hedendaagse woning

Een hedendaagse woning vol karakter en persoonlijkheid, dat is onze Tenso-lijn. Een hedendaagse woning in houtskelet is ook helemaal klaar voor de toekomst.

De woningen van vandaag zijn in weinig nog te vergelijken met huizen van enkele tientallen jaren geleden. De technologieën, technieken, architectuur, materialen, … zijn allemaal immens veranderd.

Een typische hedendaagse woning is in de meeste gevallen dan ook een technisch hoogstandje, met een creatieve kijk op architectuur en een harmonische combinatie van functionaliteit en design.

Hedendaagse woning

Al sinds de jaren tachtig krijgt architectuur steeds meer aandacht. Woningen uit bijvoorbeeld de jaren zestig en zeventig waren over het algemeen steeds klassiek opgebouwd met een voorplaats en vaak ook een achterkeuken. Er was wel ruimte voor creatieve elementen in de architectuur, maar functionaliteit voor het klassieke gezin van toen stond voorop.

Vandaag bestaat het klassieke beeld van een typisch gezin al lang niet meer. Er zijn ontelbaar veel levensstijlen en levenswijzen.

Ook vandaag is het nog belangrijk dat onze woning op onze levensstijl is afgesteld, maar we kiezen steeds meer voor de combinatie van een praktische, doordachte woning met heel wat creativiteit eigen aan onze persoonlijkheid, helemaal typisch voor de hedendaagse bouwstijl.

Natuurlijk comfort

Net omdat technologie niet stilstaat, kan men in een hedendaagse woning helemaal inzetten op comfort. Dankzij die innovatieve technieken spelen we ook steeds meer in op het organische ritme van de natuur. In de zomer kiezen we voor zonnewering, om zo elektrische koelingssystemen te kunnen weren, terwijl we steeds meer inzetten op een slimme ligging ten opzichte van de zon en ecologische verwarmingssystemen in de winter.

Ook betekent een hedendaagse bouwstijl afwijken van het platgetreden pad. We kijken steeds vaker uit naar alternatieve bouwmethodes, zoals houtskeletbouw, intussen al een gevestigde waarde. Bouwen met respect voor de natuur, maar met architecturale vrijheid en behoud van onze levensstandaard, wordt steeds belangrijker.

Minimalistisch en creatief

Een hedendaagse of moderne woning typeert zich door strakke lijnen en eenvoud. Strak betekent echter niet kil, want persoonlijkheid blijft prioriteit. Men besteedt steeds meer aandacht aan de juiste details die een woning eigen maken, een plekje dat perfect past bij de bewoners.

Creativiteit en inventiviteit staan voorop in de architectuur. Grote raampartijen brengen heel wat natuurlijk daglicht binnen en helpen bij het ecologisch opwarmen van de woning.

De minimalistische vormgeving komt tot stand door gebruik te maken van open ruimtes, hoge of brede ramen en weinig frulletjes.

Moderne woning

Dat vindt u ook terug in de strakke gevel van de woning, vaak met een plat dak. De tuin krijgt ook een hedendaagse touch, met beplanting die weinig onderhoud vraagt, en vormt een moeiteloos geheel met de woning.

Vrijheid op alle vlakken

We weten dat een hedendaagse woning tegemoet moet komen aan heel wat eisen. Niet aan de steeds strengere eisen van de overheid, maar ook aan uw persoonlijke wensen. Daarom ontwikkelden we onze inspiratiewoningen. Strakke, warme woningen in een moderne en hedendaagse bouwstijl.

Hedendaags wonen betekent voor ons ruim wonen, in alle comfort en met het oog op de toekomst, op maat van uw wensen en uw budget.

Dat betekent dat u alle vrijheid heeft, ook op architecturaal vlak, want houtskeletbouw kent geen beperkingen: overspanningen, grote raampartijen of open ruimtes vormen geen enkel probleem.

Bovendien is het een fluitje van een cent om met een houtskeletbouwwoning te voldoen aan de strenge energienormen. Een BEN-woning (verplicht vanaf 2021) of een E-peil ver onder de norm van vandaag? We helpen u graag vandaag al een huis van de toekomst te bouwen.

Bouwen op maat met Sibomat

Sibomat bouwt op uw maat: van ruwbouw tot een volledig afgewerkte woning. Lees hier meer wat dat precies betekent.