Sibomat streeft ernaar dat de realisatie van jouw woning één van de meest boeiende projecten van jouw leven wordt, waar je graag naar terug kijkt.  Het resultaat van een dialoog waar Sibomat luistert en adviseert.

Stap 1: het verkennend gesprek 

Jij vertelt, de Sibomat bouwadviseur luistert. Twijfel je nog tussen een bestaande woning kopen en/of renoveren of een nieuwe woning te bouwen? Kom met ons praten.  De Sibomat bouwadviseur zal jou in eenvoudige taal uitleggen dat iedere woning (ook bestaande woningen) in Vlaanderen tegen 2050 moet voldoen aan zeer strenge energie-performantie normen.  Meer info hoe Vlaanderen wil evolueren naar een energiezuinig woning patrimonium lees je hier.  Met kennis van de Vlaanderen 2050 doelstelling en op basis van objectieve data kan jij de juiste keuze maken.  Wij streven ernaar dat iedere euro die jij in jouw woning investeert, ook maximaal rendeert.

Je hebt gekozen voor nieuwbouw, maar hebt nog geen bouwgrond ? Wij helpen jou graag op weg in de zoektocht naar bouwgrond.  Of misschien vind je de gedroomde locatie in het Sibomat project aanbod.  Verruim het spectrum van jouw grond zoektocht : veel goede gronden bevinden zich immers onder bestaande woningen.  Of anders gezegd, overweeg aankoop, afbraak en heropbouw van een bestaande woning en geniet van de tijdelijke BTW gunstmaatregel van 6%.

Tijdens het gesprek zal je alles leren en kan je alle vragen stellen over BEN Bijna-Energie-Neutraal bouwen in Vlaanderen (de norm vanaf 2023) en over de snelle en duurzame Sibomat bouwmethode.

Jouw Sibomat bouwadviseur zal je ook het hele ontwerp-bouw-oplevering proces uitleggen, inclusief duurtijd van iedere deelproces.

Stap 2: het ontwerp van jouw woning

Na het verkennend gesprek is er een basis om jouw woon-programma te vertalen naar een ontwerp.  Onze ervaring leert dat je zo vroeg mogelijk jouw budget in kaart brengt, alvorens je een ontwerp laat tekenen.  Hoeveel eigen middelen heb je en hoeveel kan je lenen ?  Een realistisch beeld van jouw budget bespaart je tijd en begoed je van onnodige kosten. 

Het bouwen van een sleutel-op-de-deur woning kan je met eigen architect realiseren.  Heb je nog geen architect ? Indien je dat wenst kunnen we jou een partner-architect voorstellen.  Of de Sibomat bouwadviseur maakt een eerste schets op basis van jouw woon-programma.

Wat ook jouw gewenste stijl is, Sibomat bouwt alle stijlen, van landelijk tot hyper modern.

Stap 3: van offerte tot contract

Er ligt een finaal ontwerp plan op tafel.  Daarmee gaat Sibomat aan de slag om een gedetailleerde offerte op te maken, die jou aansluitend wordt uiteengezet door jouw bouwadviseur.  Wens je in deze fase een aanpassing te doen, dat kan !  Eénmaal de offerte wordt afgeklopt gaan we over naar contract.  Aansluitend kan je de omgevingsvergunning (de vroegere bouwvergunning) aanvragen.  Ook hier wordt je begeleidt door de Sibomat bouwadviseur.

Stap 4: de bouw van jouw woning

Jouw finaal ontwerpplan wordt door het in-huis Sibomat studiebureau uitgewerkt tot een gedetailleerd uitvoeringsplan.  Vanaf deze fase wordt jouw project opgevolgd door een projectleider die jouw aanspreekpunt is tot oplevering van de woning.

Zodra je de vergunning verkregen hebt, wordt je uitgenodigd naar de Sibomat showroom voor de ‘keuzedag’: jouw Sibomat projectleider begeleidt jou in de finale keuze van materialen en technieken.  Je vindt alle keuze opties onder één dak in de Sibomat showroom.  Dat levert een enorme tijdswinst voor jou op.  Aansluitend worden alle materialen besteld, en jouw woning voorbereid voor productie en opbouw.

Mocht je bepaalde materialen liever ergens anders kiezen: dat kan ! Of wil je bepaalde werken – zoals bijvoorbeeld plaatsen van elektriciteit – zelf doen, of door een familielid: dat kan ook.  We maken hierover duidelijke afspraken tijdens de offerte en contract fase.

Uniek bij Sibomat: net voor dat de bouw van jouw woning start, krijg je toegang tot de online Sibomat planning kalender van jouw woning.  Zo volg je nauwgezet hoe jouw woning stap voor stap gebouwd wordt.

Een Sibomat werfleider is frequent op jouw werf en ziet toe op een correcte en stipte uitvoering van de werken volgens de regels van de kunst.

Doorgaans wordt de fundering geplaatst 80 kalenderdagen na contractdatum.  Aansluitend hebben we 170 werkdagen nodig om jouw woning te realiseren : eerst de ruwbouw, vervolgens het plaatsen van het dak, buitenschrijnwerk, en ten slotte de installatie van technieken en afwerking.

Deze duurtijden zijn tevens opgenomen in jouw contract met Sibomat.  Voor de realisatie van jouw woning reken je op een totale doorlooptijd van 10 tot 12 maanden.

Stap 5: de oplevering

Sibomat werkt onder de wet Breyne, die jou als bouwheer maximale garanties biedt.  Zo geniet je van 100% voltooiingsgarantie: wat er ook gebeurt, Sibomat garandeert dat jouw woning volledig wordt gebouwd en afgewerkt volgens contract.

Een oplevering onder de wet Breyne kent twee opleveringsmomenten: na voltooiing van de werken vindt de  overhandiging van de sleutels plaatst bij de voorlopige oplevering.  Tijdens dit moment controleer je of alle werken volgens afspraak zijn uitgevoerd.  Hierna volgt de garantieperiode: tijdens deze periode worden eventuele gebreken zo snel mogelijk gecorrigeerd.   De Sibomat Dienst Na Verkoop staat jou bij in deze fase.  Ten vroegste één jaar na de voorlopige oplevering vindt de de definitieve oplevering plaats.  Vanaf die datum loopt de 10 jaar aansprakelijkheid van de aannemer voor de uitgevoerde werken.

Ontdek onze brochures

Laat u inspireren en download onze gratis brochures.