Bij Sibomat is onze slogan “Slim bouwen, beter wonen” en deze aanpak voelt u vanaf het allereerste contact. Dankzij ons slim ontwerp geniet u van maximaal wooncomfort tegen een verantwoord budget en bouwt u ook steeds met het oog op de toekomst.

Slim en toekomstgericht budgetteren

Slim bouwen staat synoniem aan slim kiezen, want stijl, afwerkingsgraad, technieken en gewenst energiepeil hebben een aanzienlijke invloed op uw totaalbudget.

De bouwadviseur van Sibomat luistert daarom altijd eerst naar uw bouwwensen en geeft vervolgens advies over de mogelijke keuzes. Kleine aanpassingen in uw ontwerp hebben immers soms een grote impact op uw bouwbudget.

Sibomat houdt in een slim ontwerp ook rekening met mogelijke veranderingen in uw leven. Misschien wilt u bijvoorbeeld de woning aanpassen eens de kinderen uit huis zijn. Dan is het goed om dit al in te calculeren.

Klassieke Bouwstijl Realisatie 40

Slim kiezen voor houtskelet

Bij Sibomat zijn we al meer dan 45 jaar koploper in houtskelet. Met dit duurzame bouwprocédé boet u trouwens niet in qua keuzevrijheid. Houtskelet kan in alle stijlen en binnen iedere stijl kunnen wij steeds het ontwerpbudget optimaliseren.

Sibomat woning interieur 2019

Kenmerken van een slim ontwerp

Een slim ontwerp herkent u aan een optimaal ruimtegebruik en een zee aan lichtinval. Denk maar aan onze moderne woningen. De strakke lijnen en open leefruimtes laten toe om meer ruimtegevoel uit de beschikbare vierkante meters te halen.

Een slim ontwerp sluit ook aan bij de trend van compact bouwen. Een compacte woning staat immers niet gelijk aan een kleine woning, maar wel aan een maximaal bewoonbaar volume binnen een zo klein mogelijke buitenschil. Hoe minder de muuroppervlakte in contact komt met de buitenlucht, hoe minder warmte er kan verloren gaan.

window.onload = function(){ const scrollElements = document.querySelectorAll(".vertical-divider-line-animated"); const elementInView = (el, scrollOffset = 0) => { const elementTop = el.getBoundingClientRect().top; return ( elementTop <= ((window.innerHeight || document.documentElement.clientHeight) - scrollOffset) ); }; const displayScrollElement = (element) => { element.classList.add("scrolled"); }; const handleScrollAnimation = () => { scrollElements.forEach((el) => { if (elementInView(el, 100)) { displayScrollElement(el); } }) } window.addEventListener('scroll', () => { handleScrollAnimation(); })}

De slimme ontwerpkeuzes van Sibomat:

Slimme keuzes vertalen zich in een slim ontwerp. Vanaf het prille begin tot aan de oplevering van uw woning kiezen wij voor net die materialen en technieken die ervoor zorgen dat u niet alleen slim bouwt, maar ook beter woont.

  • Door de keuze voor houtskelet is uw woning opgetrokken uit optimaal isolerend materiaal. Hierdoor kunnen we bijgevolg uw woning bouwen met dunnere buitenmuren. Zo houdt u binnen meer ruimte over, maar beschikt uw woning over een even goed E-peil als met traditionele muren.

  • We voorzien bij de wandopbouw een handige leidingspouw. Hierdoor kunnen we moeiteloos alle technieken integreren in de wand zonder onderbreking van de isolatie. Maar deze slimme keuze vooraf zorgt er ook voor dat u in de toekomst technieken kunt aanpassen, toevoegen of uitbreiden zonder de muur te beschadigen. 

  • We rusten uw woning standaard uit met minerale wol isolatie van 22 cm dik. Minerale wol heeft uitstekende thermische eigenschappen en is super brandveilig. Bovendien dempt deze isolatie, die we niet alleen in de wanden, maar ook als vloerisolatie tussen de verdiepingen gebruiken, uitstekend het omgevingsgeluid.

De isolerende wol wordt over de volledige lengte en breedte van de wanden uitgerold waardoor er geen kans is op spleten en bijhorend energieverlies.

  • Sibomat is zowat de enige houtskeletbouwer die voor de aankleding van de binnenwanden gebruik maakt van een extra verstevigde gipsvezelplaat. Deze plaat heeft een grotere draagkracht dan een gewone gipsvezelplaat: zo kan u er bijvoorbeeld een haak invijzen die tot 30 kg kan dragen.  

    Bovendien is gipsvezelplaat die wij gebruiken de meest ecologische gipsvezelplaat in haar soort en heel stootbestendig.
sibomat houtskeletbouw atelier

Ook interesse in een slim woningontwerp? 

Download hier onze brochure

Sibomat brochure mockup