+32 9 388 71 95 info@sibomat.be Bezoek onze showroom Sibonet NL / FR
Mijn Sibomat

De kostprijs van houtskeletbouw

De prijs van houtskeletbouw is één van de grote troeven van de bouwmethode. Een houtskelet heeft om verschillende redenen een gunstige invloed op de totale kostprijs van de woning:
  1. Hout is een licht bouwmateriaal. Dankzij dat geringe gewicht volstaat een lichte fundering om de constructie op te bouwen. Op terreinen met een weinig draagkrachtige ondergrond kunt u zo dure funderingstechnieken vermijden. Dat is geld dat u aan de afwerking van de woning kunt spenderen.

  2. Een wind- en waterdichte ruwbouw in een houtskelet is verder afgewerkt dan één in metselwerk. Zo zijn de binnenwanden al afgewerkt met een vezelversterkte afwerkingsplaat. Dat dient u mee in rekening te nemen wanneer u de prijzen van beide bouwmethodes met elkaar vergelijkt.

  3. Een houtskeletbouw verloopt snel. Gemiddeld genomen kunt u 4 maanden na de start van de bouwwerken al in uw afgewerkte woning trekken. Dat betekent dat u minder lang moet huren in vergelijking met andere bouwmethodes. In een houskelet bouwen betekent dus besparen op de huurkosten.

  4. Een houtskeletbouw biedt flexibele isolatiemogelijkheden zonder dat dit meerkosten met zich meebrengt. De ruimte tussen de balken van het skelet kunt u immers op verschillende manieren isoleren: opvullen met dekens in minerale wol of een isolatiemateriaal laten inblazen. Zo heeft u alle vrijheid om een isolatie-oplossing te kiezen die prijsgunstig is en die u helpt besparen op uw energierekening.

Vaste prijs

Sibomt garandeert u bovendien een vaste prijs. Tijdens het voorbereidende traject werken we een gedetailleerde offerte uit op maat van uw project. De prijs die we dan afspreken, is ook het bedrag dat u op het einde van het bouwtraject betaalt. Zo verzekeren wij uw bouwplezier! 

Houtskeletbouw is al een hele tijd razend populair in o.a. Scandinavië en de Verenigde Staten. Maar ook bij ons wint deze methode aan populariteit. Geschat wordt dat in België jaarlijks 2.000 woningen, een 8% van de totale nieuwbouw, uit hout worden opgetrokken. 83% daarvan maken gebruik van houtskeletbouw. En daar zijn hele goede redenen voor.

Een offerte op maat of meer info over onze prijzen?

Neem contact op met uw regionale bouwadviseur!

CONTACTEER UW BOUWADVISEUR