Moderne bouwstijl realisatie Sibomat
© Lukas de Groodt

Strak, gezellig, energievriendelijk en kostenefficiënt: de kubuswoning kent vele troeven. Ontdek waarom dit architecturaal pareltje ook iets is voor u.

Fans van moderne woningen kennen ze alvast wel: de kubuswoningen. Ze zijn strak, maar hebben tegelijk een gezellige en warme uitstraling. Geen wonder dat ze steeds meer te bespeuren zijn in het straatbeeld. Misschien is de kubuswoning ook wel iets voor u?

Kubuswoning Sibomat realisatie

Wat is een kubuswoning?

Een kubuswoning, soms ook kubistische woning genoemd, is een woning in de vorm van een kubus. Dat betekent niet altijd een letterlijke kubus, soms wordt er gewerkt met uit- en insprongen, overspanningen en (dak)terrassen.

Een kubuswoning is bovendien zelden saai. Mensen die een kubuswoning bouwen gaan vaak voor een creatieve aanpak. Ze brengen warmte in de woning door te kiezen voor een houten gevelbekleding of witte gevelbepleistering voor een zuiders gevoel. De strakke woning krijgt dynamiek door te werken met diepte, grootte en materialen.

Typisch voor vrijwel alle moderne woningen en dus ook de kubuswoning zijn de grote raampartijen. Meestal wordt gekozen voor weinig ramen in de voorgevel – en dan vaak in opvallende vormen, zoals smalle ramen over de hele breedte van de gevel – en zeer grote raampartijen in de achtergevel. Daardoor ontstaat er een mooi spel tussen de open en gesloten delen van de gevel.

Net omdat de architectuur van een kubuswoning creatief is, krijgt ze vaak een luxueuze uitstraling. Dat wordt benadrukt met de verschillende – vaak originele – gevelafwerkingen, grote terrassen en veel natuurlijk licht.

Waarom een kubuswoning bouwen?

Een kubuswoning is steeds meer dé referentie wanneer men het heeft over moderne woningen. Het is geen nieuwe vorm van architectuur: villa Savoye van de beroemde architect Le Corbusier lijkt een hypermodern, maar werd zelfs al in 1931 opgetrokken. De vele troeven zijn ook vandaag nog redenen om voor een kubuswoning te kiezen.

Luxueus voor een aanvaardbare prijs

Een kubuswoning heeft dan wel een luxueuze uitstraling, maar dat wordt niet gereflecteerd in de kostprijs ervan. Een kubuswoning is namelijk een van de meest kostenefficiënte woningen om te bouwen. Dat komt omdat de beschikbare ruimte optimaal wordt benut. Over elke vierkante centimeter werd nagedacht: er zijn dus geen verloren hoekjes.

Gezellige thuis

Een kubuswoning wordt soms (verkeerdelijk) geassocieerd met een vrijgezellenstek, maar het kan evenzeer een gezellige thuis zijn. Dankzij de open ruimten die in elkaar overvloeien wordt een grote leefruimte gecreëerd waarin elk gezinslid een eigen plekje heeft.

Energiezuinig zonder moeite

Net dankzij de efficiënte vierkantvorm is een kubuswoning energievriendelijker dan de meeste woningen. De combinatie van de compacte vorm en het vele natuurlijke licht (en warmte) maakt dat er minder stookkosten zijn. Gecombineerd met energievriendelijke verwarmingstechnieken kunt u rekenen op een merkelijk lagere energiefactuur.

Dat is zeker het geval wanneer u kiest voor houtskeletbouw, een van de makkelijkste manieren om een energiezuinige woningen te bouwen. Houtskeletbouw heeft nog heel wat andere troeven, net daarom is bouwen met hout onze passie!

Sibomat heeft al bijna veertig jaar ervaring met houtskeletbouwwoningen, waardoor we werken volgens een uitgekiemd proces:

  • U kunt een beroep doen op onze expertise én ons eigen studiebureau.
  • U weet de definitieve prijs nog voor de werken beginnen.
  • We begeleiden u tijdens het hele proces, want een persoonlijke aanpak is het allerbelangrijkste.
  • Alles kan, niets moet.
  • U krijgt de garantie dat uw woning wordt afgewerkt met onze 100 % voltooiingswaarborg

 

Laat u inspireren

Flexibiliteit staat centraal bij ons. Daarom kunt u bij ons terecht voor landelijke woningen, moderne of hedendaagse woningen en alles daartussenin.

In onze Quadro-lijn vindt u alvast negentien inspiratiewoningen die helemaal voldoen aan de normen van een kubuswoning.

Q19 Kubuswoning

Laat onze inspiratiewoningen vooral doen wat ze het beste doen: inspireren!

Verliefd op één van de woningen? Fijn, kom gerust eens langs! Ziet u er wel wat in, maar wilt u liever dingen wat anders aanpakken? Geen probleem, alles is mogelijk!

U bent zelfs met uw eigen schetsen en plattegronden welkom. Ons studiebureau bekijkt graag de mogelijkheden voor uw idee.

window.onload = function(){ const scrollElements = document.querySelectorAll(".vertical-divider-line-animated"); const elementInView = (el, scrollOffset = 0) => { const elementTop = el.getBoundingClientRect().top; return ( elementTop <= ((window.innerHeight || document.documentElement.clientHeight) - scrollOffset) ); }; const displayScrollElement = (element) => { element.classList.add("scrolled"); }; const handleScrollAnimation = () => { scrollElements.forEach((el) => { if (elementInView(el, 100)) { displayScrollElement(el); } }) } window.addEventListener('scroll', () => { handleScrollAnimation(); })}

Download hier onze brochures

Opmerkingenmoderne bouwstijl crepi woning