Wist u dat bouwen met houtskelet veruit de snelste en meest duurzame bouwmethode in België is? Bij Sibomat zijn wij trouwens al meer dan 45 jaar koploper in houtskeletbouw. We realiseren uw woning met industriële precisie en dit in een heel korte tijdspanne.

Hoe we dit doen, leggen we u graag uit in dit artikel.

La Construction à Ossature Bois : Rapide et Durable

Tijdsefficiënt vanaf de start

Vanaf het eerste contact met de Sibomat-bouwadviseur voelt u de tijdswinst. Tijdens dit verkennende gesprek luisteren we naar uw noden en budgetwensen en gaan we snel aan de slag om een ontwerpplan voor te leggen dat volledig beantwoordt aan uw wensen.

Onze bouwadviseurs zijn als ervaren gidsen die u vlotjes door allerlei keuzes loodsen. Zo hakt u niet alleen sneller knopen door, maar maakt u komaf met twijfel of verkeerde keuzes achteraf.

Op basis van uw wensen maken ze een vrijblijvende offerte op. Dankzij de grondige analyse van ons eigen studiebureau is deze altijd realistisch, zonder extra kosten achteraf.

Exclusieve keuzedag

Na goedkeuring van de offerte plannen we een keuzedag in, exclusief voor uw bouwproject.

Tijdens een volledige dag (of meer indien nodig) begeleidt een projectleider u om slimme keuzes te maken. Dit gaat van bouwmaterialen, over de specifieke afwerking van de woning, tot energiezuinige installaties.

Onze projectleiders zijn technisch sterk onderbouwd waardoor ze op al uw vragen een antwoord kunnen geven. Kiezen kunt u o.a. in onze eigen toonzaal, maar ook bij onze partners.

service d'études interne Sibomat

Inhouse ervaren studiebureau

Parallel gaat ook ons studiebureau aan de slag. Deze bouwkundige specialisten voorzien niet alleen het uitvoeringsplan, maar ook een gedetailleerd sonderingsverslag aan de hand van 3 sonderingsproeven.

De projectleider overloopt dit plan samen met u en de architect. Dit is een cruciaal moment, omdat dit uitvoeringsplan als het ware de bijbel is voor de bouw van uw woning.

Van zodra u groen licht geeft, starten wij met de productie van uw nieuwbouwproject. Via de Sibomat Planning Tool kan u het volledige bouwtraject online mee opvolgen en weet u precies op welk moment bepaalde werken worden uitgevoerd.

 

window.onload = function(){ const scrollElements = document.querySelectorAll(".vertical-divider-line-animated"); const elementInView = (el, scrollOffset = 0) => { const elementTop = el.getBoundingClientRect().top; return ( elementTop <= ((window.innerHeight || document.documentElement.clientHeight) - scrollOffset) ); }; const displayScrollElement = (element) => { element.classList.add("scrolled"); }; const handleScrollAnimation = () => { scrollElements.forEach((el) => { if (elementInView(el, 100)) { displayScrollElement(el); } }) } window.addEventListener('scroll', () => { handleScrollAnimation(); })}

Vervaardigd met industriële precisie

De woningonderdelen zoals buitenmuren, dak en binnenwanden worden met industriële precisie vervaardigd in ons eigen productieatelier, dit volledig volgens uw uitvoeringsplan. Alle fabricage gebeurt computergestuurd waardoor uw woning achteraf snel en feilloos kan gemonteerd worden.

We voorzien trouwens muren en wanden al van de nodige isolatie zodat dit niet meer op de bouwwerf moet gebeuren.

Nadat de funderingen zijn geplaatst, gaan we over tot de montage van uw woning op de bouwplaats. Door de grondige voorbereidingen neemt deze daarom amper enkele dagen in beslag.

finition rapide construction ossature bois

Snelle afwerking

Amper een week na de start van de montage voorzien wij uw woning al van het dak. Hierdoor wint u ettelijke weken tijd in vergelijking met traditionele bouwmethodes.

Aangezien houtskelet een droge bouwmethode is, kunnen we daarna ook onmiddellijk starten met de plaatsing van ramen en deuren. Ook hier wint u een aantal weken omdat de woning niet moet uitdrogen.

Ook de installatie van de technieken verloopt supersnel aangezien we in de muuropbouw een handige leidingspouw voorzien. Nogmaals meer tijdswinst voor u.

Snel uw droomwoning realiseren?

Op zoek naar een energiezuinige, toekomstgerichte nieuwbouwwoning waar u snel uw intrek kan nemen? Kom zeker eens langs bij Sibomat.

Dankzij ons houtskelet procedé bouwt u tot 6 maand sneller dan met de traditionele bouwmethodes. Ook onze keuze voor een selectie aan ervaren partners gecombineerd met onze vlekkeloze coördinatie dragen bij tot een efficiënt bouwproces.

Download hier onze brochure

Sibomat brochure mockup