De prijs van een houtskeletbouwwoning is vergelijkbaar met die van een traditionele woning. Het grote voordeel van de houtskeletbouwwoning? Voor hetzelfde bedrag krijg je een veel performantere woning, die bovendien nog een snellere bouwtijd heeft. Een echte win-winsituatie.

prijs houtskeletbouw

Energiezuinig wonen: nu, maar ook later

Energiezuinig wonen is al lang geen geitenwollensokkenverhaal meer. Het is bouwen met het oog op de toekomst, met bovendien een lage verwarmingsfactuur op het einde van elke maand.

Houtskeletbouw is de beste garantie voor lagere energiekosten. Naar de toekomst toe, maar ook vandaag al. Houtskeletbouw is veruit de meest geschikte manier om energiezuinig te bouwen.

Waarom? Wel, hout heeft betere isolerende eigenschappen dan andere bouwmaterialen. Het is zelfs zo dat hout 15 keer beter isoleert dan beton en liefst 370 keer beter dan staal. Wie bouwt met hout, bouwt ook zonder koudebruggen.

Een houtskeletbouw wordt immers zo opgebouwd dat tussen de stijlen en de balken van de wand isolatie wordt geplaatst. Daardoor krijg je toch een beter geïsoleerde wand dan bij dezelfde wanddikte in een traditionele woning.

Bouwen met hout betekent ook ‘droog bouwen’. Dat wil zeggen dat er geen duizenden liters water nodig zijn voor metsel- en pleisterwerken. Die extra stookkosten die de eerste jaren in een traditionele woning worden gemaakt om de woning te laten uitdrogen? Die zijn bij houtskeletbouw onbestaande.

Sibomat kijkwoning Zulte

Tijd is geld

Sibomat werkt als volgt: de elementen van uw houtskeletbouwwoning worden bij ons onder ideale omstandigheden in onze eigen productiehallen gemaakt. Zo wordt de uitvoeringstijd op de bouwplaats flink ingekort. De wind- en waterdichte ruwbouw optrekken, duurt amper enkele dagen.

Op dit moment kan vrijwel meteen de leukste fase van start gaan: de afwerking. Er wordt op geen enkel moment stilgestaan, waardoor uw woning dus ook sneller kan worden opgeleverd.

Het moment waarop u de dozen door uw nieuwe voordeur kunt dragen, is aangebroken. De periode waarin u eventuele huur moest betalen, bovenop het aflossen van uw krediet, wordt zo snel overbrugd.

Vandaag wordt de spreekwoordelijke eerste steen gelegd, over vier à zes maanden ploft u in uw zetel in uw nieuwe thuis.

Geen huur betalen, maar wel uw oude woning verkopen? Terwijl Sibomat uw nieuwe droomhuis volop voorbereidt, kunt u perfect uw oud optrekje te koop zetten. De bouwtijd van een houtskeletbouw is immers prima in te schatten, waardoor u makkelijk met een potentiële koper alvast een verhuisdatum kunt bespreken.

 

Premies en voordelen

Premies zijn minder alomtegenwoordig dan ze ooit waren, maar ze zijn er nog steeds. Woningen met een E-peil van E20 tot en met E30 maken het meeste kans op voordelen van de overheid. De Sibomat-bouwadviseurs kijken samen met u hoe voor uw project tot een dergelijk E-peil kan gekomen worden.

Zo krijgt u automatisch een vermindering van de onroerende voorheffing (het kadastraal inkomen) bij een E-peil onder de norm. Mogelijk maakt u ook kans op een E-peilpremie van de netbeheerder. Ook de banken stimuleren energiezuinig bouwen met een energielening.

Een houtskeletbouwwoning behaalt makkelijk de vereiste E-peilen. Gunstig voor het klimaat, maar ook voor uw portemonnee. Check voor welke subsidies u in aanmerking komt.  

Slim bouwen met Sibomat

Bouw slim én toekomstgericht met Sibomat, in minder dan een jaar in uw droomwoning.