+32 9 388 71 95 info@sibomat.be Bezoek onze showroom Sibonet NL / FR
Mijn Sibomat

Afbraak & heropbouwBouwen blijft een droom van vele Belgen, maar bouwgronden zijn steeds moeilijker te vinden. Bovendien hebben ze vaak een (te) hoog prijskaartje. Ook worden de isolatie- en energienormen steeds strenger. De EPB-eisen worden elk jaar wat strikter, want vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning bijna-energieneutraal zijn.

Het wordt dus steeds minder evident om te kiezen voor nieuwbouw. Het beste alternatief blijkt heropbouw. Er zijn immers ontzettend veel verouderde woningen in Vlaanderen. Meer dan de helft van de eengezinswoningen dateert zelfs van voor 1970 (bron: Mijnepb).

Met afbraak en heropbouw sloopt u een gedateerde woning en bouwt u een energie-efficiënte nieuwbouw in de plaats. Bovendien krijgt zo iedereen de kans om te bouwen op maat. Door te kiezen voor heropbouw tikt u een betaalbare “bouwgrond” op de kop en bouwt u een woning naar wens, die ook voldoet aan de strengste energie-eisen. Kiest u bovendien nog voor houtskeletbouw, dan doet u als bouwer liefst drie keer voordeel.

afbraak en heropbouw

Ontdek alles over afbraak en heropbouw

Afbraak en wederopbouw, ook bekend onder de naam ‘heropbouw’, omvat het slopen van een bestaand (oud) gebouw en het bouwen van een nieuwe woning.

Wat is afbraak en heropbouw?

Afbraak en heropbouw, of vernieuwbouw, is het beste alternatief voor nieuwbouw. We vertellen u er alles over: de voordelen, premies en waar u op moet letten.

Wat is afbraak & heropbouw

Heropbouw of totale renovatie?

Renovatie of vernieuwbouw, ze hebben allebei voor- en nadelen. We zetten die op een rij en maken de vergelijking tussen de twee bouwmethodes.

Heropbouw of renovatie

Heropbouw en houtskeletbouw

Een oude woning afbreken en vervangen door een nieuwe? Topidee, maar hoe pakt u dat aan? Houtskeletbouw is de slimste manier met bakken voordeel!

Heropbouw met houtskeletbouw

De voor- en nadelen

Afbraak en heropbouw, ook bekend als vernieuwbouw, is een ideale oplossing voor iedereen met een bouwdroom. De voordelen, premies en valkuilen ontdekt u hier.

Voor- en nadelen van afbraak en heropbouw

Premies voor afbraak en heropbouw

Op welke premies heeft u recht wanneer u kiest voor sloop en heropbouw? Aan welke voorwaarden moet u voldoen en hoe vraagt u de premie aan? Ontdek het hier.

Premies voor afbraak en heropbouw

Wat kost afbraak en heropbouw?

Twijfelt u nog tussen totaalrenovatie en sloop en heropbouw? Dan is de prijs vaak de beslissende factor. Wij lijsten de belangrijkste kosten, valkuilen en premies op.

Kostprijs van afbraak en heropbouwBij Sibomat vindt u alles wat u zoekt voor uw leven onder een nieuw dak.
Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Bouwen op maat

Specifiek idee over bouwen? Bij ons hebt u alle vrijheid. Sibomat helpt u uw droomhuis te bouwen, en dat steeds volgens uw wensen.

Afbraak en heropbouw

Een oude woning afbreken en vervangen door een nieuwe woning? Goed idee! Voldoe aan alle duurzaamheidseisen en geniet van 6% btw.

Projecten

Hebt u zeer snel nood aan een woning? Of wil u echt met uw eigen ogen al concreet het huis van uw dromen in werkelijkheid kunnen zien? Verken dan snel ons aanbod koopwoningen.

Snel, energiezuinig en zonder zorgen.
Zo bouwen, da’s een droom

Maak kennis met onze bouwadviseurs

Geen zin om te wachten? Neem nu al contact op met uw bouwadviseur.
We werken steeds op maat en persoonlijk, vanaf de eerste stap.