+32 9 388 71 95 info@sibomat.be Bezoek onze showroom Sibonet NL / FR
Mijn Sibomat
4/09/2017 | Sibomat | Houtskeletbouw |

Een houtskeletbouwwoning betekent ecologisch wonen, met comfort, vrijheid en op maat. Houtskeletbouw kent nog veel meer voordelen, die u hier kunt ontdekken.

De tijd waarin alle nieuwbouwwoningen opgetrokken werden uit steen en beton is al lang voorbij. Steeds meer kijkt men uit naar andere bouwmethodes, die ecologischer, sneller of gezonder zijn. Een houtskeletbouwwoning vinkt alle vakjes aan.

Maar wat is een houtskeletbouwwoning precies? In essentie is het een woning waarvan alle dragende elementen uit hout bestaan. Tussen de houten stijlen en balken wordt isolatie geplaatst. De specifieke opbouw van de binnen- en buitenwanden is eigen aan houtskeletbouw en heeft heel wat voordelen.

Een houtskeletbouwwoning is opgetrokken uit hout. De rest van de woning kan op exact dezelfde manier worden opgebouwd als bij vrijwel elke andere bouwmethode.

Welke ideeën u ook heeft voor de gevel, het dak, de buiten- en de binnenafwerking, het kan allemaal.

Het is immers een echt vooroordeel dat een houtskeletbouwwoning eruitziet als een chalet. In het straatbeeld kunt u een houtskeletbouwwoning er niet uitpikken. U zou er zelfs verbaasd van zijn in hoeveel houtskeletbouwwoningen u al bent geweest zonder het te beseffen!

Wat zijn de voordelen van een houtskeletbouwwoning?

Het houten skelet van een houtskeletbouwwoning is een enorme troef. Houtskeletbouw is namelijk dé bouwmethode waarmee u het makkelijkst uw wensen en eisen realiteit ziet worden. Er zijn geen beperkingen, alles kan.

Uw wildste dromen zijn dus perfect binnen handbereik, en zelfs veel sneller dan u had gedacht. Een houtskeletbouwwoning is immers wind- en waterdicht in enkele dagen. U mag ervan uitgaan dat u vier tot zes maanden na de start van de werken de verhuisdozen door uw nieuwe voordeur kunt dragen.

Houtskeletbouw voordelen

Hout is een natuurlijk materiaal met geweldig isolerende eigenschappen. Hout isoleert 15 keer beter dan beton. Omdat tussen de houten stijlen van het houtskelet isolatie wordt geplaatst, krijgt u een zeer goed geïsoleerde woning. De combinatie van een ecologisch bouwmateriaal, een goede isolatie en luchtdichtheid en de combinatie met duurzame verwarmingstechnieken maakt een houtskeletbouwwoning een echt duurzame woning.

Omdat bij er bouwen met hout geen water aan te pas komt, hoeft een houtskeletbouwwoning niet uit te drogen. Vanaf dag één woont u in een aangenaam en gezond klimaat.

Welke bouwstijlen zijn er voor een houtskeletbouwwoning?

Vrijwel elke bouwstijl die u kunt bedenken. Charmante pastorijwoning? Kan perfect. Strakke kubuswoning? Prima idee!

Bouwen met hout betekent niet inboeten op architecturale vrijheid. Integendeel, hout is een sterk en stijf materiaal, waardoor eenvoudige en complexe architecturen perfect te realiseren zijn.

Net omdat wij ervan overtuigd zijn dat uw woning volledig moet voldoen aan uw persoonlijke stijl, vindt u bij ons inspiratiewoningen in alle bouwstijlen. Zo ziet u meteen de mogelijkheden van houtskeletbouw, maar ook uw eigen creatieve inbreng wordt geapprecieerd!

Fans van moderne kubuswoningen waarbij ruim wonen en compact bouwen perfect te combineren is, vinden hun ding in de Quadro-lijn. Strak, licht en op maat van uw budget.

In de Classico-lijn komen de landelijke woningen boordevol charme aan bod. De typische baksteenarchitectuur vormt een harmonieus geheel met de typische kenmerken van een pastoriewoning, waarbij functionaliteit en betaalbaarheid samenkomen.

De Tenso-lijn draait dan weer helemaal om flexibiliteit, gezelligheid en persoonlijkheid. Onze twintig Tenso-woningen zijn de ideale kandidaat om u de enorme mogelijkheden van houtskelet te tonen.

Sibomat houtskeletbouw in België

Wat kost een houtskeletbouwwoning?

De prijs van een houtskeletbouwwoning is honderd procent vergelijkbaar met die van een traditionele woning. De grote troef van de houtskeletbouwwoning? Voor hetzelfde bedrag is de houtskeletbouwwoning veel performanter, met een snellere bouwtijd.

Houtskeletbouw is de beste garantie voor lagere energiekosten. Het is immers de makkelijkste bouwmethode om een energiezuinig en ecologisch huis te bouwen. Dat dankzij de sterke isolatieprestaties van hout, de isolatiemogelijkheden van de houtskeletbouwwand en de eenvoudige integratie van energievriendelijke verwarmingstechnieken.

Bovendien kunt u met een houtskeletbouwwoning best wat besparen, omdat het gaat om een snel en efficiënt proces. Tijd is geld. Een snel bouwproces, dat niet onderhevig is aan weersomstandigheden, kan u dus best wat kosten besparen.

Uiteraard is de kostprijs van een woning wel onderhevig aan enkele elementen, zoals de stedenbouwkundige voorschriften of de kwaliteit van de bouwgrond. Laat daarom een haalbaarheidsstudie uitvoeren door ons eigen studiebureau. Zo krijgt u een duidelijk zicht op de mogelijkheden binnen uw budget.

Meer info over houtskeletbouw?

Of bespreek meteen de mogelijkheden van een houtskeletbouwwoning met onze bouwadviseurs.

CONTACTEER UW BOUWADVISEUR
Houtskeletbouw | Bouwmethode | Houtskelet | Houtskeletbouw
Plaats een reactie:
Gelieve te bevestigen dat u geen robot bent.

Wanneer u op “verzenden” klikt, zal Sibomat u op de hoogte houden van haar activiteiten zoals bepaald in het privacy- en cookiebeleid.