+32 9 388 71 95 info@sibomat.be Bezoek onze showroom Sibonet NL / FR
Mijn Sibomat
17/08/2017 | Sibomat | Bouwen |

U gaat bouwen? Een nieuwe en spannende periode! Ontdek de stappen in het bouwproces. Waar dient u rekening mee te houden bij het bouwen van uw huis?

Een huis bouwen luidt over het algemeen een nieuwe, spannende periode in uw leven in. Wie bouwplannen heeft, droomt al volop van een woning waarin u zich helemaal thuis voelt, een plek waar u helemaal tot rust kunt komen.

Omdat een woning bouwen zo’n groot avontuur is en af en toe wel wat stress kan veroorzaken, loodsen we u graag door het hele proces. Zo weet u meteen wat te verwachten en waar op te letten. Bouwen is namelijk best een spannend moment in uw leven, maar het moet bovenal leuk blijven!

Het hele bouwproces valt onder te verdelen in drie grote fases:

  1. Voorbereiding
  2. Ruwbouw
  3. Afwerking
 

Wie net aan z’n bouwverhaal begint, zit volop in de voorbereidingsfase. Die begint vaak bij het zoeken van een bouwgrond. Bouwgronden vindt u via het internet, door rond te rijden of via een bouwpartner

Bouwgrond gevonden? Yes, de eerste grote beslissing is genomen! Op dit moment moet u op zoek naar een geschikte bouwpartner. Omdat er heel wat verschillende bouwmethodes zijn (houtskeletbouw, traditioneel, staalbouw…), kunt u zich het best goed informeren. Dat kan door te zoeken op het internet, maar een bouwbedrijf zelf kan u ook uitgebreid toelichten over een bepaalde bouwmethode.

Een huis bouwen is niet niets, dus neem de tijd. Ga op een aantal plaatsen langs, vraag meerdere offertes op en ga eens horen bij voormalige klanten. Bij Sibomat vindt u de mening en ervaringen van onze klanten hier.

Bij een mogelijke bouwpartner moet u zich vooral goed voelen. Dat is althans onze visie. Onze taak als bouwpartner is u te ontzorgen. Dat doen we door u elke stap van de weg te begeleiden, u een concrete en correcte prijs voor te stellen en u keuzevrijheid te geven.

Ook in uw gewenste bouwstijl: modern, pastoriestijl of klassiek, alles kan!

Dat geldt ook voor de architect. Die is belangrijk in de voorbereidingsfase, want hij of zij tekent het plan van uw woning uit. Uw bouwpartner kan u vaak een architect (met ervaring in de gewenste bouwmethode) aanraden. Bij Sibomat wordt bovendien gewerkt met een studiebureau, een absolute meerwaarde bij de opmaak van de uitvoeringsplannen.

Bouwklaar

Die uitvoeringsplannen zijn uiteraard zeer belangrijk bij de volgende fase: de ruwbouw. Die fase houdt alle werken in die te maken hebben met de structuur van het huis.

Deze fase omvat enkele grote werken, zoals de grondwerken (waarbij de bouwgrond bouwklaar wordt gemaakt), de fundering waarop uw woning steunt en het optrekken van de woning zelf. Bij houtskeletbouw is een woning bouwen een snel proces: het plaatsen van het houten skelet duurt amper enkele dagen. Het metsen van een traditionele woning kan dan weer enkele maanden duren en kan vertraging oplopen bij slechte weersomstandigheden.

In deze fase gebeuren ook de dakwerken, het plaatsen van het buitenschrijnwerk en wordt de gevel afgewerkt. Op het einde van de ruwbouwfase is uw woning dus wind- en waterdicht.

Binnenafwerking

Op dit moment ziet uw woning er buiten al vrij ‘af’ uit. Binnen is er echter nog wat werk. De binnenzijde van de wanden moeten bijvoorbeeld afgewerkt worden.

Ook moet de vloerbekleding worden geplaatst, net als de trap, de keuken, de badkamer, de binnendeuren en de venstertabletten.

Als laatste volgt de interieurafwerking en de verhuizing! Uw bouwavontuur is een uniek en boeiend proces. Daarom is een goede begeleiding belangrijk. Wanneer u kiest voor Sibomat als bouwpartner, kunt u rekenen op een persoonlijke begeleiding, op maat van uw project. We streven naar een kwalitatieve woning, helemaal naar uw wensen!

 

Klaar om werk te maken van uw bouwplannen?

We begeleiden u met plezier. Ontdek hier alvast meer over het bouwproces van houtskeletbouw!

ONTDEK HOUTSKELETBOUW
Bouwen | Bouwmethode | Nieuwbouw
Plaats een reactie:
Gelieve te bevestigen dat u geen robot bent.

Wanneer u op “verzenden” klikt, zal Sibomat u op de hoogte houden van haar activiteiten zoals bepaald in het privacy- en cookiebeleid.