Comfort en gezondheid lijken twee evidenties als het gaat over uw nieuwe thuis, maar bij Sibomat is dit werkelijk onze topprioriteit. Onze slogan is daarom ook “Slim bouwen, beter wonen”. 

Onze houtskeletwoningen zijn niet alleen rijkelijk voorzien van alle comfort, maar ze vormen ook aangename omgevingen om te vertoeven in een oase van (zon)licht.

klassieke bouwstijl realisatie

Aangenaam binnenklimaat

Onze duurzame woningen zijn stuk voor stuk huizen met een aangename binnentemperatuur: heerlijk koel in de zomer en lekker warm in de winter. Doordat houtskelet een droog bouwprocédé is (er komt veel minder water aan te pas), moeten onze woningen niet lang uitdrogen en geniet u van een comfortabele gevoelstemperatuur het hele jaar door.

Iedere Sibomat-woning is ook uitgerust met een correct gedimensioneerd D-ventilatiesysteem. Hierdoor wordt om de 3 uur het volledige luchtvolume ververst en gaat er geen warmte verloren. De warmte van de afgezogen vervuilde lucht wordt namelijk gerecupereerd en omgezet naar nieuwe frisse lucht die van buiten naar de binnenruimte gaat.

Onze woningen zijn daarbovenop super geïsoleerd met minerale wol van 22 cm en afgewerkt met luchtdichte platen en folies. Zo vermijden we kieren en koudebruggen, die zorgen voor warmteverlies. De buitenwanden en dakconstructie van een Sibomat-woning hebben hierdoor een U-waarde van 0,15 W/m2hK, dit ligt ver onder de norm van 0,24 W/m2hK.

Als de woning uitgerust is met een warmtepomp, raden wij ook vloerverwarming aan. Deze zorgt voor gelijkmatige warmteafgifte over de volledige oppervlakte van de woning.

Natuurlijke warmte optimaal benutten

Door een goede oriëntatie en indeling van de woning maakt u maximaal gebruik van zonne-energie. De Sibomat-bouwadviseur en ons eigen studiebureau houden hiermee steeds rekening bij de uitwerking van uw bouwplan. Kiest u daar bovenop ook nog voor een architect die met het Sibomat-bouwprocédé is vertrouwd, dan mag u er zeker van zijn dat u maximaal geniet van deze gratis energiebron. Dit dankzij een optimale oriëntatie en een perfecte dimensionering van de glaspartijen.

Vier-seizoenen-glas of externe zonneschermen op grote glaspartijen, eventueel in combinatie met actieve koeling via een warmtepomp, garanderen dat het tijdens hete zomerdagen binnen lekker fris blijft, terwijl de lagere zonnestand in de winter uw leefruimtes gratis opwarmt.

construire intelligemment

Houtskelet staat synoniem aan gezond wonen

In onze woningen is het niet alleen aangenaam vertoeven, u woont ook in een veilig binnenklimaat. Hout is sowieso een goede warmteregulator en wij kiezen ook steeds voor veilige houtsoorten, zonder toxische stoffen.

Dankzij de stabiele luchtvochtigheid van houtskelet, in combinatie met een D-ventilatiesysteem, is de activiteit van schimmels, bacteriën, virussen en huisstofmijt heel beperkt. 

Ontdek onze inspiratiebrochure

Laat u inspireren en download onze gratis brochure.