Sibomat atelier houtskeletbouw
© Sibomat houtskelet bouwbedrijf

Sibomat heeft al meer dan 40 jaar ervaring als bouwbedrijf in houtskeletbouw. Dat staat synoniem voor meer dan 7.500 opgeleverde houtskeletbouwwoningen. We kennen het materiaal dus door en door.

Van conceptwoning tot maatwerk

Die materiaalkennis passen we als bouwbedrijf ruim toe. Dat bewijzen we in onze conceptwoningen. Maar ook het ontwerp van uw architect vertalen we naar een houtskelet. Dat zonder afbreuk te doen aan het architecturale concept.

Energiezuinig wonen

Wanneer u kiest voor Sibomat als bouwfirma gespecialiseerd in houtskeletbouw heeft u niet alleen conceptuele vrijheid, ook het energieniveau bepaalt u zelf.

Een houtskelet maakt het mogelijk doorgedreven te isoleren zonder daarbij aan leefruimte in te boeten omwille van een dikke muuropbouw. Een houtskelet blijft slank omdat we de isolatie tussen de dragende balken plaatsen.

Of u nu gaat voor een lage-energiewoning of streeft naar nog energiezuinigere formules zoals BEN, passiefhuis of nulenergie: Sibomat als houtskelet bouwbedrijf heeft relevante ervaring met al deze energiezuinige woonvormen.

Sterke troeven

Maar houtskeletbouw biedt nog tal van andere troeven. Hout is een duurzaam materialen met enkele eigenschappen die het wooncomfort sterk bevorderen. De grootste troef biedt hout echter tijdens het bouwproces. Het lichte materiaal laat toe snel, kostenefficiënt en droog te bouwen. Zo kunt u snel uw nieuwe, comfortabele woning intrekken.
 
Voor dat comfort tast u zeker niet dieper in de portemonnee in vergelijking met een andere bouwformule. Met houtskeletbouw krijgt u meer waar voor hetzelfde geld. Soms laat de lichte structuur zelfs toe te besparen op de bouwkosten.

Bouwen op maat met Sibomat

Sibomat bouwt op uw maat: van ruwbouw tot een volledig afgewerkte woning. Lees hier meer wat dat precies betekent.