Sibomat is al meer dan 45 jaar koploper in houtskelet, een duurzaam bouwprocédé dat sterk in opmars is.

Houtskeletbouw is voluit gaan voor maximaal comfort en gezondheid, én de ecologische afdruk van uw woning zo klein mogelijk houden. Het is uw duurzame win-win.

Klassieke Bouwstijl Realisatie 40

Houtskelet staat synoniem aan ecologie

Hout is milieuvriendelijk en draagt bij tot een beter klimaat voor ons allemaal: het is één van de weinige bouwgrondstoffen die vanzelf groeit, hernieuwbaar is én tijdens het groeiproces een positieve milieu-impact heeft. Hout beschikt namelijk over het unieke vermogen om CO2 op te slaan en zo de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.  

De productie van hout vraagt natuurlijk ook energie en dat brengt CO2-uitstoot met zich mee. Maar dat energieverbruik ligt opmerkelijk lager dan voor andere bouwmaterialen zoals cement, beton, bakstenen. Studies hebben namelijk uitgewezen dat de energiewinst voor de bouw van één houten woning versus een traditionele woning voldoende is om die woning gedurende 6 jaar te verwarmen. 

Bovendien, wie kiest voor een duurzame houtskeletbouw verbruikt minder energie voor verwarming en koeling, en stoot dus minder CO2 uit. 

Zeg niet zomaar hout

Volgroeide bomen kappen is de juiste ecologische reflex. Bij Sibomat bouwen we trouwens enkel met gecertificeerd hout afkomstig uit duurzaam beheerde Europese bossen. Dit duurzaam beheer bestaat uit het kappen van volgroeide bomen die niet langer CO2 opslaan. Deze worden vervolgens vervangen door jonge exemplaren: zo start een nieuwe cyclus van maximaal CO2 opslaan en zuurstof produceren. Uw Sibomat-woning draagt zo bij tot een beter klimaat voor ons allemaal. 

Wist u trouwens dat een woning in houtskelet minstens 300 jaar kan blijven bestaan? Bij afbraak kan het houten skelet zelfs gerecycleerd worden voor een nieuwe toepassing.

sibomat houtskeletbouw atelier

Hout is isolatiekampioen

Hout biedt nog meer voordelen, zoals super isolerende eigenschappen. Hout isoleert 15 keer beter dan beton en 370 keer beter dan staal.  Een goed geïsoleerde houtskeletwoning scoort hierdoor doorgaans een zeer laag E-peil en vraagt weinig energie voor verwarming, afkoeling en sanitair warm water.

Hoe lager die energiebehoefte, hoe beter voor mens en planeet.

Energiezuinig bouwen

Houtskeletbouw is een snelle bouwmethode. De montage van de woning op de bouwplaats duurt amper 2 à 3 dagen, wat een gigantische tijdswinst betekent op het totale project, maar ook zorgt voor een aanzienlijke besparing in energie in vergelijking met de traditionele bouwmethodes.

Houtskelet is ook een droge bouwmethode. In vergelijking met een woning in baksteen of beton is dat een besparing van gemiddeld 10.000 liter kostbaar water. U merkt dit vanaf dag één met een comfortabel droog binnenklimaat, dat minder energie vraagt om te verwarmen of te koelen. Een verademing voor uw energiefactuur.

Ontdek onze inspiratiebrochure

Laat u inspireren en download onze gratis brochure.