altijd duidelijk te zien, maar ik meende het dus echt. Zo begonnen we er stilaan serieus over na te denken’, zegt Paul.

Het koppel had één voorwaarde: hun huis moest eerst verkocht geraken. Dat verliep niet van een leien dakje, maar uiteindelijk werd toch een koper gevonden. ‘Dat huis was oud, weinig geïsoleerd en op dat moment ging het niet zo goed op de huizenmarkt. Maar toen we toch iemand bereid vonden om de woning over te nemen, zijn we naar Sibomat gegaan’, zegt Paul.

Paul liep al enige tijd met houtskeletbouw rond in zijn gedachten. ‘We zijn eerst de markt afgegaan, overal gaan kijken en rondneuzen. We gingen overal offertes vragen. Als je een schets maakt van wat je wil en je het aantal vierkante meters weet, kunnen de meeste bouwfirma’s je wel in het algemeen vertellen wat de woning zal kosten’, zegt Paul. Toch neigden Paul en Marguerite naar Sibomat.

Meer dan vijftien jaar geleden had de zus van Marguerite namelijk aan haar huis bijgebouwd, en dat had ze met Sibomat gedaan. ‘Sibomat had dat ene voordeel: ik had ze al in actie gezien. Ik heb die aanbouw bij Marguerites zus opgevolgd en hoewel daar wel problemen zijn geweest – vooral omdat het een aanbouw was – heb ik ook gezien hoe Sibomat die heeft opgelost, zegt Paul.

‘Een beslissende factor voor ons was zeker ook de begindatum en Sibomat was de eerste die van start kon gaan’, vult Marguerite aan. ‘Nog een ander groot pluspunt van Sibomat tegenover zijn concurrenten, is dat Sibomat ons na het eerste contact uitnodigde voor een rondleiding in Zulte’, zegt Paul.

‘Wij bouwden in Bilzen, Limburg, en dachten dat de afstand misschien een nadeel kon zijn, maar wij hebben op geen enkel moment ondervonden dat die afstand er was, alleen toen we zelf er naartoe moesten.’ (lacht) In de fabriek in Zulte kreeg het koppel alles te zien. ‘Dat gaf ons een zeker gevoel: deze mensen hebben niets te verbergen.’

Geen tijd

Vol verwachting en spanning begonnen Paul en Marguerite aan hun bouwavontuur. Het paar verbleef tijdelijk in een huurwoning. Paul: ‘We zaten daar vrij ruim, maar we hadden er zo weinig daglicht. Het was geen thuis.’

‘Vanuit het raam van die woning konden we heel goed onze bouwgrond zien en of er al een aannemer was. Toen hoorde je bij ons vaak het zinnetje ‘Aha, Sibomat is er, kom snel!’’, lacht Marguerite.

Om geen enkel moment van het proces te missen, zette het koppel al een tuinhuisje nog voor de bouw van het huis was begonnen. ‘Dat hebben we samen gedaan. Toen konden we fijn kijken, hé’, lacht Marguerite. In januari is Sibomat van start gegaan met de bouw van de woning en midden juni trokken Paul en Marguerite in hun nieuwe huis in.

Na anderhalf jaar heeft het paar nog geen spijt over de keuze voor houtskelet. Paul: ‘Het is niet alleen vlugger klaar en veel beter qua isolatie, maar een groot voordeel is dat je huis eigenlijk in een week onder dak staat. Als je traditioneel bouwt, staat je huis heel lang nat. Wij hadden ook de tijd niet meer om te wachten tot het droog is.’

Dat het huis er zo snel staat, is meteen ook een van de mooiste herinneringen over het bouwproces. ‘Dat vond ik geweldig: die ene dag staat er niets, de andere dag staat er een huis. Dan wordt het écht’, zegt Marguerite. Paul: ‘Je denkt als ze beginnen dat er na veertien dagen wel al iets te zien valt, maar ’s anderendaags staat alles al recht.’ ‘Gelukkig maar, want voor ons kon het niet snel genoeg gaan’, lacht Marguerite.

Gekraak

Ook over Sibomat is bij het paar niets dan lof te horen. ‘Ik heb die mannen hier zien werken en zoiets had ik nog nooit gezien. Dat huis werd in twee dagen rechtgezet. Ik heb een filmpje gemaakt toen ze een muur van tien meter lang en ongeveer 2,5 meter hoog plaatsten. Dat duurde amper vier minuten en twintig seconden: van de vrachtwagen halen tot het plaatsen. En het waaide én sneeuwregende. Ongelofelijk wat zij hier gepresteerd hebben’, zegt Paul.

De eerste dagen in hun nieuwe woonst waren naar eigen zeggen zalig. ‘Licht! Dat had ik zo gemist’, zegt Paul. ‘Ik had ook eerlijk gezegd wel een en ander gekraak verwacht, maar we hebben ooit maar één keer een slag gehoord. Er wordt gezegd dat hout werkt, dat is dan meteen ook de enige die hier nog werkt’, lacht Paul.

Paul en Marguerite hebben om duidelijke redenen voor Sibomat gekozen: niet alleen hadden ze ervaring met de werkwijze door de aanbouw van Marguerites zus, ook kon Sibomat het snelste van start gaan. ‘Nog een factor die voor ons meespeelde, was dat Sibomat al zoveel jaren ervaring heeft. Dat zegt voor ons genoeg’, zegt Paul.

a a a a

Sluiten