100% voltooiingswaarborg, ook voor U?

De Wet Breyne – of de woningbouwwet – voorziet in een waarborg om de bouwheer te beschermen. De wet maakt hiervoor een onderscheid tussen een erkend aannemer en een niet-erkend aannemer. Een erkend aannemer moet een borgtocht stellen van 5% van de prijs van het gebouw. Dit kan hij bijvoorbeeld doen door het bedrag te storten aan de Deposito- en Consignatiekas en hiervan een bewijs te leveren.

Niet-erkende aannemers – vaak zijn dit projectontwikkelaars – moeten een voltooiingswaarborg stellen. In dat geval zal een bank of een financiële instelling voor de niet-erkende aannemer borg staan ten opzichte van de koper.

Dat betekent concreet dat de bank de verplichtingen van de niet-erkende partij overneemt wanneer die hier zelf niet meer aan kan voldoen, bijvoorbeeld bij een faillissement. De bank zal dan de nodige financiële middelen op tafel leggen om de resterende werken te laten uitvoeren. De koper betaalt vanaf dan de nog niet betaalde schijven aan de financiële instelling naarmate de bouwwerken vorderen.
 
De koper van een woning is dus het best beschermd in het geval van een voltooiingswaarborg. Bij de borgtocht van 5% heeft de koper immers geen enkele zekerheid op voltooiing van het gebouw. De 5% borgtocht is in principe enkel bedoeld voor gebreken die na de oplevering verbeterd dienen te worden.

 

Sibomat, 100% garantie

Ook al is Sibomat een erkend aannemer, toch kiezen we ervoor om de volledige 100% voltooiingswaarborg aan onze klanten te bieden. Bij het ondertekenen van het contract Breyne heeft u dus 100% garantie dat de woning altijd volledig afgewerkt zal worden.
 
Uw bouwplezier is dus verzekerd.

Ontdek onze inspiratiebrochure

Laat u inspireren en download onze gratis brochure.