Uw droomwoning bouwen is wellicht het spannendste avontuur in uw leven. Natuurlijk moet het ook leuk blijven. Daarvoor staat Sibomat garant. Onze bouwadviseur, onze project- en werfleiders en onze dienst na verkoop ontzorgen u van a tot z.

Wilt u weten hoe het bouwproces er concreet uitziet? Wij zetten de verschillende fases voor u op een rijtje.

Het sleutel-op-de-deur bouwproces

Sibomat dat is de ervaring en kennis van meer dan 7.500 woningen in houtskeletbouw onder één dak.

Dat technisch vernuft maakt ons een betrouwbare partner voor de bouw van uw sleutel-op-de-deurwoning. Met onze certificaten en het Charter der Woningbouwers bewijzen we dat dit geen loze woorden zijn.

Bij Sibomat komt u bovendien nooit voor onaangename verrassingen te staan. Zo weet u perfect op voorhand wat uw project zal kosten en binnen welke termijn u uw verhuis kunt beginnen plannen. Als klant heeft u bovendien toegang tot een online platform waar u de volledige planning kunt volgen en kunt nagaan welke activiteiten op de planning staan en voor wanneer.

Conclusie: bij Sibomat bent u aan het juiste adres voor het realiseren van uw stoutste woondromen. En dit met 100 procent respect voor uw budget en timing.

Ontdek hier meer tips over hoe u een goede sleutel-op-de-deurbouwfirma herkent.

Het bouwproces bij een sleutel-op-de-deur?

Bij Sibomat gaan we niet over een nacht ijs als het gaat om het realiseren van uw droomwoning. Wij werken daarom in verschillende fases.

1. De voorbereiding van uw bouwdroom

Goed begonnen is half gewonnen. Wat kunt u verwachten in deze eerste fase?

Gesprek met onze bouwadviseur

Nadat u contact met ons heeft opgenomen, heeft u eerst een verkennend gesprek met een van onze bouwadviseurs.
Tijdens dit gesprek:

  • maakt u kennis met onze firma en onze aanpak.
  • legt u uw ideeën, wensen en verwachtingen voor aan onze bouwadviseur.
  • bespreekt u uw budget.

Na afloop zal de bouwadviseur u een voorontwerp voorstellen en een vrijblijvende offerte bezorgen. Zodra er een akkoord is over het voorontwerp en de offerte zal de architect het voorontwerp uitwerken tot een concreet bouwplan. Dat dient als basis voor het opmaken van de bouwaanvraag.

Een volgende stap is het ondertekenen van het aannemingscontract volgens de Wet Breyne.

Budget

Voor u begint aan uw bouwavontuur, moet u een goed zicht hebben op uw financiële situatie. Die vormt de leidraad tijdens het bouwproces. Zo houden we bij elke stap van uw bouwverhaal rekening met uw budget. U kunt bij ons ook terecht voor een ‘haalbaarheidsstudie’, waarbij u van ons een offerte en een voorontwerp krijgt. Dat is de snelste en meest efficiënte manier om te ontdekken hoe uw droomhuis werkelijkheid kan worden.

Bij Sibomat garanderen we u bovendien een vaste prijs. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. Steekt u zelf graag de handen uit de mouwen, dan kunt u hier en daar nog wel wat besparen. We bespreken graag met u wat mogelijk is.

Nog een handige budgettip: check de premies in uw regio. Met een E-peil lager dan E20 of E30 kunt u nog genieten van een aantal mooie voordelen. Laat u adviseren door uw bouwadviseur, het kan u al snel een mooie besparing opleveren.

Bouwgrond

Zonder bouwgrond, geen huis. Maak een eerste selectie op basis van locatie en stedenbouwkundige voorschriften. Die bepalen wat wel of niet kan op een bouwgrond. Maak ook de keuze tussen een open, halfopen of gesloten bebouwing.

Zodra u uw bouwgrond heeft gevonden, kunt u de compromis tekenen met de verkoper. Als dat achter de rug is, kunt u binnen de vier maanden de verkoopakte ondertekenen bij de notaris.

Architect

Een architect tekent het plan van uw woning uit. Bij Sibomat heeft u trouwens volledige architecturale vrijheid. Ofwel kiest u voor uw eigen architect ofwel gaat u in zee met een van de architecten die Sibomat u zal voorstellen.

Sibomat heeft bovendien een eigen studiebureau, waar onze specialisten en ervaren ingenieurs elk project tot in de puntjes voorbereiden. Kiest u toch voor een eigen architect? Geen probleem, wij realiseren uw droomwoning met respect voor het creatieve ontwerp van de architect.

EPB

EPB staat voor EnergiePrestatie en Binnenklimaat. Nog voor de werken van start gaan, is een voorstudie van een EPB-coördinator nodig. Op dat moment krijgt u meteen een richtwaarde van het E- en S-peil van uw woning.

In samenspraak met onze EPB-verslaggever geven we u graag een aantal tips. Bijvoorbeeld voor welke technieken u het beste kiest om een bepaald E-peil te behalen.

Verzekeringen

Wilt u zich beschermen tegen schade aan derden, veroorzaakt door de uitgevoerde werken? Sluit dan een verzekering ‘burgerlijke aansprakelijkheid’ af.

