Het bouwen van een Sibomat woning duurt gemiddeld vijf tot zeven maanden.

Bouwproces - klassieke bouwstijl woning

Het bouwproces is een aaneenschakeling van stappen, niet alleen op de werf maar ook in de aanloop naar de bouwwerkzaamheden. Onze bouwadviseur en projectleider loodsen u vlot en met de nodige kennis van zaken door dit proces.

Stap 1: Voorbereidende studies

Eenmaal u beslist om voor een houtskeletbouwwoning van Sibomat te kiezen, start onze studiedienst met de nodige berekeningen en tekenwerk. Zo zetten we de plannen om in de nodige technische plannen voor de productie van het houtskelet en maken we een funderingsstudie.

Stap 2: Aanvraag stedenbouwkundige vergunnning

De plannen van onze studiedienst vormen ook de basis voor de aanvraag van de stedenbouwkundige vergunning. Samen met de studie van de EPB-verslaggever en de nodige documenten van het gemeentebestuur dienen we de bouwplannen in om de bouwtoestemming te krijgen.

Stap 3: Ondertekenen contract

Eenmaal ons studiewerk is afgerond hebben we ook zicht op alle informatie die volgens de Wet Breyne in het contract vermeld dient te worden. Onze bouwadviseur zorgt ervoor dat alles netjes verwerkt wordt en nodigt u uit voor de contractondertekening.

Wanneer u het contract ondertekent, kiest u voor zekerheid. Sibomat doet immers meer dan de regeltjes uit de Wet Breyne naleven. We geven u een 100% voltooiingswaarborg. U heeft dus de zekerheid dat u een afgewerkte woning krijgt opgeleverd, wat er tijdens het bouwproces ook met Sibomat gebeurt 

Stap 4: Overdracht dossier

Na het ondertekenen van het contract draagt de bouwadviseur uw dossier over aan een projectleider. Hij is vanaf dat moment uw nieuwe én enige aanspreekpunt binnen Sibomat. De projectleider begeleidt u in de materiaalkeuze, van bakstenen over de verwarming tot de stopcontacten. Daarnaast zorgt hij ervoor dat de werf in goede banen wordt geleid.

Stap 5: Bijkomende studies

Wanneer u de keuzes voor de verwarming, elektriciteit, ventilatie en eventueel zelfs domotica heeft gemaakt, laat de projectleider de nodige technische plannen uitwerken. U krijgt deze plannen ook nog ter goedkeuring voorgelegd voor de start van deze deelwerken.

Stap 6: Comfortabele bouwwerken

Wanneer alle keuzes gemaakt zijn produceren we het houtskelet in onze ateliers. Vervolgens monteren we de structuren op de werf en zorgen voor een bliksemsnelle afwerking. Vanzelfsprekend bent u welkom op de werf om de gang van zaken op te volgen. Maar dankzij Sibonet – ons online volgsysteem – doet u dat net zo gemakkelijk vanuit uw luie zetel.

Stap 7: Veel woonplezier

Het bouwplezier dat u de afgelopen maanden ervaren heeft, mag nu plaats maken voor woonplezier. Op de afgesproken opleverdatum levert Sibomat u een kraaknette woning op. Maar dat betekent niet dat u van ons af bent. Heeft u later nog vragen of duiken er onverhoopt problemen op, dan kunt u nog altijd bij ons terecht.

Download hier onze brochure

Sibomat brochure mockup