Strak, gezellig, energievriendelijk en kostenefficiënt: de kubuswoning kent vele troeven. Ontdek waarom dit architecturaal pareltje ook iets is voor u.

Kubuswoning Sibomat realisatie

 

Wat is een kubuswoning?

Een kubuswoning wordt soms ook een kubistische woning genoemd. Deze bouwstijl betekent niet altijd een letterlijke kubus, soms wordt er gewerkt met uit- en insprongen, overspanningen en (dak)terrassen.

Mensen die een kubuswoning bouwen gaan vaak voor een creatieve aanpak zodat het geheel warm en gezellig aanvoelt. Ze brengen warmte in de woning door te kiezen voor een houten gevelbekleding of witte gevelbepleistering voor een zuiders gevoel. De strakke woning krijgt dynamiek door te spelen met diepte, grootte en materialen.

Typisch voor vrijwel alle moderne woningen en dus ook de kubuswoning zijn de grote raampartijen. Meestal wordt gekozen voor weinig ramen in de voorgevel – en dan vaak in opvallende vormen, zoals smalle ramen over de hele breedte van de gevel – en zeer grote raampartijen in de achtergevel. Daardoor ontstaat er een mooi spel tussen de open en gesloten delen van de gevel.

Net omdat de architectuur van een kubuswoning creatief is, krijgt ze vaak een luxueuze uitstraling. Dat wordt benadrukt met de verschillende – vaak originele – gevelafwerkingen, grote terrassen en veel natuurlijk licht.

 

Waarom een kubuswoning bouwen?

Een kubuswoning is steeds meer dé referentie wanneer men het heeft over moderne woningen, niet alleen door de strakke, moderne look, maar ook door de vele troeven van dit type woning.

Royaal ruimtegevoel

Strakke lijnen en open leefruimtes laten toe om meer ruimtegevoel uit de beschikbare vierkante meters te halen. Tel hierbij de grote raampartijen op en u hebt met een kubuswoning echt een ruime, lichtrijke woning om te vertoeven.

Kostenefficiënt

Een kubuswoning heeft dan wel een luxueuze uitstraling, dat resulteert niet altijd in een hogere bouwkost. Een kubuswoning is namelijk een van de meest kostenefficiënte woningen om te bouwen. Dat komt omdat de beschikbare ruimte optimaal wordt benut. Over elke vierkante centimeter werd nagedacht: er zijn dus geen verloren hoekjes.

Energiezuinig zonder moeite

Schenk ook de nodige aandacht aan de compactheid van de woning en de kubuswoning wordt energievriendelijker dan een traditionele woning.

Hoe kleiner de muuroppervlakte die in contact komt met de buitenlucht, hoe minder warmte via die weg verloren kan gaan. Gecombineerd met energievriendelijke verwarmingstechnieken kunt u rekenen op een merkelijk lagere energiefactuur.

Dat is zeker het geval wanneer u kiest voor houtskeletbouw, een van de makkelijkste manieren om een energiezuinige woningen te bouwen en het ideale bouwprocédé voor een kubuswoning.

 

Laat u inspireren

Interesse in een kubuswoning of een andere moderne woning ? Laat u inspireren door onze vele realisaties.

 

Bekijk onze realisaties

Sibomat begeleidde al meer dan 8000 gezinnen naar een nieuwe woning. Klik hier om een greep uit onze realisaties te bekijken.