Een erkende bouwfirma is onderhevig aan de Wet Breyne (ook bekend als de Woningbouwwet). Die beschermt de bouwheer. Sibomat gaat zelfs nog een stapje verder en werkt met een 100%-voltooiingswaarborg. U bent er dus 100% zeker van dat uw woning volledig afgewerkt wordt volgens de voorwaarden die in het contract werden vastgelegd.

Stabiliteitsberekening

Een stabiliteitsberekening is nodig om de correcte dikte en diepte te berekenen van funderingen, steunbalken, draagmuren, bewapening en dergelijke. Bij Sibomat voert ons eigen studiebureau die berekening uit. Dit laat ons toe een vaste prijs af te spreken, wat niet mogelijk is zonder deze studie.

Keuze materialen

Wanneer u bouwt met Sibomat, maakt u samen met de projectleider een afspraak voor uw materiaalkeuzedag. In onze recent vernieuwde toonzaal heeft u de keuze uit een zeer ruim aanbod van materialen en mogelijkheden. Vindt u niet meteen wat u zoekt? Dan kunt u terecht bij één van onze erkende leveranciers.

Ter voorbereiding ontvangt u een checklist én onze projectleider begeleidt u stap voor stap. Zo kunt u op beide oren slapen.

2. Uw droomwoning komt stap voor stap tot stand

In deze fase begint het echte werk. Omdat u natuurlijk graag de vinger aan de pols houdt, heeft u regelmatig een afspraak met een werfleider. Hij is een van uw belangrijkste aanspreekpunten bij Sibomat. Met hem bespreekt u uitvoerig de voortgang en de kwaliteit van de werken. Bovendien staat hij steeds paraat om uw meest prangende vragen te beantwoorden. Ook krijgt u van ons een werfsleutel, zodat u steeds toegang heeft tot uw woning.

Wat is de ruwbouw?

Ruwbouw slaat op alle werken die te maken hebben met de structuur en wanden van het huis, de stabiliteit en de afdichting. Na de ruwbouwfase is uw woning wind- en waterdicht.

Grondwerken

Aan de hand van het funderingsplan, opgesteld door de houtskeletbouwfirma op basis van het architectenplan, gaat de grondwerker aan de slag. Hij graaft de sleuven voor de fundering, giet de betonplaat van uw nieuwe woning en plaatst het spoelstelsel.

Ook de voorzieningen voor de riolering worden geplaatst. Voor de aansluiting op het net moet u een aanvraag bij de gemeente of rioleerbeheerder doen.

Fundering

De fundering is de basis waarop uw woning steunt. Ons studiebureau gaat na welk type fundering nodig is. Dat gebeurt op basis van een grondonderzoek. Zij houden daarbij ook rekening met de plannen van uw woning.

Ruwbouwwerken

In deze fase van het bouwproces wordt de houtskelet structuur geplaatst samen met de dakwerken. Ook plaatsen we het buitenschrijnwerk. Daarbij besteden we aandacht aan de luchtdichtheid, om te vermijden dat warmte via spleten en kieren zou ontsnappen.

Vervolgens werken we de gevel af. Hier heeft u de volledige vrijheid. Zo kunt u kiezen uit gevelstenen, gevelbeplating, bepleistering, houten gevelafwerking enz. U vraagt, wij draaien.

Na deze werken is uw woning eindelijk volledig lucht-, water- en winddicht.

3. De afwerking van uw droomwoning kan beginnen

Dit is vaak de leukste fase, want nu ziet u hoe uw woning stilaan haar unieke karakter krijgt. Wat moet er nog gebeuren?

Na de ruwbouwfase is het tijd om de ventilatie, verwarming, sanitair en elektriciteit aan te pakken. Een van de laatste grote en technische werken is het plaatsen van de vloerbekleding. Tegels, parket, laminaat en gietvloeren… Alles is mogelijk.

Op dit moment is uw woning klaar voor het plaatsen van: de trap, de keuken en de badkamer, tot de binnendeuren en de venstertabletten.

De laatste finishing touch is het schilderklaar maken van de woning. Wanneer dat erop zit, bent u klaar om te verhuizen.

Ook na de afwerking van uw woning, nadat u bent verhuisd en zelfs jaren later blijft Sibomat steeds paraat. Onze dienst na verkoop is steeds bereikbaar en blijft, samen met u, zorg dragen voor uw huis.

Benieuwd naar hoe vele gezinnen met Sibomat hun bouwdroom hebben verwezenlijkt? Ontdek dan hun verhaal.

Op Sibomat kunt u bouwen!

Sibomat, dat is 40 jaar ervaring en kennis van meer dan 7.500 woningen in houtskeletbouw onder één dak. Dat technisch vernuft maakt ons een betrouwbare partner voor de bouw van uw (sleutel-op-de-deur)woning. Met onze certificaten en het Charter der Woningbouwers bewijzen we dat dit geen loze woorden zijn. Graag meer info over onze sleutel-op-de-deurwoningen? Neem hier contact op met ons.

Ontdek onze brochures

Laat u inspireren en download onze gratis brochures.