We kunnen er niet om heen: de prijzen van bouwmaterialen en grondstoffen zijn momenteel erg onstabiel en voor veel bouwers breken onzekere tijden aan. Maar dat geldt niet voor de gezinnen die kiezen voor een houtskeletwoning van Sibomat.

Betrouwbaarheid en transparantie zijn bij ons topprioriteit en daarom hanteren wij een prijsgarantie. Wij beschermen hiermee onze klanten tegen forse prijsstijgingen van de bouwkosten.

Alles begint met slim kiezen

Wij volgen vanaf het prille begin uw bouwplannen heel nauw op. Onze Sibomat-bouwadviseurs zijn al vanaf de voorbereidende fase uw ervaren gids. Ze begeleiden u niet enkel bij het maken van de juiste keuzes, maar houden ook de projectprijs nauwlettend in het oog. Wij streven namelijk steeds naar een maximale comfortbeleving binnen de grenzen van uw budget. Bovendien staan we u bij met slim advies, van duurzame materialen tot energiezuinige technieken.

Ons eigen studiebureau maakt trouwens bij iedere offerte een uitvoerige stabiliteitsstudie op. Niks wordt over het hoofd gezien, waardoor Sibomat een zeer zeldzame partner is die u een correcte prijs kan geven, zonder plotse meerprijs achteraf.

Uw bouwbudget: waarmee dient u rekening te houden?

Er zijn diverse andere externe factoren die eveneens een invloed kunnen hebben op uw bouwprijs. Ook hier zijn slimme, doordachte keuzes aangewezen.

De grond waarop uw nieuwbouwwoning komt, heeft bijvoorbeeld een rechtstreeks effect op de prijs. Bouwen op minder draagkrachtige bouwgrond betekent dat een zwaardere fundering nodig is, wat ook meer kost. Hou er wel rekening mee dat een houtskeletwoning sowieso minder zwaar is dan traditionele woningbouw en dus minder zware funderingen nodig heeft.

Ook een grond met hellingen kan leiden tot hogere kosten, omdat u misschien moet kiezen voor een kruipruimte of een volledige kelder. Ook wanneer u opteert om de grond gelijk te maken door af te graven of op te hopen, stijgen de kosten.

De stedenbouwkundige voorschriften van de bouwgrond hebben ook een impact op de kostprijs ervan – en ook op de uiteindelijke prijs van de nieuwbouwwoning.

Vergeet geen rekening te houden met extra kosten. Bij de prijs van de grond horen ook nog de notariskosten en de registratierechten. Een andere vaak vergeten kostenpost is de aansluiting van nutsvoorzieningen (water, elektriciteit, riolering, internet, …). Op basis van informatie van welke voorzieningen er reeds aanwezig zijn kan de Sibomat bouwadviseur een betrouwbaar budget voor de aansluitingen. 

Wenst u een duidelijke prijsinschatting van wat mogelijk is binnen uw budget, dan kunt u steeds een haalbaarheidsstudie laten maken door ons studiebureau. Dit kan zelfs al op basis van zelfgemaakte (geschetste) plannen.

Klassieke Bouwstijl Realisatie 40

Bespaar in tijd

Door slim te kiezen voor een houtskeletwoning van Sibomat houdt u niet alleen uw budget in toom, maar wint u ook aanzienlijk in tijd tijdens het bouwtraject.

Houtskeletbouw is immers een snelle bouwmethode met een korte montagetijd. De montage van de woning op de bouwplaats duurt meestal slechts 2 à 3 dagen, wat een gigantische tijdswinst betekent op het totale project. Muren, daken en andere onderdelen worden voordien trouwens met de grootste precisie in ons eigen productieatelier vervaardigd.

Door deze kortere bouwperiode herleidt u bijgevolg een dubbele kostenperiode van enerzijds huren en anderzijds een lening afbetalen tot een minimum. Of u vermijdt een overbruggingskrediet.

Slaap op beide oren

Naast de prijsgarantie bieden wij bij Sibomat ook een verzekering voor 10-jarige aansprakelijkheid én een 100% voltooiingswaarborg. We gaan hier zelfs nog een stapje verder dan wat de Wet Breyne of woningbouwwet voorschrijft.

Bij Sibomat bent u dus niet enkel zeker over de vooraf afgesproken prijs, maar krijgt u ook 100% garantie dat uw woning wordt afgewerkt.

Ontdek onze inspiratiebrochure

Laat u inspireren en download onze gratis brochure.