+32 9 388 71 95 info@sibomat.be Bezoek onze showroom Sibonet NL / FR
Mijn Sibomat
illustration

Silvia en Logan

“Probeer je werf af en toe te bezoeken: het is echt boeiend, geruststellend en interessant.”

Toen Silvia en Logan eigenaars werden van een bouwgrond in Sirault, trokken ze naar Batibouw. Ze wilden er enkele bedrijven bezoeken die traditionele bouwmethodes aanbieden. Door een samenloop van omstandigheden belandden ze bij de stand van Sibomat. Het klikte meteen en ze bouwden al snel een vertrouwensband op.

"In het begin was houtskeletbouw voor ons niet vanzelfsprekend!”

 Klik hier en ontdek de bouwtips van Sylvia en Logan

Toen Silvia en Logan eigenaars werden van een bouwgrond in Sirault, trokken ze naar Batibouw. Ze wilden er enkele bedrijven bezoeken die traditionele bouwmethodes aanbieden. Door een samenloop van omstandigheden belandden ze bij de stand van Sibomat, en daar ontmoetten ze Aldo, de vertegenwoordiger voor hun regio. Het klikte meteen en ze bouwden al snel een vertrouwensband op.

Silvia en Logan legden Aldo het voorontwerp van de architect voor, zodat hij al meteen een eerste raming kon maken. Na hun eerste gesprek op de beurs hadden ze zo'n goed gevoel dat ze een tweede afspraak maakten. Tijdens deze ontmoeting gaf Aldo hun meer uitleg over Sibomat en de werkwijze van de onderneming. Samen met de vertegenwoordiger gingen Silvia en Logan naar het atelier en de showroom van Sibomat, bezochten ze een kijkwoning en konden ze ook een bouwwerf bezichtigen, waar hen meteen de nette manier van werken opviel!

“In het begin was houtskeletbouw voor ons niet vanzelfsprekend!”

Silvia's vader is werkzaam in de traditionele bouwsector. Werken met bakstenen was voor hem en zijn dochter vanzelfsprekend, waardoor ze houtskeletbouw niet eens in overweging namen voor hun bouwproject. Dat ze bij Sibomat terecht kwamen, is puur toeval. De juiste informatie en het antwoord op hun (terechte) vragen wist hen echter te overtuigen, en uiteindelijk bleek houtskeletbouw de meest logische keuze. Logan benadrukt het belang van goed nadenken en informatie inwinnen, want zoals hij zelf terecht zegt: “Je gaat een huis bouwen, niet even een brood kopen!” 

“We voelden ons altijd goed omringd en er werd naar ons geluisterd.” 

Silvia en Logan voelden zich echt ondersteund: “Wat we apprecieerden bij Sibomat, is hun manier van opvolgen. We hadden met de vertegenwoordiger een vertrouwensband opgebouwd, en we vreesden dat hij na het ondertekenen van het contract uit het zicht zou verdwijnen. Maar niets was minder waar: hij heeft ons nooit losgelaten, was van het begin tot het einde aanwezig en stond ons bij in elke fase van het project. Dat geeft echt een gevoel van luxe en zekerheid.” 

“We waardeerden de snelle respons van alle betrokken.”

Silvia en Logan zijn ook bijzonder verheugd dat de communicatie met alle betrokkenen zo vlot verliep. “Elke vraag kreeg een antwoord en elk probleem een oplossing.” Silvia: “Onze projectleider reageerde altijd heel snel.” Logan: “En de werfleider had altijd een luisterend oor.” Ter illustratie halen ze twee voor hen significante voorbeelden aan: “We hadden gemerkt dat drie tegels hol klonken. We hebben die aangeduid met een kruis en zonder enige discussie werden ze drie dagen later al vervangen.” Of nog: “We moesten boven een paar kleine werken uitvoeren, en om dit netjes te kunnen doen, bedekten we de trap met een zeil. Toen we na afloop het zeil verwijderden, merkten we met afgrijzen dat de vier laatste treden kromgebogen waren! We hebben de werfleider meteen op de hoogte gebracht. En wat een verrassing: enkele dagen later kregen we een nieuwe trap, terwijl wij ervan uitgingen dat alleen die treden vervangen zouden worden. Sibomat neemt z'n verantwoordelijkheid en regelt de zaak achter de schermen met z'n leveranciers. Dat waarderen wij enorm.” 

“We kregen een prachtig cadeau: Sibomat schonk ons een housewarming.” 

Silvia en Logan hebben schitterende herinneringen aan hun housewarming. “Dankzij uitzonderlijke voorwaarden gaf Sibomat ons de mogelijkheid een fantastische housewarming te organiseren! We nodigden 110 gasten uit, bestelden feesttenten en deden beroep op een traiteur. Er was een dj en een cocktailbar. Het was werkelijk een heerlijke avond, de sfeer was geweldig.” 


“Als we binnen twintig jaar herbeginnen, is het weer met Sibomat!” 

Silvia: “Er wordt weleens gezegd dat men van bouwen grijze haren krijgt. Misschien als je zelf alle vaklui moet aanspreken, maar met het sleutel-op-de-deursysteem van Sibomat is dat helemaal niet het geval. Wij hebben gekozen voor sleutel-op-de-deur omdat we allebei voltijds werken. We konden onmogelijk zelf alles regelen met iedereen. Daar hadden we de tijd niet voor, en het zou ons te veel kopzorgen gegeven hebben. Na onze ervaring met Sibomat kunnen we alleen maar zeggen dat we de juiste keuze hebben gemaakt. Op comfort en rust staat geen prijs! Ik heb een prachtige herinnering aan onze bouw en als we binnen twintig jaar herbeginnen, is het weer met Sibomat!”

Silvia glimlacht bij zo veel enthousiasme omdat ze terugdenkt aan haar eerste bezoek tijdens een opendeurdag van Sibomat bij vroegere klanten. “Die vrouw was zo lovend over Sibomat dat ik het verdacht vond. Ik dacht dat ze misschien een financieel duwtje in de rug had gekregen van Sibomat. Maar nu zijn de rollen omgedraaid: Logan en ik hebben aan Sibomat voorgesteld om opendeurdagen te organiseren bij ons thuis. Ik merk dan soms dat sommige bezoekers twijfelen aan mijn positieve en lovende uitspraken. Ik vind het grappig om te denken dat zij nu misschien op hun beurt vermoeden dat het niet gemeend is!” 

a a a a

Sluiten