moderne woning sibomat realisatie Herne

Grote raampartijen, strakke lijnen, een minimalistisch ontwerp. Droomt u ook van een moderne woning

Een moderne woning wordt over het algemeen getypeerd door een architectuur met strakke, minimalistische lijnen. Dat betekent niet dat een modern huis kil is, integendeel. Door te werken met grote raampartijen en een stijlvolle inrichting met een persoonlijke touch, ontstaat er een gezellige thuis in een hedendaags kader.

De architectuur van een moderne woning is meestal rechttoe-rechtaan en no-nonsense. Frulletjes en krulletjes maken plaats voor praktisch design, waarbij het aangename aan het functionele wordt gekoppeld. Denk aan veel lichtinval dankzij de grote raampartijen – met aandacht voor de ligging ten opzichte van de zon – maar ook uitgestrekte open ruimtes en een minimalistische vormgeving.

Typisch modern

In het straatbeeld herkent u meteen de moderne huizen: een strakke, rechtlijnige woning, vaak met plat dak en grote ramen. Binnenin ontdekt u vaak grote en heldere open ruimtes, waarbij bijvoorbeeld de keuken en woonkamer in elkaar vloeien. Zo ontstaat een gezellige leefruimte, waar de hele familie tot rust komt en z’n plekje vindt.

Moderne woningen bouwstijlen

Een combinatie van een lichtgekleurde wandafwerking met een houten bevloering creëert een warme sfeer, zonder dat het oog wordt afgeleid door storende elementen. Hier en daar een toets in uw favoriete kleurtje fleurt het geheel op.

Ook een monochroom palet van wit, zwart en grijs geeft uw moderne woning een eigentijdse, persoonlijke feel. Zo geeft een vloer in betonlook, gecombineerd met industriële elementen – zoals blootliggende buizen of beschilderde gemetste binnenwanden – een woning een samenhangende, stoere look.

Energievriendelijk

Een moderne woning is bovendien vaak een zeer energiezuinige woning. Dankzij de kubusachtige vorm met over het algemeen weinig in- en uitsprongen wordt niet alleen de beschikbare ruimte optimaal benut, maar wordt ook het verwarmen van de woning een pak rechtlijniger. Op die manier wordt het energieverbruik beperkt en kan makkelijker een lager E-peil worden behaald.

Door isolatie, luchtdichtheid en verwarmingstechnieken slim in te zetten, heeft u alle tools in handen om volop te gaan voor een lage-energiewoning, een BEN-woning of zelfs een passiefhuis. Dat behaalt u makkelijk met een moderne woning in houtskeletbouw, dankzij de combinatie van isolatiemogelijkheden en een uitstekende luchtdichtheid.

Moderne woning bouwen

Laat u inspireren

Sibomat ontwikkelde speciaal voor alle liefhebbers van moderne, strakke inspiratiewoningen

De woningen beschikken over een kubusvorm met plat dak, een strakke architectuur en een optimale benutting van de beschikbare vloeroppervlakte. De rest? Dat ligt in uw handen.

U hebt namelijk volledige vrijheid over de look en feel van uw woning. Een strakke witte gevel met houten accenten of liever een hippe grijze baksteen zonder voeg: het kan allemaal. Droom even weg bij onze inspiratiewoningen en wie weet, misschien ontdekt u wel uw droomhuis.

Slim bouwen met Sibomat

Bouw slim én toekomstgericht met Sibomat, in minder dan een jaar in uw droomwoning.